Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ağustos 2008, 17:12   Mesaj No:2

medinelii

Medineweb Sadık Üyesi
medinelii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:medinelii isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1808
Üyelik T.: 11 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Konular: 89
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: KILINAN NAMAZDA GELEN VESVESE VE ÇARESİİİİ..Mutlaka bu sorunu yaşayanlar okusun!

Alıntı:
İnsanın içinde bir melek birde şeytan var. Şeytan vesvese fısıldar melekte Allah'ın emrini... İnsan bazen içinden geçen düşüncenin vesvesemi yoksa melekten mi olduğunu bilemez. Bu yüzden içinden geçen düşünceye bakmak gerekir. Şayet o düşünce kişi için hayırlı değilse vesvesedir, hayırlıysa melektendir.

bakii kardesım bahsettıgn konuyu soyle ızah etmek ıstıyorum. insanın içnde bulunan nefıstır. nefıs ınsanın menfı, kotu duygularıdır.

şeytanla nefıs aynı sey degıldır.

seytan dısarıdan bır kılıga burunebılır,

dısarıdan bızı cezbetbeye calısır....

bizim onA uyan ve ona destek vermek üzere bize baska yapan nefsımızdır bız buna seytanın kalayı içten ffethetmesı ıcın yardımcısıda dıyebılırız.

kulun özu saftır, temızdır... Allahu teala kendımden ufledım size derken saf ve temız dogdugumuzu nefsın tuzaklarıyla ruhumuzu kırlettıgımızı soyluyor...

vel hasılı içimzideki melek dediğin bizim zaten özumuz, biz zaten bu haslet yanı nefıs olmasa melek konumundayız.

olaya kişisel gelısımden bakalım;

insanın özu ve egosu vardır....

öz dürüsttür, açıktır, yalındır, şehvetten uzaktır, iyilik doludur, kötülüğü düşünemez, aşagalamaz, hor gormez ve hosgoruludur...

egosu ise onu yalancılıga, ıhanete, kibirliliğe, kötülüklere surukleyen yanıdır... öz dairesi genis olan kişiler bizim nazarımızda iyi olan kişilerdir.

"egosunu tatmın edememıs" sözude burdan cıkar kı henuz egosunu yenememıs ve özünü kirletenler zaten kotu olanlardır....

sözun özüne dönecek olursak bahsı gecen içimzdeki şeytan ve melegın gercek vasfı budur....

incinmekten ve incitmekten allah sıgınırım, dilerim seni kırmadım kardesım.....

sevgiler