"Mercimekli Bulgur Pilavı"/medineweb mutfağı
Malzemeler1 su bardağı
iri bulgur
1/2 su bardağı
yeşil mercimek
1 adet
soğan
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
tereyağ
1 tatlı kaşığı
tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı
kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı
nar ekşisi
Nasıl Yapılır?
Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın.
Bulguru tereyağda 2 dakika kadar kavurun ve 1 e 1,5 oranında su koyup, tuzunu da ekleyip pişirin.
Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin. Suyunu çekince altını kapatın demlensin.
Küçük bir sahanda, piyazlık ince ince doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin. Soğanlar yumuşayınca pul biberi ve nar ekşisini de ekleyin ve altını kapatın.
Bir porsiyonluk küçük bir kaseyi hafif ıslatın. İçine pilavdan doldurun ve iyice bastırın. Bir tabağa ters çevirin, üzerine de soğanlardan ekleyin.
Servis ÖnerisiSunum sırasında üzerine ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirisiniz.
Afiyet olsun..