Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 Arkadaşları:3 Cinsiyet:Erkek Memleket:MALAZGIRT Yaş:48 Mesaj:
5.077 Konular:
295 Beğenildi:128 Beğendi:24 Takdirleri:153 Takdir Et:
| Cevap: Kurandaki Sünnet
Esedullah kardeşim bakın hepimizin hatası konuyu ya başından ya sonundan ya da ortasından alma hastalığıdır…Kişiler genel itibari ile kendilerini haklı çıkarma adına nakillerde parçacı yaklaşım sergilemekte ve almış oldukları parçanın devamını vermeyerek sözde haklı olduklarını ispat eder ve karalamak istediklerini karalarlar…
Sizin sözünü ettiğiniz 630 Hadis numarası olup Usul-u Kâfi kitabının birinci cildinin 418 sahifesinde geçer… Burada kastedilen olay Kur’an ile alakalı bir mevzuu olmayıp sözde İsmine cifr ebced ve benzeri dedikleri Kabalizmden gelme ilimden bahsedilmekte Ve orda geçen ilmi bilgilerin Kur’an mushaflarında geçmediği izah edilmekte… 40) SAHİFE, CİFR, CAMİA VE FÂTIMA'NIN MUSHAFI BABI l-(630) ...Ebu Basir şöyle rivayet etmiştir:
Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’ın yanına gittim ve ona dedim ki: "Sana kurban olayım! Sana bir soru sormak istiyorum, acaba burada sözlerimi işitecek başka biri var mıdır?"
Ebu Abdullah bulunduğu yerle evin başka bir bölmesini ayıran perdeyi kaldır¬dı, oradan başını uzatıp baktıktan sonra şöyle dedi:
«Ey Ebu Muhammed! Ne istersen sor.»
Dedim ki: Sana kurban olayım! Senin Şiilerin, Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi)’nin Ali (aleyhisselâm)'a bir ilim kapısını öğrettiğini ve bu kapının da ona bin kapı açtığını söyleyip duruyorlar, acaba bu söylenenler doğru mudur?
İmam şöyle buyurdu: «Ey Ebu Muhammed! Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi) bin kapı öğretti ve bunların her biri de bin kapı açar.»
Dedim ki: Allah'a yemin ederim ki, ilim budur.
İmam bir saat boyunca düşünceye dalarak yeri çiziktirdi.
Sonra şöyle dedi: «Evet, bu ilimdir; ama ilim sadece bundan ibaret değildir.»
Ardından şunları ekledi: «Ey Ebu Muhammed! Camia (bütün ilimleri kapsayan) bizim yanımızdadır. Camia'nın ne olduğunu biliyorlar mı?»
Dedim ki: Sana kurban olayım! Camia nedir?
Buyurdu ki: «Bir sahifedir ki, uzunluğu Resûlullah'ın zirasıyla yetmiş zira eder. Peygamberimiz yazdırmış, Ali de yazmıştır. Orada bütün helâller ve haramlar, insanların ihtiyaç duydukları her şey vardır. Hatta birini tırmalayıp yaralamanın ce¬zası bile onda yazılıdır.»
Sonra İmam (aleyhisselâm), elini omzuma koydu ve dedi ki: «Bana izin verir misin ey Ebu Muhammed?»
Dedim ki: Sana kurban olayım! Kendimi size adamışım, dilediğinizi yapın.
Bunun üzerine İmam, beni çimdikledi ve ardından, «İşte bu çimdiğin cezası bile orada yazılıdır.» O sırada İmam bir parça öfkelenmiş görünüyordu.
Dedim ki: İlim budur.
Buyurdu ki: «Bu, ilimdir; ama ilim sadece bundan ibaret değildir.»
Sonra bir saat kadar sustu, ardından şöyle dedi: «Cifr ilmi bizim yanımızdadır. İnsanlar cifr ilminin ne olduğunu nereden bilecekler?» Dedim ki: Cifr nedir?
Buyurdu ki: «Deriden bir kaptır ki, peygamberlerin, vâsilerin ve İsrail oğullarının geçmiş ulemasının ilimlerini kapsar.»
Dedim ki: Hiç kuşkusuz ilim budur.
Sonra bir saat kadar konuşmadı, ardından şöyle buyurdu: «Hiç kuşkusuz Fâtıma (selâmullahi aleyha)’nın "mushafı" da bizim yanımızdadır. Fâtıma'nın mushafının ne olduğunu nereden bilecekler?» Dedim ki: Fâtıma'nın mushafı nedir?
Buyurdu ki: «Sizin şu Kur'ân'ınızın üç misli bilgi kapsayan bir mushaftır. Al-lah'a yemin ederim ki, sizin şu Kur'ân'ınızdan bir tek harf yer almaz o mushafta.»
Dedim ki: Allah'a yemin ederim ki, ilim budur.
Sonra bir saat kadar sustu, ardından şöyle buyurdu: «Bu güne kadar olanlara ve bundan sonra kıyamete kadar olacaklara ilişkin ilim, bizim yanımızdadır.»
Dedim ki: Sana kurban olayım. Allah'a yemin ederim ki, ilim budur.
Dedim ki: Sana kurban olayım. Peki, ilim nedir?
Buyurdu ki: «İlim, gece ve gündüz, bir işten sonra meydana gelen bir başka işle ve bir şeyden sonra meydana gelen bir başka şeyle ilgili olarak ortaya çıkan şeye denir.» 2-(631) ...Hammad b. Osman şöyle rivayet etmiştir:
Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’ın şöyle dediğini duydum: «Zındıklar yüz yirmi sekiz senesinde ortaya çıkacaklardır. Ben bunu Fâtıma (selâmullahi aleyha)’nın mushafında gördüm.» Dedim ki: Fâtıma'nın mushafı nedir?
Buyurdu ki: «Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi) vefat edince, Fâtıma, Allah Azze ve Celle'den başka hiç kimsenin bilmediği bir üzüntüye kapıldı. Allah, kederi¬ni dindirip, teselli etmek ve onunla konuşmak üzere bir melek gönderdi. Fâtıma (se¬lâmullahi aleyha) bu
olayı Emir'ül-Mü'minin (aleyhisselâm)'a şikâyet etti.
Emir'ül-Mü'minin (Ali b. Ebu Tâlib aleyhisselâm) dedi ki: «Meleğin geldiğini hissettiğin, sesini duyduğun zaman, bana haber ver.» Fâtıma meleğin gelişini Emirül-Müminin'e haber verdi, o da duyduklarının tü¬münü yazdı. Sonunda bu sözlerden bir mushaf meydana geldi. Bu
mushafta helâl ve harama ilişkin her hangi bir şey yoktu. Sadece ileride olacaklara ilişkin bilgiler vardı. 3-(632) …Hüseyin b. Ebu'l-A'lâ şöyle rivayet etmiştir:
Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’ın şöyle dediğini duydum:
«Bende beyaz "Cifr" vardır.»
Dedim ki: İçinde ne vardır?
Dedi ki: «İçinde Davud'un Zebur'u, Musa'nın Tevrat'ı, İsa'nın İncil'i, İbrahim'¬in suhufu, helâl ve harama ilişkin bilgiler vardır. Ayrıca Fâtıma (selâmullahi aleyha)’nın mushafı da vardır. Onda Kur'ân'dan her hangi bir şey olduğunu iddia etmiyorum. Onda insanların bizden öğrenme, ihtiyacını duydukları şeyler vardır. Bizimse bu hu¬susta kimseye ihtiyacımız yoktur. Hatta bu mushafta bir kırbaç vurmanın veya yarım kırbaç vurmanın, aynı şekilde birini tırmalayıp yaralamanın bile cezası bildirilmek¬tedir. Bende bir de "kırmızı Cifr" vardır.»
Dedim ki: Kırmızı Cifr'de neler vardır?
Buyurdu ki: «İçinde kılıç vardır. Bu Cifr, sadece kan dökmek için açılır. Kılıç sahibi (Mehdî aleyhisselâm), onu savaş için açar.»
Abdullah b. Ya'fur dedi ki: Allah seni salih kılsın Hasan (aleyhisselâm)’ın so¬yundan gelenler bunu bilirler mi?
