|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 13 Aralık 2022 (22:17), Konuya Son Cevap : 13 Aralık 2022 (22:29). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Aralık 2022, 22:17 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Mısır Unuyla Yapabileceğiniz Tarifler Mısır Unuyla Yapabileceğiniz Tarifler Kokusu aroması ve glutensiz içeriği ile sindirime dost mutfağa demirbaş olan bir diğer ürün mısır unu ile neler yapabilir dersiniz? Karadeniz'de balık kizartma, sebze tavaların vazgeçilmezi olan mısır unuyla birbirinden lezzetli tarifler bulduk sizler de denemek isterseniz, kolları sıvayalım! Mısır Unlu Ağızda Dağılan Eriyen Poğaçalar Tarifi İçin Malzemeler 150 gr tereyağ veya margarin(oda ısısında yumuşamış) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 yumurta (1 sarısı üzerine) 2 su bardağı mısır unu 2 çay kaşığı tuz 1, 5 paket kabartma tozu 2, 5-3 su bardağı arası un (Kontrollü ekleyin) İÇ MALZEMESİ : Beyaz peynir Ağızda dağılan, eriyen, kıyır, kıyir mutlaka denenmesi gereken[emoji817][emoji106] lezzetli poğaça tarifi [emoji6][emoji116][emoji116][emoji116][emoji116][emoji116][emoji116] Yoğurma kabına, oda ısısında yumuşamış tereyağ veya margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurtalar (1 sarısı ayrılmış) karıştırılır. Mısır unu, tuz, kabartma tozu, azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğrulur. 20 adet mandalinadan biraz küçük bezelere ayrılır. Elde açılır, iç malzemesi konur poğaça şeklinde kapatılır. Kapanan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Sebze soyacağı veya bıçakla orta kısmına çizik atılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ağızda dağılan, kıyır, kıyır uzun süre bayatlamayan lezzetli poğaçalar hazır [emoji817][emoji106][emoji108] DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYETLER OLSUN MISIR UNU VE KUYMAĞIN EZELİ DOSTLUĞU[emoji4] Mısır unuyla yapılan, yemek kadar doyurucu yiyecek Karadeniz'in meşhur kuymak tarifi! Tereyağı, mısır unu ve peynirden oluşan kısa bir malzeme listesi ile hazırlanıyor. Karadeniz mutfağından çıkarak meşhur olmuş bu tadı kendi evinde denemek isteyenler için işte tarif: Kuymak ( Mıhlama) Yapılışı İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağı 2,5 yemek kaşığı mısır unu 1 su bardağı su 1 su bardağı küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı Tereyağını eritin. Çok kızarmadan mısır ununu ekleyin. Kavurmaya başlayın. Sürekli karıştırın. Un kavrulunca 1 su bardağı suyu ekleyin, koyu kıvam alana kadar karıştırın. Sonra kaşarı ekleyip kaşar eriyene kadar sürekli karıştırın. Sıcak olarak hemen servis yapın. Afiyet olsun. Kuymak Tarifinin Püf Noktası; Bakır tava ile yapılacak ise mutlaka kısık ateşte hazırlanmalıdır. Tereyağı miktarını arttırılabilir Mısır unun rengi dönünceye kadar kavrulmalıdır. Su yerine tercihe göre süt eklenebilir. Ya da çok süt kullanmak istemeyenler için yarı su ve süt ekleyerek de hazırlanabilir. Karadeniz kaşarı yok ise eriyebilen çeşitte olan çeçil peyniri, tel peynir ve kaşar peyniri ile hazırlanabilir. (Karadeniz peynirine göre bu peynirler tuzlu olacağı için tuz oranına dikkat edilmelidir.) Mıhlama Hangi Peynirle Yapılır? Mıhlamanızı eğer temin edebiliyorsanız Trabzon mıhlama peyniri ile yapmalısınız. Eğer temin edemiyorsanız telli peynir, kaşar peyniri gibi eriyen peynirlerle yapabilirsiniz. Mıhlama Kaç Kaloridir? Yaklaşık 1 yemek kaşığı mıhlama 102 kcal dır. Karadeniz bölgesinde bol tereyağ ve peynir ile yapılan mıhlamanın yağ oranı çok yüksek olduğu için, kilo verenlerin özellikle tüketmekten kaçınmalıdır.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Dedesi Ruhunun Yanında | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 4 | 52 | 17 Aralık 2024 19:46 |
Peygamberler Neden Sadece Ortadoğu'ya Geldi? | Peygamberler(a.s) | Esma_Nur | 1 | 53 | 16 Aralık 2024 08:47 |
Namaz Hep Vardı | Namaz-Abdest-Teyemmüm | Mihrinaz | 0 | 39 | 16 Aralık 2024 08:36 |
Esad Ailesinin Keyfi Tutuklamaları | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 89 | 09 Aralık 2024 17:02 |
53 Yıllık Esad Rejimi Çöktü | Gündem/ Manşetler | Vasat | 8 | 118 | 08 Aralık 2024 09:59 |
