Konu Başlıkları: Allah resulu aramızdadır.
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Aralık 2010, 20:36   Mesaj No:3

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Alıntı:
TEVBE SÜRESİ MEALİ...80- Sen, onlar için ister bağışlanma dile, istersen dileme. Onlar için yetmiş kere bağışlanma dilesen de, Allah onları kesinlikle bağışlamaz. Bu, gerçekten onların Allah'a ve elçisine (karşı) nankörlük etmeleri dolayısıyladır. Allah fasıklar topluluğuna hidayet vermez

ZÜMER SÜRESİ.19- Azap sözü kendisi üzerinde hak olmuş kimse mi (onlarla bir tutulur)? Ateşte olanı artık sen mi kurtaracaksın? .

BU ayetleri nasıl anlayalım hocam..

ben islamın bi konusunu KURAN GENELİNDE ANLAYALIM DİYOYORUM VE ÖYLE YAKLAŞIYORUM Kİ ALLAH RESULUNUN SÜNNETİDE KURANI KURANLA AÇIKLAYIP PIRATİĞE TOPLU OLARAK DÖKMEKTİR..

SAYGILARIMLA,HOCAM..
Ayetler açık ve net. Güzel işte bak ne güzel ayetleri anlamışsınız. Hem de Kuran ayetleri geneline uygun olarak

Alıntı:
hucurat sresi..7- Ve bilin ki Allah'ın Resûlü içinizdedir. Eğer o, size birçok işlerde uysaydı, elbette sıkıntıya düşerdiniz. Ancak Allah size imanı sevdirdi, onu kalplerinizde süsleyip-çekici kıldı ve size inkarı, fıskı ve isyanı çirkin gösterdi. İşte onlar, doğru yolu bulmuş (irşad) olanlardır.

abdulbedii hocam ayetin kırmızıyla yazdığım kısmından ne anlıyalım peki...
ALINTI
burdada bedenen hayatta olduğunun delilidir eğer sizin YORUMUNUZU KABUL ETSEK ki bu kırmızı ile yazdığım ayetin kısmı hayatta olduğu zamanın delilidir...

DEMİŞSİNİZ,

ZATEN HUCURAT 7 AYETİ İLE NEBİ BEDENEN HAYATTA İDİ. BEN BUNUN AKSİNİ SÖYLEMEDİM Kİ, BÖYLE BİRŞEY AÇIKLAMADIM Kİ, AYETİN GÜNÜMÜZE YANSIMASINI AÇIKLADIM Kİ, NİSA 64 AYETİ İLE BAĞLANTISINI ORTAYA KOYDUM.

Ayetin Kırmızı yazıyla yazdığınız Eğer o, size birçok işlerde uysaydı, elbette sıkıntıya düşerdiniz. Ayeti Kendi dönemini ilgilendirdiği gibi yine zamanımızı ve ahir zamanı da ilgilendiriyor. NASIL MI ?

Bu ifade, kendilerinin bütün işlerini Allah'a ve O'nun Peygamberine bırakmaları, hep birden itaat ve teslimiyete girmeleri ve yüce Allah'ın takdir ve idaresine teslim olmaları ve emirleri O'ndan almaları ve O'na karşı bir öneri getirmemeleri iması vardır.

Şayet Peygamberimiz vahye dayanamayan birçok işlerde o zamanının toplumuna uysaydı, toplumun huzur ve saadeti olmayacaktı. Sinsile ile gelen bu yaşayış şekli günümüz ve ahir zaman toplumlarını da etkileyeceği muhakkaktır. Nebi ne yaptı ?

İşlerinde Onlara uymadı .Allahın emri ile iş yaptı. Ve onları kuranla yönlendirdi. Şayet uyacak olsaydı. Ve uysaydı....... O zaman ki toplum helak olur giderdi değil mi ? Helak olan toplumdan bize düşen miras ne olurdu ? İşte ayetin bizi ilgilendiren kısmı da burasıdır.

SAYGILARIMLA