|
Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi: 21 Mart 2012 (12:47), Konuya Son Cevap : 24 Mart 2012 (14:02). Konuya 43 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Mart 2012, 21:24 | Mesaj No:41 | ||
Cevap: Laik sistemlerinin askerleri şehid olur mu.. Alıntı:
RAHMAN VE RAHİM OLAN, YÜCELİĞİ VE ULULUĞU DAİM OLAN BİR VE TEK OLAN ALLAH (c.c.)'A HAMD. Resûlü Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'ya ve O'nun Pak Ehlibeytine Salat ve Selam... El Cevap; Hem diyorsun ki ben ayete iman ederim yoruma değil, hemde kendin ayeti yorumlama yoluna gidip ayette açıkça yazan SALAT kelimesini yorumlamaya kalkıp, destek olmak demektir diyorsun. Senin psikolojik bir tedaviye ihtiyacın var, ya ne yazdığını bilmiyorsun, yada Türkçe yi bilmiyorsun. İşte tefsiri kabul etmeyen, Kur'anın yorumuna inanmayan la isimli şahsın farkında olmadan tefsir çalışması Alıntı:
Bu ne çelişki gelde anla... Madem tefsire inanmıyorsun o halde, Kur'anda yazan kelimeleri te'vile, tefsire kalkma, olduğu gibi kabul et. Salat kelimesine anlam yüklemeye çalışmanın senin dilindeki karşılığı nedir tefsir değilse ? | |||
23 Mart 2012, 21:53 | Mesaj No:42 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Laik sistemlerinin askerleri şehid olur mu..
Mübarek,Kuranın ayetinin tefsir etme hakkının birinci sırası yine KURANINDIR,ben sizin verdiğiniz ayetin tefsirini,yine kuranın bütünlüğündeki diğer ayetler ışığında değerlendirdim, ve öylede yaparım,kurana bütünleyici bakarım,parçacı değil,yukarda verdiğiniz ahsab süresindeki ayeti benim anladığım şekildede tefsir edenler var,ve benim için en makbul olanıda o yöndedir,ve ben yoruma iman etmem dememin sebebi,kendi aklım varken Bİ BAŞKASININ AKLI İLE kuranı anlamaya çalışmam,ha bende yanıla bilirim,benden önceki gerek islam alimleride yanılabilirler,ASHABTAN BİLE YANILANLAR olmuştur,rivayetleri bir sürüdür. Amacım her insanın anlayabileceği bi KURANI,yine kendi akıllarıyla anlamaya yönelmeleridir, yarın mahşerde ,sizin yerinize bi başkasımı sorguya çekilecek,biraz düşünün,salat konusunda sizin verdiğiniz YORUMLAR BENİM HERGÜN OKUDUĞUM FATİHAYA UYMUYOR,BEN RABBİM PEYGAMBERİ NASIL ÖVMÜŞSE O ŞEKİLDE ÖVERİM..rasul,derim,rasulun anladığımız dildeki karşılığı,peygamber,Allahın elçisi dir. Yalnız,uydurma olan 4444 lü tefriciye falan bu türlerine zerre kadarda itibar etmem falan.neyse konu farklı yönlere kayıyor ,YOLUNUZ sizin açınızda açık olsun...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
23 Mart 2012, 23:34 | Mesaj No:43 | |
Cevap: Laik sistemlerinin askerleri şehid olur mu.. Alıntı:
Resûlü Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'ya ve O'nun Pak Ehlibeytine Salat ve Selam... El Cevap; kendinle tezata düşüyorsun... sana son sözüm; kendi aklına çok güveniyorsunda bunca yıldır Peygambere (s.a.v.), salat getirmenin bir vazife olduğunu söyleyen alimleri niçin güvenmiyorsun ? O alimler ki İslamı dava edinmişlerdir. Eğer ehli sünnet isen, Müçtehid imamımız; İmam Şafii bu âyete ve,Hadis-i Şeriflere dayanarak, namaz kılarken son tahiyyatta "Allahümme Salli ve Allahümme Barik" okumanın farz olduğunu söylemiştir. Kaynakları yukarıda vermiştim, yine bir çok hadis ve alimlerin sözü bu yöndedir. Enes (R.A)'den rivayetle Resululllah (S.A.V) şöyle buyurdu: "Cuma gününde bana çok salavat getiriniz. Zira biraz önce Rabbim'den Cebrail (A.S) bana geldi ve ALLAH'ın şu buyruğunu bildirdi: Yeryüzünde bulunan herhangi bir müslüman, sana bir defa salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on salavat getiririz." (Taberani) Hüseyin bin Ali (R.A)'den rivayetle Resulullah (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cimri kimse, yanında anıldığım halde bana salavat getirmeyen kimsedir." (Nesai, İbn Hıbban, Hakim, Tirmizi) Vesselam. | ||
24 Mart 2012, 14:02 | Mesaj No:44 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Laik sistemlerinin askerleri şehid olur mu.. Alıntı:
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |