MEDİNEWEB '' Yalancı Su Böreği ''
125 gr. Tereyağı ( Eritilmiş )
1 su bardağı Sıvıyağ
1 su bardağı Süt
4 tane yumurta ( birinin sarısını ayırın)
4 Hazır Yufka
250 gr. Lor
1 su bardağı dolusu Kelebek Makarna
Yufkaların her katına serpmek için tereyağı, sıvıyağ ve zeytinyağı karışımını hazırlayın.
Yapılışı :
Öncelikle makarnayı haşlayınız. Haşlanan makarnanın suyunun iyice süzülmesi için süzgeçte biraz bekletiniz.
Bir kabın içinde eritilmiş tereyağı, sıvıyağ , yumurta , süt , bir tatlı kaşığı tuz iyice çırpılır. Üzerine haşlanmış makarna ve loru ekleyerek biraz karışmasını sağlayınız.
Fırın tepsisini biraz yağlayın, ilk yufka tepsiye yerleştirirken kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin , tereyağı,sıvıyağ ve zeytinyağı karışımından serpiştirin. Üzerinede ikinci yufkayı bir kaç parçaya bölerek tepsinin iç kısmına yerleştirin.
Üzerine iç harcı dökün ve eşit şekilde tepsiyi kaplayacak şekilde harcı yayın. Tepsinin dışına taşırdığımız yufkanın kenarlarını harcın üzerine kapatalım ve üçlü yağ karışımından (tereyağı, sıvıyağ,zeytinyağı) serpin. Üçüncü yufkayı yine elinizde bir kaç parçaya bölerek tepsiye yerleştirin. Dördüncü yufkayı bütün olarak tepsinin üzerine kapatın yufkanın kenarlarını iç tepsinin alt kısmına doğru katlayın.