|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 01 Eylül 2020 (18:47), Konuya Son Cevap : 02 Eylül 2020 (17:55). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]() Reyhan Şerbeti / Medineweb Mutfağı Reyhan dan Şerbet olurmu diyenlerdenseniz mutlaka bu tarifi denemelisiniz. ![]() Tadıyla- Rengiyle-Kokusuyla sizi mestedecek bir şerbet.. Soğuk soğuk yudumlarken kendinizi Osmanlı Sarayı'nda hissedeceksiniz ![]() Faydaları saymakla bitmeyen bu mis kokulu bitkinin 5 dakikada muhteşem renkte bir içeceğe dönüşümün tarifini verelim. ![]() REYHAN ŞERBETİ 1 demet mor reyhan 1 litre su 1,5 şu bardağı şeker (eksiltebilirsiniz) 5-6 tane limon tuzu 1 tane kabuk tarçın, 4-5 tane karanfil Arzuya gòre zencefil, kakule ( çok yakışıyor) YAPILIŞI 1. İçme suyunu derin bir tencereye alıp kaynatın. 2. Su kaynadığında ocağı kapatın. Limon tuzu, şeker, tarçın, karanfil ve bol suda yıkayıp sap kısımlarını ayıklamadığınız reyhanları suya ekleyin.( Sapları komple kesmeseniz de olur) 3. Suya mor rengini veren ve yaprakları yeşil kalan reyhanların suyunu ayrı bir yere süzdürün. 4. Soğuk olarak servis ediniz.. ![]() PÜF NOKTASI [emoji419] Haşlama yöntemiyle yapılan bir şerbettir. Kesinlikle kaynatmıyoruz. [emoji419] Su miktarını arttırdıkça rengi daha açık pembeye döneceğinden daha fazla şerbet hazırlamak isterseniz mutlaka kullanacağınız reyhan miktarını arttırmalısınİz [emoji419] Reyhanları sıcak suda çok bekletip acısının suya çıkmasına izin vermeyin. Mor rengi yeşile dönünce reyhanları içinden alın. Basdönmesi mide bulantısı, ağız yaraları kabızlığa iyi gelen reyhan şerbetini gönül rahatlığıyla tüketebilirisiniz ![]()
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ ![]() |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Serbest Kürsü | Mihrinaz | 0 | 64 | 13 Şubat 2025 18:22 |
![]() | Üç Aylar / Kandiller | Mihrinaz | 0 | 62 | 13 Şubat 2025 18:13 |
![]() | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 3 | 85 | 13 Şubat 2025 18:08 |
![]() | İslami Haberler | Sükutu-Ezber | 4 | 91 | 06 Şubat 2025 10:38 |
![]() | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 0 | 72 | 31 Ocak 2025 16:09 |
![]() | Mesaj No:2 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]()
Osmanlı zamanında ramazanda sahurlarda kesinlikle bulundurulanlar arasında olan reyhan şerbeti miğdeyi rahatlatma ve susuzluğa iyi gelmesi özelliği ile meşhur, özellikle ramazanda yaptığım bir şerbettir rahiyası keskin oldugundan herkes sewmeyebilir illa bir kere deneyin derim ellerine sağlık çok güzel değerli editör hanım ![]()
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Sultan Kebabı-Medineweb Mutfağı | Mihrinaz | Et Yemekleri | 2 | 12Haziran 2024 17:09 |
Gül Şerbeti Yapımı (Taze Gül Yapraklarıyla) | Mihrinaz | Şerbet ve İçecekler | 5 | 12 Mayıs 2024 20:09 |
KEŞKEK /medineweb mutfağı | aslıı | Makarna ve Pilavlar | 7 | 21 Şubat 2017 23:27 |
Sürpriz Kurabiye /medineweb mutfağı | Esma_Nur | Kurabiyeler | 0 | 08 Ocak 2013 23:53 |
Brokoli Çorbası/medineweb mutfağı | su damlası | Çorbalar | 0 | 20 Temmuz 2012 18:05 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|