Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  07Haziran 2009 (03:47), Konuya Son Cevap : 08 Eylül 2021 (09:08). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı3Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Yitiksevda
  • 1 Beğenilen İslaminesil
  • 1 Beğenilen Kara Kartal
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 07Haziran 2009, 03:47   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Irk Ayrımı /Mevlüt Hönül

Irk Ayrımı /Mevlüt Hönül

Irk ayrımı teorisi, milletler ve ırkların eşit olduğu gerçeğine inanmayan sapık bir düşünürün veya felsefecinin görüşüdür. Bu batıl görüşün taraftarları dünyanın en güçlü ve seçkin(!) ırk tarafından yönetilmesi ve diğer zayıf ve aşağılık ırkların(?!) ona eğilmesi gerektiğini iddia ederler.

Bu tür bir düşünce tarzı her şeyden önce insanlığın yaşam felsefesine aykırı olup ferdî ve sosyal hürriyete ters düştüğü gibi; zayıf halkların tezyifine ve büsbütün yok olmasına da zemin hazırlayacaktır. Kaldı ki çağdaş tarihçi ve düşünürlerin çoğu, ırk ayrımının ilmî ve tarihî hiçbir dayanağı olmadığını ve safsatadan ibaret uyduruk bir görüş olarak ortaya atıldığını belirtmektedir.

"Bugüne kadar başka ırklarla karışmamış bir ırka rastlanmadığı ve diğer ırklardan her şeyiyle farklı bir ırk görüşünün hiçbir ilmî dayanağı bulunmaması nedeniyle birçok bilim adamı 'Arya Irkı' görüşünün uydurma bir masal olduğuna inanır ve esasen tarih boyunca Arya adlı bir ırkın varlığına işaret eden hiçbir ilmî delilin bulunmadığını vurgular. İlmî olan gerçek, Arya dillerin varlığıdır ve şüphesiz, çeşitli ırklar aynı dili konuşmaktadır pekâlâ."[1]

Bütün dünyayı kana bulayan İkinci Dünya Savaşı'nın ana nedeni, Almanya'da ırkçılık düşüncesine dayalı Hitler "Nasyonal Sosyalizm" felsefesinin ortaya çıkmasıdır. Hitler'in nihâî hedefi Almanya'nın sınırlarını genişletmek ve Avrupa'nın göbeğinde güçlü bir Germen imparatorluğu kurmaktı. Hitler nazizmi, kalabalık ve gürültülü kongreler, kurultaylar ve yoğun propagandalarla milliyetçi insanların dikkatini çekmeyi başardı ve onları yayılmacı emelleri doğrultusunda acımasızca kullandı.

Dr. Gustave Lebon diyor ki:
"Avrupa toplumlarında önemli rol oynayan unsurlardan biri de ırkçılık olmuştur. Geçmişte politikacıların epey ilgisini çekmiş ve alabildiğine kullanılmış olan ırkçılık fikri sonunda kanlı savaşlara neden olmuş, nice ülkeleri harabeye çevirmiştir."

"Bu uyduruk görüşün onca taraftar bulmasının nedeni, tehlikeler karşısında en dayanıklı ve en güçlü halkın en fazla toprak ve en kalabalık nüfusa sahip halk olduğu zannıydı. Hâlbuki böyle bir halk, yenilgiye daha yakındır."[2]

Hâlâ en kalkınmış ülkelerde ırk ayrımı yapılmakta ve beyazlar siyahlardan üstün tutulmaktadır. Medeniyetin beşiği olarak bilinen ülkelerde bugün siyah derili olmak suç sayılmaktadır; bu ülkelerde yaşayan siyahlar insan hakları ve meşru hürriyetten önemli ölçüde mahrum bırakılmışlardır. Bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahlarla beyazların evlenmesi kanunla yasaklanmıştır. Hatta siyahların okul, üniversite hastane ve diğer sosyal mekânları beyazlardan ayrı tutulmuştur. Beyazların otel, restoran ve salonlarına siyahların girmesi yasaktır. Amerika'da şu anda geçerli olan ve bilfiil uygulanan kanunlara göre siyahların otobüslerde bile beyazların yanına oturmaya hakları yoktur. Bütün bunlardan daha iğrenç olanı, bazı kiliselere bile siyahların alınmaması ve o kiliselerde dinî merasimlere katılıp ibadet etmelerine izin verilmemesidir!.

ABD başkanının 1963'te kongrede yaptığı şu açıklama gerçekten iğrenç ve ürkütücüdür:
"Bugün hangi eyalette olursa olsun, Amerika'da dünyaya gelen siyah derili bir bebeğin okula girme şansı bir beyaza oranla %50'dir, üniversiteye girme şansı bir beyaza oranla üçte bir, teknik bir dalda uzman olma şansı üçte bir, ama işsiz kalma şansı, bir beyazın iki katıdır!"

"Dünya'da Olup Bitenler" dergisinin yayınladığı bir araştırmaya göre Amerika'nın 11 eyaletinde siyahlar oy kullanma, ev satın alma veya kiralama; lokanta, bar, mağaza vb. mekânlara serbestçe girebilme hakkından mahrumdurlar ve meselâ Alabama, Misisipi ve Güney Karolina eyaletlerinin okullarında bir tek siyah derili öğrenciye rastlayamazsınız!

Amerika'da Yüce Divan'ın aldığı bir karar gereğince siyahların da okullarda beyazlarla eşit haklara sahip olması gerekirken, pratikte siyah öğrencilerin sadece %4'ünün beyazların okullarına kaydolunmasına izin verildi. Hatta bazı okullarda siyah derili bir öğrencinin kaydı sırasında çok ciddi hadiseler yaşanmış ve ancak güvenlik güçlerinin müdahalesiyle kayıt gerçekleşebilmiştir.[3]

Beyazların Amerika'da siyahlara reva gördüğü eziyet, baskı ve işkenceler akıl almaz boyutlardadır; hiçbir suçu ve günahı olmayan masum siyahlara yapılanlar, ortaçağın engizisyon dönemini mumla aratacak kadar iğrenç ve dehşetengizdir.

İnsan Hakları Beyannamesi'nin siyahlara reva görülen bu zulümleri engellemede hiçbir etkinliği olmamış ve medenî dünya uzay çağının tam ortasında inanılmaz şekilde ırkçılık ve kavmiyetçilik âsabiyetine yakalanmış, insanlar sırf farklı renklerde derilere sahip oldukları için yekdiğerinden uzak tutulmuş, insanlar arasında uçurumlar oluşturulmuştur.

Ünlü düşünür A. Sorokin, "Doğu doğudur, batı da batı! Bu ikisinin kavuşması imkânsızdır, mısralarına kesinlikle katılmıyorum." diyor ve şöyle ekliyor:

"Neden kavuşmasın? İnsanların birbirinden farkı ne? Hz. İsa (a.s) 2000 yıl önce insanların onur ve erdeminin ancak iyi niyet, iyi davranış ve sevgiyle mümkün olduğunu söylerken, yirminci yüzyılda yaşayan ve medenî geçinen bizler, insanların onur ve erdemini kan grubu ve derilerinin rengiyle ölçecek kadar gerilemiş bulunuyoruz!"

"Hitler'in ırkçı olduğu söylenir ve sırf bu nedenle eleştiri yağmuruna tutulur. Hâlbuki etrafınıza şöyle bir bakın, eline fırsat geçecek olsa Hitler'e taş çıkartacak binlerce 'küçük Hitler' görürsünüz. İşte Güney Afrika, İşte ABD. Irkçılığın dorukta olduğu ülkelerin başında geliyor her ikisi de. Ben, bizim Vietnam'da başlattığımız savaşın da aslında, kendisini herkesten üstün gören batılı beyaz adamın, Asyalı sarı deriliye karşı üstünlük taslama ve kibir duygusundan kaynaklanan tamamen ırkçı bir savaş olduğuna inanıyorum."[4]

Güney Afrika'da siyahlar ülke nüfusunun dörtte üçünü teşkil ettiği hâlde bu ülkede azınlık beyazlar, çoğunluk olan siyahlara karşı korkunç bir ırkçılık göstermekte ve siyahlara inanılmaz zulümlerde bulunmaktadırlar. Bu ülkede ırk ayrımı kanunla tespit edilmiş ve adına "Apartayd" denilen bu kanunla siyahlarla beyazlar fizikî olarak tamamen ayrıcalığa tâbi tutulmuştur.

