Tavuk Etli Acılı Yaprak Sarması
Harca yetecek kadar salamura asma yaprağı.
İçi İçin:
500 gr pirinç,
1 yemek kaşığı acı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 adet sivri yeşil biber,
1 demet maydanoz,
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
2 yemek kaşığı nar ekşisi,
1 adet limonun suyu,
1 adet soğan,
Yarım su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağı,
Tuz,
Karabiber,
Pul biber.
Tavuk Etli Acılı Yaprak Sarma Yapılışı
Pirinci yıkayıp suyunu süzelim.
Tavuk etini bıçakla zardan biraz daha küçük boyda doğrayalım.
Soğanı, biberleri ve maydanozu ince ince doğrayalım.
Bir kaba tüm malzemeyi sırasıyla koyup iyice karıştıralım.
Yaprakları düz bir zemine serelim.
Üzerlerine harçtan koyalım ve sigara böreği sarar gibi saralım.
Sarmaları tencereye dizelim ve sarmaların üzerini hafif geçecek şekilde sıcak suyu dökelim.
Kısık ateşte ortalama 30 dakika suyunu çekene kadar pişirelim.
Servis ederken üstüne veya yanına sarımsaklı yoğurt koyalım.
Not: Yapraklar damarsız ve ince olmalı.
Püf noktası: Özellikle ekşi olarak yeneceği için isteyen 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyebilir.