Reyhan Şerbeti / Medineweb Mutfağı
Reyhan dan Şerbet olurmu diyenlerdenseniz mutlaka bu tarifi denemelisiniz.
Tadıyla- Rengiyle-Kokusuyla sizi mestedecek bir şerbet..
Soğuk soğuk yudumlarken kendinizi Osmanlı Sarayı'nda hissedeceksiniz
Faydaları saymakla bitmeyen bu mis kokulu bitkinin 5 dakikada muhteşem renkte bir içeceğe dönüşümün tarifini verelim.
REYHAN ŞERBETİ
1 demet mor reyhan
1 litre su
1,5 şu bardağı şeker (eksiltebilirsiniz)
5-6 tane limon tuzu
1 tane kabuk tarçın, 4-5 tane karanfil
Arzuya gòre zencefil, kakule ( çok yakışıyor)
YAPILIŞI
1. İçme suyunu derin bir tencereye alıp kaynatın.
2. Su kaynadığında ocağı kapatın. Limon tuzu, şeker, tarçın, karanfil ve bol suda yıkayıp sap kısımlarını ayıklamadığınız reyhanları suya ekleyin.( Sapları komple kesmeseniz de olur)
3. Suya mor rengini veren ve
yaprakları yeşil kalan reyhanların suyunu ayrı bir yere süzdürün.
4. Soğuk olarak servis ediniz..
PÜF NOKTASI
[emoji419] Haşlama yöntemiyle yapılan bir şerbettir. Kesinlikle kaynatmıyoruz.
[emoji419] Su miktarını arttırdıkça rengi daha açık pembeye döneceğinden daha fazla şerbet hazırlamak isterseniz mutlaka kullanacağınız reyhan miktarını arttırmalısınİz
[emoji419] Reyhanları sıcak suda çok bekletip acısının suya çıkmasına izin vermeyin. Mor rengi yeşile dönünce reyhanları içinden alın.
Basdönmesi mide bulantısı, ağız yaraları kabızlığa iyi gelen reyhan şerbetini gönül rahatlığıyla tüketebilirisiniz