Bu kanun gereğince Güney Afrika'daki Hint göçmeni melez siyahlarla, buraya Avrupa'dan gelen sömürgeci beyazların yaşamı tamamen birbirinden ayrılmıştır. Hatta bunu her Güney Afrikalının nüfus cüzdanında bile görmek mümkündür; nüfus cüzdanlarında bilinen kimlik bilgilerine ilâveten şahsın ırkının da kaydedildiği bir hane vardır! Farklı ırklar, farklı otobüs ve trenlerde yolculuk ederler; yemek yedikleri lokantalar da ayrı ve farklıdır, hatta taksi durakları ve telefon kulübeleri bile ayrılmıştır; hastaneleri ayrıdır, ölülerini ayrı ve farklı mezarlıklarda toprağa verirler.

Güney Afrika'da bir beyazla siyah evlenemez, bu kanunu çiğnemeye kalkışanlar çok ağır şekilde cezalandırılırlar. Beyaz olmayanlar, beyazların bölgesinde teknik işlerde çalışamazlar; ancak pespaye işlerde ve çok düşük bir ücretle çalışmalarına izin verilir.

Güney Afrika'da kişinin ırk seviyesi onun için hayatî önem taşır, çünkü bu ırk sınıflaması onun yetki ve hürriyetinin çerçevesini belirler; nerede ve nasıl yaşayabileceği, kiminle evlenmesine izin verilebileceği, nasıl bir işte çalışabileceği, hangi mesleği seçme hakkına sahip olduğu, ne tür bir eğitim ve öğretimden faydalanabileceği hep bu sınıflamaya bağlıdır. Kimi zaman bu ülkenin hapishanelerindeki mahkûmların sayısı yarım milyonu bulmaktadır.

Yargı sisteminde siyahları beyazlar yargılar ve onların kaderini beyazlar belirlerler; siyahların lehine olan ve onların haklarını savunan bir tek kanun maddesi yoktur. Bu ülkede yayınlanan gazetelerin aktardığı şu mahkeme kararı konunun anlaşılması için yeterlidir sanırız:

"Güney Afrika şehirlerinden birinde beyaz bir ailede siyah bir çocuk dünyaya geldi. Çocuğun siyah olduğunu tespit eden ırkçı mahkeme, bir siyahın beyaz bir ailenin üyesi olma hakkı bulunmadığını belirterek şu hükmü verdi: Bu çocuk hemen ailesinden alınmalı ve siyahların bölgesine -Johansburg'a- gönderilmelidir. Babasının evinde kalabilmesinin tek şartı, hizmetçi olarak istihdam edilmesidir! Karara şaşıran anneyle baba, hangi makama başvuracağını bilmiyordu. Çocuğun babası şöyle diyordu: Yüce Divan, kızımızın konumunu belli etmez ve onun hakkını koruyamazsa, bu insanlık dışı durumu kabullenmeyecek ve yurt dışında bakımını üstlenmek isteyen bir aileye vereceğim kızımı."[5]

Ünlü Sharp Will hadisesi de, Güney Afrika'da beyazların siyahlara reva gördüğü zulmü anlatır:

"21 Mart 1960'da, kimlik taşıma zorunluluğunu protesto eden bir gösteri yapıldı. Sharp Will'de kalabalık bir grup gösterici, sokağa kimliksiz çıktıklarını söyleyerek hiçbir taşkınlıkta bulunmaksızın sessiz bir şekilde karakolun önünden geçtiler; amaçları hep birlikte tutuklanmalarını isteyerek bu saçmalığı protesto etmekti. Ama ırkçı Güney Afrika polisi, göstericileri tutuklayacağı yerde inanılmaz bir vahşilik sergileyerek üzerlerine rasgele kurşun yağdırdı. Bu barbar saldırıda 69 kişi öldü, 180 kişi ağır yaralandı."[6]

Sahi medenî olduğu iddia edilen bir dünyada bu iddianın havarilerince insanlara sırf derilerinin rengi nedeniyle reva görülen bu inanılmaz zulmün adı nedir? Bu zulmü işleyenlere insan demek mümkün müdür? Bunun "kölecilik"ten başka bir izahı var mıdır? Bir grubun diğer grubu zorla itaate zorlamasının kölecilikten başka adı var mıdır? Medeniyet iddiasıyla yapılan onca girişimler hangi köleliğe son verebilmiştir ki? Hangi adalet bu kölelik saçmalığını ortadan kaldırabilmiştir?

