|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 16 Mayıs 2016 (23:36), Konuya Son Cevap : 16Haziran 2024 (14:10). Konuya 8 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Mayıs 2016, 23:36 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | "Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı "Kalbura Bastı "/Medineweb mutfağı Malzemeler_ 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı irmik yarım paket (125) g tereyağı veya margarin 1. 5 çay kaşığı karbonat 3. 5 su bardağı un (yaklaşık) şerbeti için; 2. 5 su bardağı su 2 su bardağı şeker birkaç damla limon suyu içine; dövülmüş ceviz.. Hazırlanışı_ Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 15 dk kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra, Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler bir kaba alınarak hamur yoğrulur. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır. Top haline gelen hamur kalbur üzerine bastırılarak elle açılır. Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır. Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor. Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir. Ben şerbeti dökmeden önce fırın kabından daha küçük bir borcama alıyorum ki şerbet çok yayılmasın. Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz. Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz, bu şekilde kalburabastı tatlısı gerçekten çok lezzetli oluyor Birkaç not; -karbonat kullandığımız için kalburabastınız gerçeğinde olduğu gibi karamel rengine yakın farklı bir ton alıyor, eğer evinizde karbonat yoksa kabartma tozu da kullanabilirsiniz fakat daha orijinal olması açısından varsa karbonat kullanmanızı tavsiye ederim. "Alıntı" "Not" Test edilmiştir Bu tatlıyıda deneyin derim sonuç mükemmel .. Afiyet olsun...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 5 | 184 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 2344 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 168 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 205 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 202 | 16 Mart 2024 15:39 |
17 Mayıs 2016, 11:03 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: "Kalbura Bastı "
Buda su damlasi editörüzün kendi yaptigi kalburabastinin fotoğrafi... Denenmiş tarifdir rahatlikla yapabilirsiniz..tipki su damlasinin rhtlikla yapip bize yedirmeden kendi yediği gibi)))
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
17 Mayıs 2016, 20:24 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: "Kalbura Bastı " oyyy kıyamam )) yolunuz dûşerse buralara yaparım artık.. İdare edin topragım ...Benim yedigim de sizin olsun..))
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
17 Mayıs 2016, 20:32 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: "Kalbura Bastı "
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
16Haziran 2018, 17:35 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Bayram tatlısı olarak seçtiğim bir tatlıydı. Herkese tavsiye ederim. Sadece bayramlarda değil,misafirlere de ikram edilecek lezzetli bir tatlı.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
27 Ocak 2019, 19:38 | Mesaj No:6 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Hiç denemedim ama Esmanur ablanın elinden yemek nasip oldu. Çok hafif, lezzetli ve güzel bir tatlı... Püf noktalarını ustaları versin...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
07 Kasım 2021, 20:34 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Her denemem de tam kıvamında tutan bir tatlı , ben bardagı biraz büyük olanindan hazirliyorum .şerbeti de 3 su bardagı 2 bucuk su koyuyorum. Ölçü yine tam oluyor ..Vazgecilmeyen mükemmel bir tatlı..Denemeye değer..🌿🌾
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
06 Nisan 2022, 21:12 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | yine bu tatlıda bir püf noktası ögrendim . Paylaşmak istedim .. Zeytinyağını eklerken biraz ısıtıp öyle koyalım unun üzerine ..kıyır kıyır oluyo hiç bayatlamıyo ..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
16Haziran 2024, 14:10 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Bu bayramda ağız tadıyla tatlılarımızı hayırlısıyla yemeyi nasip etsin Rabbim.. Afiyetle inşaAllah...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Siirt usulü perde pilavi tarifi"/medineweb mutfağı | su damlası | Makarna ve Pilavlar | 6 | 15 Mart 2022 09:55 |
"TURŞU TADINDA MOR LAHANA SALATASI"/medineweb mutfağı | su damlası | Salatalar | 2 | 22 Mayıs 2020 10:45 |
"Çoban Kavurma (15 Dakikada Hazır) "/medineweb mutfağı | su damlası | Et Yemekleri | 0 | 25 Mayıs 2018 14:12 |
"SU BÖREĞİ TADINDA FIRINDA MAKARNA TARİFİ"/medineweb mutfağı | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 1 | 28 Aralık 2017 13:33 |
"Bardakta Bisküvili Çilek Soslu Muhallebi"/Medineweb mutfağı | su damlası | Pastalar | 10 | 20 Aralık 2017 18:43 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|