|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MusabBinumeyr,Açılış Tarihi: 29 Ocak 2012 (13:28), Konuya Son Cevap : 13 Mart 2013 (22:19). Konuya 23 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Mart 2013, 19:30 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 24494 Üyelik T.:
05 Ocak 2013 | Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum
Şunu karıştırmayalım lütfen abdestsiz Kuran okunur dokunulmaz! Gerçi hocalarımız daha güzel açıklarlar bunu haddim değil ama paylaşmak istedim.
|
13 Mart 2013, 20:07 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum
yukarda gereken açıklama yapılmış sayın idilsu,abdestli okuma şartı yok...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
13 Mart 2013, 22:16 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum genc arkadaslara yol gösterir umuduyla bir kac kelam; Insanlarin cesitli inanclarda olduklarini biliyoruz.Zamn gectikce müslümanlarinda cesitli inanc firkalarina ayrildiklarini ve hatta bu firkalarin birbirlerine düsmanliklarini üzülerek müsahede ediyoruz.Ve bu firkalardan cesitli fetvalar duyuyoruz.Yukardaki video gibi.Hatta bu sitedeki gibi.Ve bu fetvalarin birbiriyle ya da bugüne kadar bildiklerimizle catismasi halinde Müslüman ne yapacak? Mesela bu sitede de oldugu gibi..Heryerde Ehli Sünnet,hanefi veya safiye mensup olanlar,Mutezile mezhebinden olanlar,Alevi olanlar,Yalniz Kuran yeter deyip sünneti saymayanlar....Yani cesit cesit inanclar var. Önemli olan sey Siz kendinizi nasil tanimladiginiz, Ehli sünnetim hanefi mezhebindenim diyorsaniz,Hanefi mezhebine göre fetvalari ciddiye almak ve amel etmek zorundasiniz. Yok bayindir mezhebindenseniz bayindir mezhebine göre amel edersiniz. Mutezileye göre olan bir itikadi, hanefi mezhebindeki kisi benimseyebilir mi? Ilahiyatta okuyanlar,Sevadi azam kelimesinin ne manaya geldigine calisiyorlar.Her Müslüman icma-i Ümmet ,Sevad-i Azam kelimelerinin manasini iyi kavramalidir. Allahu teala hakikate ulasanlardan ,dogru yola ulasanlardan eylesin.
__________________ |
13 Mart 2013, 22:19 | Mesaj No:24 | |
Durumu: Medine No : 24663 Üyelik T.:
07 Ocak 2013 | Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum Alıntı:
çok önemli bir konuya açıklık getirdiniz, herkes kendi mezhebinin fetvalarını ciddiye almalı....
__________________ Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |