|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 25 Ağustos 2017 (18:03), Konuya Son Cevap : 25 Ağustos 2017 (18:38). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Ağustos 2017, 18:03 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | MEDİNEWEB '' Yalancı Su Böreği '' MEDİNEWEB '' Yalancı Su Böreği '' 125 gr. Tereyağı ( Eritilmiş ) 1 su bardağı Sıvıyağ 1 su bardağı Süt 4 tane yumurta ( birinin sarısını ayırın) 4 Hazır Yufka 250 gr. Lor 1 su bardağı dolusu Kelebek Makarna Yufkaların her katına serpmek için tereyağı, sıvıyağ ve zeytinyağı karışımını hazırlayın. Yapılışı : Öncelikle makarnayı haşlayınız. Haşlanan makarnanın suyunun iyice süzülmesi için süzgeçte biraz bekletiniz. Bir kabın içinde eritilmiş tereyağı, sıvıyağ , yumurta , süt , bir tatlı kaşığı tuz iyice çırpılır. Üzerine haşlanmış makarna ve loru ekleyerek biraz karışmasını sağlayınız. Fırın tepsisini biraz yağlayın, ilk yufka tepsiye yerleştirirken kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin , tereyağı,sıvıyağ ve zeytinyağı karışımından serpiştirin. Üzerinede ikinci yufkayı bir kaç parçaya bölerek tepsinin iç kısmına yerleştirin. Üzerine iç harcı dökün ve eşit şekilde tepsiyi kaplayacak şekilde harcı yayın. Tepsinin dışına taşırdığımız yufkanın kenarlarını harcın üzerine kapatalım ve üçlü yağ karışımından (tereyağı, sıvıyağ,zeytinyağı) serpin. Üçüncü yufkayı yine elinizde bir kaç parçaya bölerek tepsiye yerleştirin. Dördüncü yufkayı bütün olarak tepsinin üzerine kapatın yufkanın kenarlarını iç tepsinin alt kısmına doğru katlayın.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gündem Korona Aşısı | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 6 | 1497 | 10 Aralık 2020 12:20 |
DHBT Muhteşem Özetler | DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler | nurşen35 | 4 | 2273 | 08 Aralık 2020 18:40 |
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | nurşen35 | 1 | 982 | 08 Aralık 2020 17:46 |
TENKİD | Serbest Kürsü | nurşen35 | 0 | 867 | 08 Aralık 2020 12:44 |
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... | Namaz-Abdest-Teyemmüm | nurşen35 | 0 | 1000 | 04 Aralık 2020 13:56 |
25 Ağustos 2017, 18:05 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Ayırdığınız bir yumurta sarısının içine sıvıyağ katarak bütün böreğin üzerine sürün. İyice kızarana dek fırında pişirin. Daha sonra dilimleyerek servise hazır hale getirin. Kolay ve lezzetli olan bu böreğimizi muhakkak denemenizi öneririz. Afiyet ve Şifa Olsun...
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
25 Ağustos 2017, 18:38 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Not: Yaz ayında sıcaklarda yapacağınız bu börek, hepsi bir anda tüketilemeyeceği için geri kalan kısmını buzdolabında saklayınız. Ertesi gün yine ısıtarak servise hazırlayabilirsiniz. Çünkü sıcak havada kalan börekler çabuk bozulmaktadır. Ayrıca dondurucuda da saklarsanız bir misafiriniz aniden geldiğinde ikram etmek için fırında ıstarak misafirinize sunabilirsiniz.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Yalancı Tarhana Çorbası | su damlası | Çorbalar | 3 | 18 Mart 2024 00:22 |
"Yalancı Su Böreği "/medineweb | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 0 | 13Haziran 2018 13:59 |
Yalancı arnavut böreği | azranur | Börekler ve Hamur İşleri | 2 | 06Haziran 2015 11:19 |
laz böreği tarifi | Muhteşem | Börekler ve Hamur İşleri | 4 | 06Haziran 2015 11:17 |
Hutbe:Yalancı şahitlik | Arasat | Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | 0 | 23 Mart 2009 20:20 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|