Mısır Unuyla Yapabileceğiniz Tarifler
Kokusu aroması ve glutensiz içeriği ile sindirime dost mutfağa demirbaş olan bir diğer ürün mısır unu ile neler yapabilir dersiniz? Karadeniz'de balık kizartma, sebze tavaların vazgeçilmezi olan mısır unuyla birbirinden lezzetli tarifler bulduk sizler de denemek isterseniz, kolları sıvayalım!
Mısır Unlu Ağızda Dağılan Eriyen Poğaçalar
Tarifi İçin Malzemeler
150 gr tereyağ veya margarin(oda ısısında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
2 su bardağı mısır unu
2 çay kaşığı tuz
1, 5 paket kabartma tozu
2, 5-3 su bardağı arası un (Kontrollü ekleyin)
İÇ MALZEMESİ :
Beyaz peynir
Ağızda dağılan, eriyen, kıyır, kıyir
mutlaka denenmesi gereken[emoji817][emoji106] lezzetli poğaça tarifi [emoji6][emoji116][emoji116][emoji116][emoji116][emoji116][emoji116]
Yoğurma kabına, oda ısısında yumuşamış tereyağ veya margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurtalar (1 sarısı ayrılmış) karıştırılır.
Mısır unu, tuz, kabartma tozu, azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğrulur.
20 adet mandalinadan biraz küçük bezelere ayrılır.
Elde açılır, iç malzemesi konur poğaça şeklinde kapatılır.
Kapanan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
Sebze soyacağı veya bıçakla orta kısmına çizik atılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Ağızda dağılan, kıyır, kıyır uzun süre bayatlamayan lezzetli poğaçalar hazır [emoji817][emoji106][emoji108]
DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYETLER OLSUN
MISIR UNU VE KUYMAĞIN EZELİ DOSTLUĞU[emoji4]
Mısır unuyla yapılan, yemek kadar doyurucu yiyecek Karadeniz'in meşhur kuymak tarifi! Tereyağı, mısır unu ve peynirden oluşan kısa bir malzeme listesi ile hazırlanıyor. Karadeniz mutfağından çıkarak meşhur olmuş bu tadı kendi evinde denemek isteyenler için işte tarif:
Kuymak ( Mıhlama) Yapılışı İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı su
1 su bardağı küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı
Tereyağını eritin.
Çok kızarmadan mısır ununu ekleyin.
Kavurmaya başlayın.
Sürekli karıştırın.
Un kavrulunca 1 su bardağı suyu ekleyin, koyu kıvam alana kadar karıştırın.
Sonra kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar sürekli karıştırın.
Sıcak olarak hemen servis yapın. Afiyet olsun.
Kuymak Tarifinin Püf Noktası;
Bakır tava ile yapılacak ise mutlaka kısık ateşte hazırlanmalıdır.
Tereyağı miktarını arttırılabilir
Mısır unun rengi dönünceye kadar kavrulmalıdır.
Su yerine tercihe göre süt eklenebilir. Ya da çok süt kullanmak istemeyenler için yarı su ve süt ekleyerek de hazırlanabilir.
Karadeniz kaşarı yok ise eriyebilen çeşitte olan çeçil peyniri, tel peynir ve kaşar peyniri ile hazırlanabilir.
(Karadeniz peynirine göre bu peynirler tuzlu olacağı için tuz oranına dikkat edilmelidir.)
Mıhlama Hangi Peynirle Yapılır?
Mıhlamanızı eğer temin edebiliyorsanız Trabzon mıhlama peyniri ile yapmalısınız. Eğer temin edemiyorsanız telli peynir, kaşar peyniri gibi eriyen peynirlerle yapabilirsiniz.
Mıhlama Kaç Kaloridir?
Yaklaşık 1 yemek kaşığı mıhlama 102 kcal dır. Karadeniz bölgesinde bol tereyağ ve peynir ile yapılan mıhlamanın yağ oranı çok yüksek olduğu için, kilo verenlerin özellikle tüketmekten kaçınmalıdır.