|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 18 Eylül 2011 (10:32), Konuya Son Cevap : 02 Kasım 2011 (19:01). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]() KALBURA BASTI tarifi Ev Usulü Karışık Pide Kahvaltıya özel bir tarif. Pide yemek için illede özel bir pideciye gitmenize gerek yok. Evinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz kolay sayılabilecek bir kahvaltı seçeneği… Malzemeler 1 su bardağı su 2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın) 1 yemek kaşığı instant kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç malzemesi 100 gr. beyaz peynir Yeşil biber, domates,Varsa sucuk Rende kaşar peyniri Hazırlanışı Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı. Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın. Beyaz peynir ve küçük doğranmış sucuğu karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle oval şekilde açın. Ortasına uzunlamasına içten koyup kenarlarını içe doğru kapatın. Orta kısmını açık bırakın. Kenarlara bastırın 1 yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp, pidelerin kenarlarına sürün. 250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin. Eriyince fırından çıkarın. CAHİDE ![]() AFİYET OLSUN ![]()
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 0 | 5 | 22 Şubat 2025 11:30 |
![]() | Forum Oyunları | su damlası | 14 | 83 | 20 Şubat 2025 13:47 |
![]() | Soru Cevap Arşivi | Esma_Nur | 4 | 192 | 05 Ocak 2025 11:05 |
![]() | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 0 | 110 | 30 Aralık 2024 19:18 |
![]() | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 0 | 76 | 12 Aralık 2024 19:26 |
![]() | Mesaj No:2 |
Durumu: ![]() Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | ![]()
Toprağım Emeğine sağlık bide yaş pasta olsa fena olmuyacak ![]()
__________________ ![]() "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]()
bayram yaklaşıyor malum ![]() ![]() ![]() Malzemeler 125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 çay bardağı irmik bir fiske tuz bir paket vanilya yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un 1 su bardağı ceviz İÇİNDE ŞEKER YOK ŞURUP İÇİN:3.5 su bardağı şeker,3.5.su bardağı su,yarım limon suyu Kalburabastının yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapın.Cevizi hamura katıp yoğurun.Veya açıp içine koyun.Oval şekiller verip,rendeye veya kalbura bastırın.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Tatlı soğuduktan sonra sıcak şurubu üzerine dökün.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı | su damlası | Tatlılar | 8 | 16Haziran 2024 14:10 |
Çıtır Poğaça Tarifi ~ ResimLi AnLatımLı Poğaça Tarifi | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 3 | 14Haziran 2015 23:44 |
laz böreği tarifi | Muhteşem | Börekler ve Hamur İşleri | 4 | 06Haziran 2015 11:17 |
köfte tarifi | Allahın kulu_ | Köfteler | 0 | 27 Ağustos 2014 19:58 |
Kalbura Dönen Eğitim | Efser | Çocuk ve Aile Sağlığı | 0 | 11 Nisan 2010 21:11 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|