Konu Başlıkları: Helal Gıdaya Haram Katmışlar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ağustos 2012, 10:46   Mesaj No:1

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.134
Konular: 555
Beğenildi:1087
Beğendi:252
Takdirleri:10770
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Helal Gıdaya Haram Katmışlar

Helal Gıdaya Haram Katmışlar

Helal Gıdaya Haram Katmışlar

GİMDES Başkanı Büyüközer, Türkiye’de tüketilen gıdaların büyük bölümünün helal gıda konusunda ‘şüpheli’ sınıfında yer aldığını söyledi. Bisküvi ve yoğurtların içinde domuz yağı kullanıldığını iddia etti.

Sağlıklı gıda tartışmalarına şimdi de helal gıda sorunu eklendi. Sahte gıdalarla ilgili bir iddia da Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Genel Başkanı Hüseyin Kâmi Büyüközer’den geldi.
Büyüközer, piyasadaki gıdaların büyük çoğunluğunun helal gıda konusunda ‘şüpheli’ sınıfında yer aldığını söyledi. Büyüközer gıdaların etiketlerinde yeterli açıklamanın yer almadığını belirterek, “Bir bisküvinin etiketinde içinde monodigliserid var deniyor.
Birçok kişi bunun ne olduğunu bilmiyor. Bu ürün hem hayvani yağlardan hem bitki yağlarından elde edilebilen bir katkı maddesidir. Çin’in ürettiği monodigliserid, hayvani kökenlidir. Büyük çoğunluğu domuzdan kullanılır. Hadi domuz değil de sığır yağı kullanıldı. Peki bu sığır İslami koşullarda mı kesildi?
Şüphelilik oranı neredeyse yüzde 90’lara çıkıyor. Böylesi birmaddeyi içeren bisküviyi bir Müslüman yemeli mi” dedi.
BAŞKA SERTİFİKA ALIYORLAR
Öte yandan helal gıda sertifikası konusunda önemli bir noktaya dikkat çeken Hüseyin Kâmi Büyüközer sözlerine şöyle devam etti: “Örneğin bizim kurallarımıza aykırı bir kesim yapan et üreticisi bizim için büyük hata yapıyor demektir. Yani belgesinin iptali gerekli oluyor. Belgesini iptal ettiğimiz gibi 5 yıl boyunca bizden helal gıda sertifikası alamıyor. Ancak sertifikasını iptal ettiğimiz firma bu sefer gidip başka yerden sertifika alıyor.”
Yoğurtta domuz şüphesi
Dr. Büyüközer, helal gıda konusunda Türkiye’de önemli sorunların baş gösterdiğini söyleyerek “30 yıldan beri yoğurtlara jelatin konuluyor. Bu madde Türkiye’de üretilmiyor. Dışarıda üretilen bu maddenin helal olması mümkün değil. Üretiminde genelde domuz kullanılıyor. Yoğurtta bu maddenin kullanılmasıyla Müslüman’ın inancıyla oynanmış oluyor” dedi.
Sucuk, salamlarda raf ömrünü uzatmak için sodyum nitrit kullanıldığını ifade eden Büyüközer, “Batı bu maddenin birçok insanı kanser ettiğini gördüğü için oranını azalttı” dedi.


Kaynak: Bugün
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... Gönülden Dökülen Nağmeler FECR 0 67 12 Ekim 2024 10:01
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar Muhtelif Konular FECR 0 92 07 Ekim 2024 20:33
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız Muhtelif Konular FECR 0 79 23 Eylül 2024 11:06
Şehit Haniye İçin Ezgi MultiMedya-İzleme Vb Esma_Nur 1 96 03 Ağustos 2024 22:38
NELERİ BİLMELİYİZ? Kurân-ı Kerîm FECR 0 110 01 Ağustos 2024 17:31