"Kremalı Mantar Çorbası "/medineweb mutfağı
Malzemeler
8-9 Adet mantar
100 ml krema
1 Adet küçük boy soğan
Tuz
1 adet tavuk bulyon
Yarım limon suyu
Karabiber
2. 5 yemek kaşığı un
Tereyağ ve Sıvıyağ
Yapılışı
Mantarları minik doğrayıp limon sıkıp suda haşlıyoruz.
Soğanı kavuruyoruz ardından haşlanan mantarların suyunu süzüp tencereye ekliyoruz.
Kavurmaya devam ediyoruz ,unu ekliyoruz ,2-3 dk daha kavuruyoruz .
Göz kararı suyunu ekleyip kremayı ve suda açtığımız bulyonu katıyoruz .
Kaynamaya başladıktan sonra tuz ve karabiber atıp kısık ateşte 10 dk daha pişiriyoruz.
Kremayı isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Serviste üzerine tozbiberli yağ dökebilirsiniz ve ya dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Tarif kesinlikle çok lezzetti bembeyaz bir çorbamız oluyor adeta hazır gibi. kesinlikle mantarları ayrı haşlayın...
Afiyet olsun..