|
Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi: 26 Ağustos 2007 (23:50), Konuya Son Cevap : 26 Mart 2023 (19:49). Konuya 782 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Ekim 2007, 23:49 | Mesaj No:61 |
Cvp: Dini bilgi yarışması
peygamber efendimizin ilk eşi hz. hatice annemiz ve amcası ebu talipin vefat yılına denir
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
02 Ekim 2007, 00:05 | Mesaj No:63 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Dini bilgi yarışması
Ana, baba, büyük ana ve büyük babalara, Oğluna, oğlunun çocuklarına,kızına, kızının çocuklarına ve bunlardan doğan çocuklara, Zenginlere, Müslüman olmayanlara, Karı-koca birbirlerine.
|
02 Ekim 2007, 00:12 | Mesaj No:64 |
11 Şubat 2012 | Cvp: Dini bilgi yarışması
fitreyi kimler verir ve miktarı ne kadar olmalıdır ? |
02 Ekim 2007, 00:22 | Mesaj No:65 |
fitreyi iyileşme ümidi olmayan hastalar,oruç tutamayacak kadar yaşlılar veririler.bu kişiler oruç tutamadıkları hergün için bir fitre verirler.bir fitrede, bir fakiri sabahlı akşamlı doyuracak kadar yemek veya bunun parasıdır.(not:diyanet bu yılın minimum fitre miktarını 5 ytl olarak tesbit etti.)
02 Ekim 2007, 06:32 | Mesaj No:67 |
11 Şubat 2012 | Cvp: Dini bilgi yarışması Dünyada iken Hz.Peygamber tarafından Cennetle müjdelenen on kişiye Aşere-i Mübeşşere denir. Bunlar:Ebû Bekir, Ömer, Osman, Ali, Talhâ, Zübeyr, Avf oğlu Abdurrahman, Sa’d, Zeyd oğlu Saîd, Ebû Ubeyde (r.a.) hazretleridir. ____________________________________ Kâlû Belâ Ne Demektir? |
02 Ekim 2007, 14:15 | Mesaj No:68 |
Allah teala ezelde ruhlarımızı yarattığı vakit onlara sordu:elestü bi rabbiküm(ben sizin rabbiniz değil miyim) onlarda belaa(evet ,rabbimizsin) dediler .o zamandandan beri müslümanız elhamdülillah. ----------------------------------------------------- 4 büyük meleğin dışında k kerimde isimleri geçen melekler hangileridir?
02 Ekim 2007, 14:30 | Mesaj No:69 |
namazın 5 vakit değilde 50 vakit olsaydı 25 dakikada bir namaz vaktimi girerdi. ben hep merak etmişimdir yoksa 50 vakitin 24 saat dışında bir yorumumu var şayet yok ise 25 dakikalık sürelere bönünmüş namazın sürekliliği beni hep düşündürmüştür varsa alayım bütün samimiyetimle görüşünüzü veya kaynak nakli hani derlerya üzerinize vazife olmayan şeylerle uğraşmayın ama ne yapayım ben okuldada sordum bu soruyu cevap alamadım belki şimdi bulurum saygılar
| |
02 Ekim 2007, 14:51 | Mesaj No:70 |
aslında sorunuz ilginç ve de mantıklı ... ama bana göre 50 vakit namazın Allah ın bize verdiği nimetlere karşı az bile olduğunu,acziyetimizi belirtilmek için verildi..yani sizin hesabınıza göre ,25 dakikada bir namaz vakti girse ,alnımızı secdeden kaldırmasak ,hep namaz kılsak yine kulluğumuzu ödeyemiyoruz.yani melekler gibi sadece ibadet etmekle yükümlü olmadığımız ve Allah ın kullarına merhameti dolayısıyla daha sonra namaz 5 vakit e indirildi, diye düşünüyorum.bunlar benim görüşüm,hiç bir temeli yok.tabi ehline soralım,derin bir konu...
Konuyu Toplam 59 Kişi okuyor. (0 Üye ve 59 Misafir) | |