Buyurdu ki: «Evet, Allah'a yemin ederim ki, gecenin gece, gündüzün gündüz olduğunu bildikleri gibi onu bilirler. Fakat kıskançlık ve
dünya nimetlerini elde etme hırsı, onları redde ve inkâra yöneltmiştir. Eğer hakkı, hak yöntemlerle talep etseler¬di, bu onlar için daha hayırlı olurdu.» 4-(633) ...Süleyman b. Halid, Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)'dan şöyle rivayet etmiştir:«Sözünü ettikleri Cifr'de onların hoşuna gitmeyecek şeyler vardır Çünkü on¬lar, gerçeği söylemiyorlar, oysa gerçek, o Cifr'dedir. Eğer doğru söylüyorlarsa Ali'nin kararlarını ve mirasla ilgili hükümlerini çıkarsınlar ortaya. Onlara teyzelerin ve halaların mirasını da sorun. Fâtıma'nın mirasını ortaya çıkarsınlar bakalım. Onda Fâtıma'nm vasiyeti ve Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi)’nin silahı vardır. Nitekim
Allah Azze ve Celle, bir âyette şöyle buyurmuştur: "Eğer doğru söyleyenlerden ise¬niz bundan evvel bir kitap yahut bir bilgi kalıntısı varsa, onu bana getirin." (Ahkâf, 4)»
Bu iddialara akliselim bir insanın onay vermesi kabullenmesi Kur’anı devre dışı bırakmaktan öteye gitmez …İddialara bakıldığında,İlim alma ve hükmetme konusunda Kur’anın bir çok rakibi varmış gibi gösterilmekte…’’Sizin Şu Kur’anınız ‘’ İfadesi Kur’anı dışlayıp küçümseyen şuursuzca kullanılmış bir ifadedir..Kur’an muazzam bir kitaptır zerre kadar Şüphe yoktur Allah tarafından korunmaktadır bu korumayı bozmaya hiçbir yaratılanın gücüde yetmez haddine de değildir…
Camia adı ile bir kitap ve metni ortaya koyanlar Cifr ve Ebced hesaplamalarını İmam Aliye mal edenler Kur’anın zahirinin Allah resulüne Bâtıni yönünün ise İmamlara ve benzerlerine bırakıldığını ve sadece onların anlayacağını iddia etmek dahi Kur’an kelamına Allah resulünün sünnetine aykırıdır edepsizliktir.
Mehdi rivayetlerinin yalan ve asılsız olduğu ne kadar aşikâr ise cifr ebced ve benzeri ilim dalları olarak lanse edilenlerde yalandır hurafedir Yahudileşmekten başka bir şey değildir kim kullanırsa kullansın Yahudiliğe hizmet etmektedir. Çünkü Kur’an ilmi üzere Kur’an belağatı Ahkâmı Hukuku ve benzeri her husus açıktır kapalı kısımları ise Tefsir âlimlerince verilmektedir…
Hüküm ve Gaybı bilme hususlarında Sünni ve Şia kesimde var olan Allah’tan çok Allah kesilme cüreti Kur’an nizamına aykırıdır… Şia Uydurmaları ile İmamlarını kutsarken bunun altında kalmayan Sünniler ise, Sahabeleri kutsamaktadır iki kesimde ifrat ve tefrit boyutunu aşmada çok hünerlidirler.
Gayb Allah’ın indindedir gaybi hususlarda konuşmak yazmak sınırları aşmaktır.Allah isterse Peygamberlerine bildirebilir bu bildirme ise risalet ile alakalı olur. Cifr Ebced Camia Ve benzeri uydurmalar kimden gelirse gelsin reddedilmelidir…
Şia Fatıma Annemizi İmam Aliyi yüceltmek ve benzeri şeyler için haddini aşmıştır bunu kabul ediyorum Zaten onlar yüce insanlarda bizim övgümüz onlara bir şey kazandırmaz kaybettirmez Allah onları en iyi bilendir.
(Ey Peygamber) de ki: "Allah dilemedikçe, kendime bir yarar sağlamak ya da kendimden bir zararı uzaklaştırmak benim elimde değil. Eğer insan kavrayışının ötesinde olanı bilseydim, muhakkak ki, bahtiyarlık adına ne varsa ondan payıma daha çoğu düşerdi ve kötülük asla yaklaşamazdı bana. (Ama) ben sadece bir uyarıcıyım ve inanan bir topluma iyi haberler getiren müjdeci".
(A’raf-188)
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .
-İmam Ali- (a.s) |