13 Aralık 2022, 22:25 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Karadeniz'in meşhur mısır ekmeği sebze yemeklerinin yanına, kahvaltılara ve yoğurda çok ama çok yakışır. Farklı farklı tarifleri olan bu ekmeğin tam ölçü tutan tariflerinden birini ise sizler için listemize aldık. İştah açan görünümü ve kokusuyla mısır ekmeği tarifi burada! Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 10 su bardağı mısır unu Yarım su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu (elenmiş) Yarım su bardağı sıvı yağ 5 su bardağı sıcak su Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır? Sıvı yağ ve su hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır, tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştırılır. Unun ortası havuz şeklinde açılır, boşluğa sıvı yağın tamamı ve sıcak sudan 1 su bardağı kadar dökülerek kenarlardaki mısır unundan alınarak kaşıkla karıştırılır. Burada suyun el yakmayacak kadar sıcak olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Yavaş yavaş az miktarda sıcak sudan ilave edilip hamur kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Hamurun kurabiye hamurundan daha cıvık bir kıvamda olması gerekmektedir. Hamurumuz kıvam almaya başlayınca biraz daha su ilave edilir ve el ile yoğurmaya başlanır. Yaklaşık 4-5 dakika kadar el ile yoğrulur. Hamur istenilen kıvama gelince 30 cm çapındaki tepsiye pişirme kağıdı serilir, kenar kısımları dışa doğru katlanarak sıkılaştırılır. Eğer pişirme kağıdınız yoksa fırın tepsinizi güzelce yağlayabilirsiniz. Hamur tepsiye boşaltılır ve el ile bastırılarak yayılır. Ardından bıçak ile istenilen boyutta kesilir. Üzerine hafif un serpilerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirilir. Güzelce kızaran ve ilk sıcaklığı çıkan mısır ekmeğimizi uygun bir servis tabağına ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını alalım. Tekrar keserek servise hazır. Karedeniz bölgesinde ekmek fırınlarında ve evlerde hazırlanan mısır ekmeği özellikle Rize de çoğunlukla hazırlanıyor. Miss gibi kokan ve ekmeği böldüğünde arasındaki o güzel rengi ile iştah açan mısır ekmeği tarifini sizlerde çok beğeneceksiniz. Öğütülen mısır tanelerinden un haline getirildikten sonra hazırlanan, hamurun içinde yoğurulan mısır ekmeğini sizlerde yemeklerinizde veya sade bir şekilde sağlıklı bir ekmek hazırlayabilirsiniz.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
13 Aralık 2022, 22:29 | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Nefis limon aromalı mısır unlu kurabiye, değişik kurabiye ve limon aromasını sevenler için denemeye değer bir tarif,ağızda dağılan kıtır kıtır muhteşem bir lezzet, cam kavanoza koyup gidip gelip yiyeceginiz bir kurabiye... Limonlu Mısır Unlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram oda ısında yumuşamış margarin veya tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri 1 yumurta 1 buçuk su bardağı mısır unu 1 büyük limon kabuğu rendesi 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 2 buçuk su bardağı un Hamur için, 125 gram oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağı, 1 adet yumurta ve 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekerini kabımıza alıp krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Karışıma 1 çay bardağı sıvı yağ, 1, 5 su bardağı mısır unu, 1 limon kabuğu rendesi ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştıralım. Son olarak yarım paket kabartma tozu ve 2, 5 su bardağı unu azar azar ilave edip yoğuralım. Hamurumuzun üzeri streçleyip 10 dk buzdolabında bekletelim. Beklettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim. Kurabiyemiz hazır. Üzeri için benmari usulü eritilmiş çikolata ve toz Antep fıstığı ile süslemeyi tercih ettim.. Afiyet olsun. Nefis yemek tarifleri sitesinden alıntı tarifler. Poğaça tatlı çok yaparım mısır unuyla. Kurabiyeyi unutmuşum denemeli en kisa zamanda..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Air Fryer ile Neler Yapabilirsiniz?/Tarifler- | Mihrinaz | Diğer Tarifler/ Bilgiler | 20 | 26 Aralık 2022 20:29 |
Medineweb Mutfağından Köfteli Tarifler | Allahın kulu_ | Köfteler | 16 | 24 Nisan 2022 20:03 |
Özgürlük Marşı (Mısır) | enderhafızım | Videolar/Slaytlar | 1 | 31 Temmuz 2016 03:47 |
Mısır haşlanıyor | EyMeN&TaLhA | Makale ve Köşe Yazıları | 1 | 30 Temmuz 2013 12:56 |
mısır gevrekli kurabiye | mehmet akif2 | Pastalar | 0 | 27 Şubat 2012 19:31 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|