Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Pastalar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  18 Eylül 2011 (10:32), Konuya Son Cevap : 02 Kasım 2011 (19:01). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 18 Eylül 2011, 10:32   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.600
Konular: 582
Beğenildi:4844
Beğendi:6510
Takdirleri:26008
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KALBURA BASTI tarifi

KALBURA BASTI tarifi

Ev Usulü Karışık Pide


Kahvaltıya özel bir tarif. Pide yemek için illede özel bir pideciye gitmenize gerek yok. Evinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz kolay sayılabilecek bir kahvaltı seçeneği…

Malzemeler

1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
1 yemek kaşığı instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi

100 gr. beyaz peynir
Yeşil biber, domates,Varsa sucuk
Rende kaşar peyniri
Hazırlanışı

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Poğaça hamuru yumuşaklığında olmalı.
Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın. Eğer işiniz aceleyse 50 derecedeki fırında 10 dakika tutup mayalandırmayı hızlandırın.
Beyaz peynir ve küçük doğranmış sucuğu karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle oval şekilde açın.
Ortasına uzunlamasına içten koyup kenarlarını içe doğru kapatın.
Orta kısmını açık bırakın. Kenarlara bastırın
1 yumurta sarısını, bir tatlı kaşığı yoğurtla karıştırıp, pidelerin kenarlarına sürün.
250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 5 dakika önce kaşar peynirini serpin. Eriyince fırından çıkarın.
CAHİDE


AFİYET OLSUN
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Fetolar bitmez ama! Taziye-İlan-Selamlaşma Kara Kartal 5 96 21 Ekim 2024 10:49
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz Turşular Esma_Nur 0 51 18 Ekim 2024 23:05
Tarifsiz Acımız Taziye-İlan-Selamlaşma Vasat 11 302 05 Eylül 2024 09:33
Yasdayız😭 Taziye-İlan-Selamlaşma Vasat 9 217 31 Temmuz 2024 13:05
TEPKİNİZ NE OLURDU? Esmanur Vasat 3 150 27 Temmuz 2024 11:42

Alt 19 Eylül 2011, 19:51   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.877
Konular: 697
Beğenildi:8532
Beğendi:10063
Takdirleri:27951
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Toprağım Emeğine sağlık bide yaş pasta olsa fena olmuyacak
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Kasım 2011, 19:01   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.600
Konular: 582
Beğenildi:4844
Beğendi:6510
Takdirleri:26008
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

bayram yaklaşıyor malum baklava tarifi fln vermiyeceğim genelde herkes ev baklavası hazırlar. arzu ederseniz yapımı çok kolay olan KALBURA BASTI tarifine bir bakalım





Malzemeler

125 gr.tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
bir fiske tuz
bir paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz
İÇİNDE ŞEKER YOK
ŞURUP İÇİN:3.5 su bardağı şeker,3.5.su bardağı su,yarım limon suyu

Kalburabastının yapılışı:

Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapın.Cevizi hamura katıp yoğurun.Veya açıp içine koyun.Oval şekiller verip,rendeye veya kalbura bastırın.200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Tatlı soğuduktan sonra sıcak şurubu üzerine dökün.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
"Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı su damlası Tatlılar 8 16Haziran 2024 14:10
Çıtır Poğaça Tarifi ~ ResimLi AnLatımLı Poğaça Tarifi su damlası Börekler ve Hamur İşleri 3 14Haziran 2015 23:44
laz böreği tarifi Muhteşem Börekler ve Hamur İşleri 4 06Haziran 2015 11:17
köfte tarifi Allahın kulu_ Köfteler 0 27 Ağustos 2014 19:58
Kalbura Dönen Eğitim Efser Çocuk ve Aile Sağlığı 0 11 Nisan 2010 21:11

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.