19Haziran 2014, 02:11
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan Mesaj:
9.475 Konular:
1144 Beğenildi:4422 Beğendi:3685 Takdirleri:14319 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Ateistin Yetenekleri ve İmtihanın Hikmeti Ateistin Yetenekleri ve İmtihanın Hikmeti Sual : Bir ateist , '' benim bir çok yeteneğim var. Mesela iyi çalgı çalarım , iyi de hırsızlık yaparım. Madem ki yetenekleri de Tanrı yaratıyor, yeteneklerimin hepsini kullanmaya niye izin vermiyor ? İzin vermeyecekse niye yarattı ? İmtihan için ise kimin Cennete veya Cehenneme gideceğini bilmiyor mu? diyor. Buna ne cevap verilir ? Cevap : Allah'ü Teala , imtihan etmeden de , kullarının ne yapacağını , hangi günahları işleyeceğini elbette bilir. İmtihanı kendisi için değil , insanlar için yapıyor. Mesela Allah'ü Teala , ateiste '' Ben biliyorum ki sen zaten inanmayacaksın. Aklını doğru kullanmadığın için seni Cehenneme attım'' deseydi ateist '' Suçum yokken, imtihanedilmeden beni cezalandırmak adaletsizliktir'' demez miydi ? Ateistin ve diğer kafirlerin böyle dememeleri için dünyaya getirilmiş, onlara akıl verilmiş , yetenekler verilmiş , iyi kötü yol gösterilmiş itiraz edecek bir mazereti kalmamış görünüyor.
Yetenek silah gibidir. Silah iyi ve kötü yerde kullanılabilir. Kişinin eline silah verilmezse , kötü işleri yapamadığı gibi , iyi işleri de yapamaz. Kişi eline verilen silahla , yeteneğiyle , aklıyla iyi işler yapacak mı , yapmayacak mı?
Yeteneğini iyi yolda kullananlar kazanıyor, kötü yolda kullananlar cezalandırılıyor. Kişiye yetenek verilmesi , kötü işler yapması meşru olur demek değildir.
Örnek olarak ;
1. Bir çilingir , her kilidi açtığı için, kilitli kapıları açıp evdeki başkalarının eşyalarını çalsa , bu hırsızlığı kanunen suç olmaktan çıkar mı?
2. Attığını onikiden vurabilme yeteneğine sahip olan bir avcı , başkalarının at , inek , koyun gibi hayvanlarını veya insanları vurup öldürse , yeteneğini kullandığı için yaptığı cinayet günah olmaktan çıkar mı?
3. Yetenekli müzisyen, çalgı çalarak Kur'anı Kerimi okusa Allah'ın verdiği yeteneği kullanıyorum, demesi yaptığını günah , küfür olmaktan çıkarır mı?
4. Anne olan biri dünyaya getirmiş olduğu bir evladına bakmakta zorlanınca , bunu parayla satayım ya da bir kuruma vereyim , ben şuan bakamıyorum. Nasıl olsa annelik benim yeteneğim istediğim zaman anne olurum demekle işlediği günahtan kolaylıkla sıyrılabiliyor mu?
Bu örnekleri çoğaltabiliriz;
Yeteneğimiz olsa da olmasa da o şeyin hiç bir zararı olmasa da dinimizin yasak ettiği şeyi yapmak günahtır...
M. A. Demirtaş... |
| |