|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 19Haziran 2014 (02:11), Konuya Son Cevap : 19Haziran 2014 (10:58). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19Haziran 2014, 02:11 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Ateistin Yetenekleri ve İmtihanın Hikmeti Ateistin Yetenekleri ve İmtihanın Hikmeti Sual : Bir ateist , '' benim bir çok yeteneğim var. Mesela iyi çalgı çalarım , iyi de hırsızlık yaparım. Madem ki yetenekleri de Tanrı yaratıyor, yeteneklerimin hepsini kullanmaya niye izin vermiyor ? İzin vermeyecekse niye yarattı ? İmtihan için ise kimin Cennete veya Cehenneme gideceğini bilmiyor mu? diyor. Buna ne cevap verilir ? Cevap : Allah'ü Teala , imtihan etmeden de , kullarının ne yapacağını , hangi günahları işleyeceğini elbette bilir. İmtihanı kendisi için değil , insanlar için yapıyor. Mesela Allah'ü Teala , ateiste '' Ben biliyorum ki sen zaten inanmayacaksın. Aklını doğru kullanmadığın için seni Cehenneme attım'' deseydi ateist '' Suçum yokken, imtihanedilmeden beni cezalandırmak adaletsizliktir'' demez miydi ? Ateistin ve diğer kafirlerin böyle dememeleri için dünyaya getirilmiş, onlara akıl verilmiş , yetenekler verilmiş , iyi kötü yol gösterilmiş itiraz edecek bir mazereti kalmamış görünüyor. Yetenek silah gibidir. Silah iyi ve kötü yerde kullanılabilir. Kişinin eline silah verilmezse , kötü işleri yapamadığı gibi , iyi işleri de yapamaz. Kişi eline verilen silahla , yeteneğiyle , aklıyla iyi işler yapacak mı , yapmayacak mı? Yeteneğini iyi yolda kullananlar kazanıyor, kötü yolda kullananlar cezalandırılıyor. Kişiye yetenek verilmesi , kötü işler yapması meşru olur demek değildir. Örnek olarak ; 1. Bir çilingir , her kilidi açtığı için, kilitli kapıları açıp evdeki başkalarının eşyalarını çalsa , bu hırsızlığı kanunen suç olmaktan çıkar mı? 2. Attığını onikiden vurabilme yeteneğine sahip olan bir avcı , başkalarının at , inek , koyun gibi hayvanlarını veya insanları vurup öldürse , yeteneğini kullandığı için yaptığı cinayet günah olmaktan çıkar mı? 3. Yetenekli müzisyen, çalgı çalarak Kur'anı Kerimi okusa Allah'ın verdiği yeteneği kullanıyorum, demesi yaptığını günah , küfür olmaktan çıkarır mı? 4. Anne olan biri dünyaya getirmiş olduğu bir evladına bakmakta zorlanınca , bunu parayla satayım ya da bir kuruma vereyim , ben şuan bakamıyorum. Nasıl olsa annelik benim yeteneğim istediğim zaman anne olurum demekle işlediği günahtan kolaylıkla sıyrılabiliyor mu? Bu örnekleri çoğaltabiliriz; Yeteneğimiz olsa da olmasa da o şeyin hiç bir zararı olmasa da dinimizin yasak ettiği şeyi yapmak günahtır... M. A. Demirtaş... |
Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gündem Korona Aşısı | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 6 | 1478 | 10 Aralık 2020 12:20 |
DHBT Muhteşem Özetler | DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler | nurşen35 | 4 | 2241 | 08 Aralık 2020 18:40 |
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | nurşen35 | 1 | 958 | 08 Aralık 2020 17:46 |
TENKİD | Serbest Kürsü | nurşen35 | 0 | 847 | 08 Aralık 2020 12:44 |
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... | Namaz-Abdest-Teyemmüm | nurşen35 | 0 | 974 | 04 Aralık 2020 13:56 |
19Haziran 2014, 10:58 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Ateistin Yetenekleri ve İmtihanın Hikmeti |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |