|
Konu Kimliği: Konu Sahibi talibetün,Açılış Tarihi: 24 Mart 2012 (00:17), Konuya Son Cevap : 01 Kasım 2012 (17:40). Konuya 68 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
31 Mart 2012, 22:17 | Mesaj No:51 |
Durumu: Medine No : 15138 Üyelik T.:
08 Aralık 2011 | Cevap: Aziz üstadım
"Beni, nefsini kurtarmayı düşünen hodgâm bir adam mı zannediyorlar? Ben, cemiyetin îmânını kurtarmak yolunda dünyamı da fedâ ettim, âhiretimi de. 80 küsûr senelik bütün hayatımda dünya zevki nâmına birşey bilmiyorum. Bütün ömrüm harb meydanlarında, esâret zindanlarında, yâhut memleket hapishânelerinde, memleket mahkemelerinde geçti. Çekmediğim cefâ, görmediğim ezâ kalmadı. Dîvân-ı harblerde bir câni gibi muâmele gördüm, bir serseri gibi memleket memleket sürgüne yollandım. Memleket zindanlarında aylarca ihtilâttan menedildim. Defalarca zehirlendim. Türlü türlü hakaretlere mâruz kaldım. Zaman oldu ki, hayattan bin defa ziyâde, ölümü tercih ettim. Eğer dînim beni intihardan beni menetmeseydi, belki bugün Said topraklar altında çürümüş gitmişti''
__________________ @@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@ |
31 Mart 2012, 22:18 | Mesaj No:52 |
08 Aralık 2011 | Cevap: Aziz üstadım
"Sonra, ben, cemiyetin îman selâmeti yolunda âhiretimi de fedâ ettim. Gözümde ne Cennet sevdâsı var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmi beş milyon Türk cemiyetinin îmânı nâmına bir Said değil, bin Said fedâ olsun. Kur’ân’ımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa, Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmânını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmaya râzıyım. Çünkü vücudum yanarken, gönlüm gül gülistân olur."
01 Nisan 2012, 03:36 | Mesaj No:53 |
Durumu: Medine No : 16640 Üyelik T.:
12 Şubat 2012 | Cevap: Aziz üstadım
Kur’ân’ımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa, Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur
__________________ “Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona sıkıntıdan çıkış kapıları açar. Onu hiç ummadığı yerlerden rızıklandırır. Allah’a dayanıp güvenene Allah kâfidir.” |
01 Nisan 2012, 03:36 | Mesaj No:54 | |
Durumu: Medine No : 16640 Üyelik T.:
12 Şubat 2012 | Cevap: Aziz üstadım Alıntı:
__________________ “Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona sıkıntıdan çıkış kapıları açar. Onu hiç ummadığı yerlerden rızıklandırır. Allah’a dayanıp güvenene Allah kâfidir.” | |
24 Nisan 2012, 22:32 | Mesaj No:57 |
08 Aralık 2011 | Cevap: Aziz üstadım "Lâyemut değilsin, başıboş değilsin, bir vazifen var. Gururu bırak, seni Yaratanı düşün, kabre gideceğini bil, öyle hazırlan." {Üstad Bediüzzaman Said Nursi}
24 Nisan 2012, 22:34 | Mesaj No:58 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Aziz üstadım
vucudunu mucidine feda et,karşılığında büyük bir fiyat alacaksın.(Bediüzzaman)
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
01Haziran 2012, 01:02 | Mesaj No:59 |
08 Aralık 2011 | Cevap: Aziz üstadım Ey kendini insan bilen insan! Kendini oku... Yoksa hayvan ve camid hükmünde insan olmak ihtimali var! Demek nasıl esmada bir ism-i a'zam var, öyle de o esmanın nukuşunda dahi bir nakş-ı a'zam var ki, o da insandır Sen yalnız Rahman ismine bak ki: Cennet bir cilvesi ve saadet-i ebediye bir lem'ası ve dünyadaki bütün rızk ve nimet, bir katresidir."
01Haziran 2012, 01:37 | Mesaj No:60 |
Durumu: Medine No : 17229 Üyelik T.:
10 Mart 2012 | Cevap: Aziz üstadım İnadın işi: şeytan birisine yardım etse ; "melektir" der. Rahmet okur. Muhalifinde melek görse, " libasını değiştirmiş şeytandır" der. lanet eder. Aç canavara karşı tahabbub ; merhametini değil, iştihasını açar. hem de diş ve tırnağının kirasını ister. Bir derdin dermanı , başka bir derde zehir olabilir.Bir derman haddinden geçse dert getirir.
__________________ "..insanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..." |
Konuyu Toplam 25 Kişi okuyor. (0 Üye ve 25 Misafir) | |