Ünlü Amerikalı yazar "Havry Harrıwood" zencilerin hürriyeti adlı kitabında şöyle yazar:

"Kölelik her ne kadar ortaçağdaki şekliyle artık yoksa da, çağdaş dünyada sadece şekil değiştirerek varlığını sürdürmekte, ırk ayrımı uygulanmakta ve siyahlar kasıtlı olarak çok düşük bir hayat seviyesinde tutulmaktadırlar."

"Çoğu zaman insanlık dışı kanunlarla siyahların hakları alenen çiğnenmekte, hatta devletin dış görünüşü koruma çabası bile kimi zaman görmezden gelinerek en küçük bir bahaneyle siyahlar mahkûm edilmekte, sudan bahanelerle öldürülmektedirler."

[1]-Dinler Tarihi, s. 219
[2]-Milletlerin Ruhî Farklılıkları, s. 194
[3]-Tahranmusavver, sayı: 1174
[4]-İki Kâbe'nin İlâhı, s. 198
[5]-Keyhan, 7013. sayı
[6]-İttilaat Gaz. 13149. sayı

www.medineweb.net
Kara Kartal beğendi.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2025 20Haziran 2017 01:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2037 24 Mayıs 2016 17:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1795 19 Mayıs 2016 23:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1812 19 Mayıs 2016 23:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1748 19 Mayıs 2016 22:59

Alt 07Haziran 2009, 13:21   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seleme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 556
Üyelik T.: 11 Kasım 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 829
Konular: 194
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Irk Ayrımı

Fransa devriminden sonra kast sisteminin yıkılmasıyla ortadan kalktığı sanılan toprak güçlülüğü sankı günümüzde yerini ırkçılığa bıraktı.Dünyada hep bir para=güç=otorite sistemi olmuştur.Bu da yetmiyormuş gibi ırklar arası kutuplaşma kast sisteminin bir uzantısıymış gibi hala gündemde.

Allah razı olsun...
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Aralık 2015, 19:03   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4491
Beğendi:6074
Takdirleri:23737
Takdir Et:
Standart Cevap: Irk Ayrımı /Mevlüt Hönül

“Hepiniz Adem’in oğullarısınız, Adem de topraktan yaratılmıştır. İnsanlar babaları ve dedeleri ile övünmekten vazgeçsinler. Çünkü onlar Allah nazarında küçük bir karıncadan daha değersizdirler” (Tirmizi Tefsir sure, 49).

“ırkçılık davasına kalkışan bizden değildir, ırkçılık üzerine savaşa girişen de bizden değildir”. (Müslim, İmare, 53, 54, 57)
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Aralık 2015, 19:43   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Wan
Yaş:42
Mesaj: 2.709
Konular: 316
Beğenildi:1404
Beğendi:590
Takdirleri:533
Takdir Et:
Standart Cevap: Irk Ayrımı /Mevlüt Hönül

Güzel yazıları olan Yitiksevda Abimizi Özledik..
Kara Kartal beğendi.
__________________
Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Eylül 2021, 09:08   Mesaj No:5
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.504
Konular: 412
Beğenildi:3136
Beğendi:3591
Takdirleri:25542
Takdir Et:
Standart

İnsan secebildigi güzel hasletlerini geliştirmek yerine, neden seçmedigi kendine verilmiş ırk dil din milletiyle òvünür ki. Veya bunun için kendinden olmayanı ezer.
Cevabı olmayan insanlıkla yaşıt bir sorun ırkçılık.
Suriyeli Irakli kürt Afgan hepsini ezip geçiyoruz üstün ırk anlayışımızla. Allah hepimizi bir ırk dil renk millet bayrak altında yaratmayı bilmiyormuydu(haşa haşa). Hayvanlar gibi sınır belirliyoruz. Burası benim alanım buraya geçemezsin ala bi kavga dövüş. Irkçilık it dalaşı. Çözümsüz, ülkelerin oynamaya bayıldığı kim ezilmiş, kim horlanmış umursamadıkları hasarı dünya ahiret çok büyük bir dalaş. Allah hepimizi yeniden kardeş eylesin.
Esma_Nur beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
’Halepçe Soykırımı ‘’ / Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 10 16 Mart 2022 20:05
Dinin Özü: Dua/ Mevlüt HÖNÜL Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 1 02 Mart 2015 18:53
Kur'an'da (Görünmeyen Varlıklar) Cin'ler /Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 4 20 Mayıs 2012 22:22
Sorguluyorum!!/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 2 05Haziran 2010 22:40
Hakk ve batıl/Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 05Haziran 2010 16:01

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.