Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Mart 2011, 18:07   Mesaj No:12

Medineweb

Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:5
Konular: 926
Beğenildi:342
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: Dört Mezhepten Birine Uymak Şart Mıdır?

konu anlaşılması çok gerekli ama çözümü bi o kadar zor aslında kalıplaşmış fikirler unutularak hiç bilmiyomuş gibi en başından konu okunursa zor değil ama ne yazıkki araştırmadan ne gördüyse onu gerçek sanan bir toplum var..

çok şahit olduğum bi şey var paylaşmak istedim..benim yaşadığım toplumda mezhep lere öyle değişik bi yaklaşım varki şaşıyorum..
şafii mezhebinden olanlara kürt,hanefi mezhebinden olanlara türk gözüyle bakılıyo..bir toplumda namaz kılarken secdede sağ elin 5 parmağıda açık değilse namazdan sonra ordaki kişilerin tutumu birden değişiyo, ibadet siyasete karışıyo..ne var sanki parmakların hepsi açık olmazsa namaz olmuyomu?

bunun gibi çok örnek var aslında..asıl bakılması gerekilenler bırakıldı da şu mezhebin imamı ne demiş bu mezhebin imamı ne demişe bakılıyo...

elbette bakıcaz hadislere ve aldıkları kanıtları incelicez ama bi konu araştırılıyoken tek bir mezhebe değilde bütün mezheplerde konu araştırılsa kim neyi delil olarak göstermiş diye bakılsa bu delillerden hangisi ayetlere hadislere daha yakınsa o alınsa..

şafii mezhebinden olan biri asla hanefi mezhebinden bişey yapamaz gibi sanki yapınca günah işlemiş gibi görülüyo..keşke daha çok bilinçlensek....

ben şahsen asla tek mezhebe bağlı kalmıyorum..hepsininde uygun bulduğum görüşlerini uygulamaya çalışıyorum