Moğol barbeküsü hazırlama tarifi
Moğol barbeküsü hazırlama tarifi
Burda malzemeleri 3 e ayırıyoruz.1.Grup SebzelerHavuç, brokoli, Brüksel lahanası, soğan, sarımsak, renkli biberler, mantar, Meksika fasulyesi, baby mısır, tane mısır, kabak, karnabahar, taze soğan, patlıcan, kabak v.s..2.grup etlerİnce uzun olarak doğranmış tavuk, bonfile, karides vs..3.grupnoodle ( çin eriştesi) , soslar ve baharatlar (köri, soya sosu)Birinci grupta pişmesi güç olan sebzeleri önce çok az haşlıyoruz ( Brüksel, brokoli, havuç v..s) ikinci gruptaki etleri de ayrı bir tavada biraz soteliyoruz. Noodle 5 dakika haşlayıp süzüyoruz.Daha sonra wok tava içine zeytinyağı döküp sebzeleri pişirmeye başlıyoruz. Bu esnada çıkan kokular nefis.. Sonra sırayla etleri ekleyip pişirmeye devam ediyoruz (biraz soya sosu ekleyebilirsiniz bu aşamada ). En son haşlanmış noodlemızı da ekleyip baharatlarını ilave ediyoruz. Soya sosu, köri, biraz acı sos, krema v.s.. zevkinize göre bu kısmı çok genişletebilirsiniz.
alıntı