bayram yaklaşıyor malum
baklava tarifi fln vermiyeceğim genelde herkes ev baklavası hazırlar. arzu ederseniz yapımı çok kolay olan KALBURA BASTI tarifine bir bakalım
Malzemeler
125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
bir fiske tuz
bir paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz
İÇİNDE ŞEKER YOK
ŞURUP İÇİN:3.5 su bardağı şeker,3.5.su bardağı su,yarım limon suyu
Kalburabastının yapılışı:
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapın.Cevizi hamura katıp yoğurun.Veya açıp içine koyun.Oval şekiller verip,rendeye veya kalbura bastırın.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Tatlı soğuduktan sonra sıcak şurubu üzerine dökün.