Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  25 Ağustos 2017 (18:03), Konuya Son Cevap : 25 Ağustos 2017 (18:38). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen nurşen35
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 25 Ağustos 2017, 18:03   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:11319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart MEDİNEWEB '' Yalancı Su Böreği ''

MEDİNEWEB '' Yalancı Su Böreği ''

125 gr. Tereyağı ( Eritilmiş )
1 su bardağı Sıvıyağ
1 su bardağı Süt
4 tane yumurta ( birinin sarısını ayırın)
4 Hazır Yufka
250 gr. Lor
1 su bardağı dolusu Kelebek Makarna
Yufkaların her katına serpmek için tereyağı, sıvıyağ ve zeytinyağı karışımını hazırlayın.

Yapılışı :
Öncelikle makarnayı haşlayınız. Haşlanan makarnanın suyunun iyice süzülmesi için süzgeçte biraz bekletiniz.
Bir kabın içinde eritilmiş tereyağı, sıvıyağ , yumurta , süt , bir tatlı kaşığı tuz iyice çırpılır. Üzerine haşlanmış makarna ve loru ekleyerek biraz karışmasını sağlayınız.
Fırın tepsisini biraz yağlayın, ilk yufka tepsiye yerleştirirken kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin , tereyağı,sıvıyağ ve zeytinyağı karışımından serpiştirin. Üzerinede ikinci yufkayı bir kaç parçaya bölerek tepsinin iç kısmına yerleştirin.

İsim:  res 1.jpg
Görüntüleme: 48
Büyüklük:  155,5 KB (Kilobyte)

İsim:  res 2.jpg
Görüntüleme: 48
Büyüklük:  168,0 KB (Kilobyte)

İsim:  res 3.jpg
Görüntüleme: 46
Büyüklük:  185,4 KB (Kilobyte)

İsim:  res 4.jpg
Görüntüleme: 49
Büyüklük:  165,8 KB (Kilobyte)

İsim:  res 5.jpg
Görüntüleme: 48
Büyüklük:  139,7 KB (Kilobyte)


Üzerine iç harcı dökün ve eşit şekilde tepsiyi kaplayacak şekilde harcı yayın. Tepsinin dışına taşırdığımız yufkanın kenarlarını harcın üzerine kapatalım ve üçlü yağ karışımından (tereyağı, sıvıyağ,zeytinyağı) serpin. Üçüncü yufkayı yine elinizde bir kaç parçaya bölerek tepsiye yerleştirin. Dördüncü yufkayı bütün olarak tepsinin üzerine kapatın yufkanın kenarlarını iç tepsinin alt kısmına doğru katlayın.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1497 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 2273 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 982 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 867 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 1000 04 Aralık 2020 13:56

Alt 25 Ağustos 2017, 18:05   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:11319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

İsim:  res 6.jpg
Görüntüleme: 37
Büyüklük:  165,8 KB (Kilobyte)

İsim:  res 7.jpg
Görüntüleme: 44
Büyüklük:  136,5 KB (Kilobyte)

İsim:  res 8.jpg
Görüntüleme: 47
Büyüklük:  147,0 KB (Kilobyte)

İsim:  res 9.jpg
Görüntüleme: 43
Büyüklük:  190,2 KB (Kilobyte)

İsim:  res 10.jpg
Görüntüleme: 43
Büyüklük:  263,8 KB (Kilobyte)




Ayırdığınız bir yumurta sarısının içine sıvıyağ katarak bütün böreğin üzerine sürün.
İyice kızarana dek fırında pişirin.
Daha sonra dilimleyerek servise hazır hale getirin.
Kolay ve lezzetli olan bu böreğimizi muhakkak denemenizi öneririz.
Afiyet ve Şifa Olsun...
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Ağustos 2017, 18:38   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:11319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Not: Yaz ayında sıcaklarda yapacağınız bu börek, hepsi bir anda tüketilemeyeceği için geri kalan kısmını buzdolabında saklayınız. Ertesi gün yine ısıtarak servise hazırlayabilirsiniz. Çünkü sıcak havada kalan börekler çabuk bozulmaktadır.

Ayrıca dondurucuda da saklarsanız bir misafiriniz aniden geldiğinde ikram etmek için fırında ıstarak misafirinize sunabilirsiniz.
Allahın kulu_ beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Yalancı Tarhana Çorbası su damlası Çorbalar 3 18 Mart 2024 00:22
"Yalancı Su Böreği "/medineweb su damlası Börekler ve Hamur İşleri 0 13Haziran 2018 13:59
Yalancı arnavut böreği azranur Börekler ve Hamur İşleri 2 06Haziran 2015 11:19
laz böreği tarifi Muhteşem Börekler ve Hamur İşleri 4 06Haziran 2015 11:17
Hutbe:Yalancı şahitlik Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 23 Mart 2009 20:20

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.