Ayva Tatlısı /medineweb mutfağı
Malzemeler4 adet
büyük boy ayva
16 yemek kaşığı
toz şeker
5 su bardağı
su
1 adet
çubuk tarçın
3 adet
karanfil
Servisi için:100 gram
kaymak
4 yemek kaşığı
toz antep fıstığı
Püf Noktası
Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvaların kararmamasını sağlarsınız.
Pişirme Önerisi
Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek karamelize bir tat elde edebilirsiniz.
Kışın sert ve uzun geçeceğinin habercisi olan ayva, aynı zamanda keyifli bir tatlı malzemesi.
Ayva tatlısı hazırlamak ve yemek sonrası tatlı keyfini şölene dönüştürmek için; ayvanın aromasını arttıracak birkaç ürün yeterli.
Sevdiklerinize sunacağınız bu pratik tatlı tarifi ile kış gelsin ve bitmesin isteyeceksiniz. Ayvanın kendisini, reçelini sevmeyenler hazır olun; bu tatlıyı seveceksiniz!
Afiyetler olsun.
KAÇ
KİŞİLİK
8 adet
HAZIRLAMA
SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
1 saat
Malzemeler4 adet
büyük boy ayva
16 yemek kaşığı
toz şeker
5 su bardağı
su
1 adet
çubuk tarçın
3 adet
karanfil
Servisi için:100 gram
kaymak
4 yemek kaşığı
toz antep fıstığı
Püf Noktası
Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvaların kararmamasını sağlarsınız.
Pişirme Önerisi
Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek karamelize bir tat elde edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.
Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin.
Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin.
Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Bir kaşık kaymakla tatlınızın lezzetini tamamlamayı unutmayın.
Afiyet olsun...