Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Aralık 2011, 19:47   Mesaj No:5

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Konular: 340
Beğenildi:1437
Beğendi:478
Takdirleri:10498
Takdir Et:
Standart Cevap: İki kelimeden hangisi sizsiniz? Kadın mı, bayan mı?

sayın şule hanım,
şu konuda anlaşalım;
"kuran çerçevesinde mi konuşacağız? kişisel düşücelerle mi?"
eğer kişisel düşüncelerle konuşacaksak,asla tasvip etmemekle birlikte,size ve düşüncelerinize saygı duyuyorum.

eğer kuran sünnet çerçevesinde konuşacaksak,kuranın onlarca ayeti size kırgın!

isterseniz az açalım,
evdeki çalışmayan eşlerimizin "pasaklı ,bakımsız ,kirli ,bedevi " olarak tasvir etmeniz özür gerektirecek bir konu.
bilakis eşlerimiz namahrem gözlerden uzak,hayatını zevkini bakımını güzelliğini huzurunu mutluluğunu,ona ait olan cennet gibi yuvasında ve kocasına karşı kullanır.dışarı çıktığında ise cazibesini sıfırlıyacak şekilde çıkar,işini alış verişini yapar döner.
bize ve eşlerimize rastgele değil,kuran görev vermektedir.biz onun nafakasını,bakımını,iaşesini,giydiğimizden giyimini,yediğimizden yemeğini karşılamakla ve en önemlisi eşimizin iffetini şerefini onurunu korumakla görevliyiz.
eşlerimiz ise kazanmak,çalışmak zorunda olmayıp,evimizi çocuklarımızı bakımımızı huzurumuzu sıcak yuvamızı çekip çevirmekle görevli. ana okulu olan çocuk eğitimini üstlenerek,sütünden,şefkatinden,islami ilimlerden beslediği çocuklarımızı eğitmekle görevli.
kuran sünnet çerçevesinde eşimizle hiç bir sorunumuz olmaz.kavram yetki karmaşamız da olmaz.sen ben kavgası yada kadın erkek yarıştırması da olmaz.eşim benim evimin sultanı,annesi,başımın tacı bende onun evinin direği koruyucusu hizmetkarı ve babasıyım.
eşim bayanda olur kadın da isim şart değil.ama bayan sıfatı evde olur sokakta,işde,pazarda değil.eşim bana aittir sokağa vitrin yapmam!

Allahın verdiği nimeti Allaha isyan ederek değil,çizdiği çerçevede kullanırız.

islami kimlikteki bayanların eziklik içinde olduğunu söylemişsiniz...bilakis inanılmaz hata işliyorsunuz.islami kimlik taşıyan bir kadının ayakları altında cennet vardır,o bir hz fatıma dır,o bir kerbela zeynebidir,o islam toplumunu inşa eden doğuran eğitendir.bu kadar büyük şerefli görevi varken,sokaktaki anlamsız geçici ve ahiretini mahfeden,şerefini çiğneten olgulardan uzaktır.dahası onu bu temiz huzurlu sağlıklı mutlu aile hayatını kıskanan vitrin kadınların sayısı azımsanmıyacak kadar çoktur.

sizin feminizm kokan düşüncelerinize tamamen karşı olduğumdan,yorum yapmak istemiyorum.düşüncelerinize saygı duyuyorum.
ha bide yasemin bacıma benzer pasif bir profil çizmişsiniz.yasemin gibi 50 kardeşim olsun ortadoğuyu islam bayrağıyla fethederim emin ol.
medineweb ailesine hoş geldiniz...

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.