Konu Başlıkları: KEŞKEK /medineweb mutfağı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Nisan 2012, 20:54   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.547
Konular: 1328
Beğenildi:12686
Beğendi:9315
Takdirleri:28874
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Mutfağı

Alıntı:
aslıı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
KEŞKEK (Tokatın meşhur keşkegi)

MALZEMESİ
2 kg Koyun Eti (But veya sırt) (Kemikli Et)
3 bardak Yarma (Bütün Yarma)
1 tatlı kaşığı Çemen
2 baş Sarımsak
3 çorba kaşığı Tereyağı
1 bardak Nohut
Tuz
Pul Biber
Karabiber

Nohut bir gece önceden su ile ıslatılır. İlikli, kemikli et akşamdan çemenlenir ve bekletilir. Etle birlikte bir tencereye konulup nohutlar iyice pişene kadar haşlanır. Büyükçe bir tencereye haşlanmış olan nohut ve etler bir kevgir yardımıyla alınır. Etin suyundan 9 bardak kadar etlerin üzerine dökülür. Eğer et suyu yeterli gelmezse normal su ile takviye edilir. Yarma yıkanır, tencereye konur, sarımsaklar bütün diş olarak ilâve edilir. Çemen az miktarda suda ezilerek tuz, baharat ve tereyağı tencereye konularak kaynatılır. Ağır ateşte pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı olarak 2 - 3 saat pişirilir. Yarı pişmiş durumda iken yağı eklenir ve pişmesi tamamlanır. Sıcak servis yapılır. denemenizi tavsiye ederim acayip güzel oluyo

ellerinize sağlık .bugüne kadar yediğim keşkeklerden farklı görünüyor,çemen, nohut.ama eminim güzeldir çemeninaroması enfes bir tat katıyordur birde böylesini denemek lazım
Alıntı ile Cevapla