|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 25 Mayıs 2018 (14:14), Konuya Son Cevap : 21 Nisan 2022 (20:04). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Mayıs 2018, 14:14 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | "Kremalı Mantar Çorbası "/medineweb mutfağı "Kremalı Mantar Çorbası "/medineweb mutfağı Malzemeler 8-9 Adet mantar 100 ml krema 1 Adet küçük boy soğan Tuz 1 adet tavuk bulyon Yarım limon suyu Karabiber 2. 5 yemek kaşığı un Tereyağ ve Sıvıyağ Yapılışı Mantarları minik doğrayıp limon sıkıp suda haşlıyoruz. Soğanı kavuruyoruz ardından haşlanan mantarların suyunu süzüp tencereye ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz ,unu ekliyoruz ,2-3 dk daha kavuruyoruz . Göz kararı suyunu ekleyip kremayı ve suda açtığımız bulyonu katıyoruz . Kaynamaya başladıktan sonra tuz ve karabiber atıp kısık ateşte 10 dk daha pişiriyoruz. Kremayı isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Serviste üzerine tozbiberli yağ dökebilirsiniz ve ya dereotu ile süsleyebilirsiniz. Tarif kesinlikle çok lezzetti bembeyaz bir çorbamız oluyor adeta hazır gibi. kesinlikle mantarları ayrı haşlayın... Afiyet olsun..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 5 | 184 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 2369 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 168 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 205 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 202 | 16 Mart 2024 15:39 |
13 Nisan 2022, 17:46 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Dolapta yumuşmuş mantarlar var. İftara ne Yapılır bunlardan derken mantar çorbası geldi aklıma. Lezzetli olacağını düşünüyorum. Limonla haşlamayip kavurup suyunu saldırıcam Bulyon yok Krema yerine süt Ama mantar var😂😂 Biraz krema biraz süt. Sonucu paylaşırım. Şöyle yorumlara baktım. Pek ayilip bayilmişlar çorbaya Deneyeyim bakayım
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
21 Nisan 2022, 20:04 | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Kesinlikle denemelisiniz. Harika bir çorba. Benim gibi mesefaliyseniz bu tarz kremalı, sütlü, terbiyeli çorbalara hiç düşünmeden deneyin. Limonla haşlamdığım halde harikaydı.Lezzet kaybı olmuyor. Muhtemelen daha beyaz renkli olması açısından önemli. Çok beğendik editim sağolasın tarif için. 👌 Not: 100 ml krema fazla. Yoğun bir tat oluşuyor. Az koyabilirsiniz. Mantarları ve soğanları rondodan geçirdim. Püre YAPMADIM tabiki. Sonra kavurdum. Pratik olmalı benim işler. Aklınızda bulunsun
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |