| | |||||||
| Konu Kimliği: Konu Sahibi Medine-web,Açılış Tarihi: 07 Eylül 2007 (22:45), Konuya Son Cevap : 16 Mayıs 2026 (13:14). Konuya 4758 Mesaj yazıldı |
![]() |
| | Seçenekler | Değerlendirme |
| | Mesaj No: 3541 | |
| | Alıntı:
İKRA(OKU)3 ayette geçer Kitabını oku! Bugün sana hesap sorucu olarak kendi nefsin yeter.(17/İsra-14) Oku O yaratan Rabbinin adıyla!(96/Alak-1) Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir.(96/Alak-3) İKRAU(OKUYUN) da 2 ayette geçer: işte o zaman, kitabı sağından verilen der: «Alın okuyun kitabımı!(69/Hakka-19) ........Kuran'dan kolayınıza geleni okuyun; namazı kılın; zekatı verin; Allah'a güzel ödünç takdiminde bulunun; kendiniz için yaptığınız iyiliği daha iyi ve daha büyük ecir olarak Allah katında bulursunuz. Allah'tan bağışlanma dileyin; Allah elbette bağışlar ve merhamet eder.(73/Müzzemmil-20)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
|
| | Mesaj No: 3543 |
| |
Fecr abim cevap vermemek için beklemekteyim çünkü amacım birilerinin araştırır iken ayetleri okumaları anlamaları ...Soruyu ben sorayım Baş kaldırmak, isyan etme, haddi aşma, sınırları çiğneme; Allah'a ve Resulüne karşı gelme, günahlara dalma, helal ve haram sınırlarını çiğneme anlamlara gelen kavram nedir ? |
|
| | Mesaj No: 3544 | |
| Alıntı:
Masiyet
__________________ .............................................. | ||
|
| | Mesaj No: 3545 |
| Bir soruda ben sorayım kuranda ehl-i kitap ve müşriklerin ayrı oldukları hangi ayetlerde egeçer.
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. | |
|
| | Mesaj No: 3546 |
| | |
|
| | Mesaj No: 3547 |
| Aslında soru şu şekilde olmalıydı islam hukukuna göre ehli-kitabın ve müşriklerin hukukunun birbirlerinden farklı olduğunu beyan eden ayetler. Tevbe/28 Müşriklerin kabeye yaklaşmamalarını istiyor doğru başka.
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. | |
|
| | Mesaj No: 3548 |
|
maide 59 ? De ki: Ey ehlikitap! Siz, ancak şunun için bizden hoşlanmıyorsunuz. Biz, Allah’a, bize indirilene ve bizden daha önce indirilmiş olana îman ettik de onun için. Sizin çoğunuz ise îmandan çıkmış fâsıklarsınız.” | |
|
| | Mesaj No: 3549 |
| | Maide 5.ayete göre Ehli Kitabın yemeği yenilir ve onların kadınlarıyla nikahlanmakta sakınca olmuyor. Bugün, size temiz olanlar helal kılındı. Kitap verilenlerin yemeği size helal, sizin yemeğiniz de onlara helaldir. İnanan hür ve iffetli kadınlar ve sizden önce kitap verilenlerin hür ve iffetli kadınları -zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın ve mehirlerini verdiğiniz takdirde- size helaldir. Kim imanı inkar ederse, şüphesiz amelleri boşa gider. O, ahirette de kaybedenlerdendir.(5/Maide-5) Müşrikler ile evlenilmesi haram kılınmıştır: Allah'a eş koşan kadınlarla onlar imana gelinceye kadar evlenmeyin. İnanan bir cariye, hoşunuza gitse de ortak koşan bir kadından daha iyidir. İnanmalarına kadar; ortak koşan erkeklerle mümin kadınları evlendirmeyin. İnanan bir köle, hoşunuza gitmiş olsa da, ortak koşan bir erkekten daha iyidir. İşte onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle cennete ve mağfirete çağırır ve insanlara ibret alsınlar diye ayetlerini açıklar.(2/Bakara-221)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
|
| | Mesaj No: 3550 |
| FECR hocam maşallahınız vardır. FECR hocam birşey soracağım size. Ehl-i kitap toplumlarının islam hukuku açısından ZIMMİ olma durumunun var olduğunu biliyoruz. Zımmilik acaba müşrikler içinde geçerlimidir. Geçerli ise hangi ayetlerde bu durum beyan edilmektedir. EHL-İ-kitap toplumlarının kestikleri müslümanlara helaldir EHL-İ-kitap toplumlarının hür ve iffetli kadınları müslümanlara nikah kıymak helaldir. EHL-İ-kitap toplumlarının vergilerini verdikleri müddetçe zımmi olma durumu vardır.
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. | |
|
![]() |
Benzer Konular | ||||
| Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
| Kur’an Sureleri Sorularla | Öğretici Soru ve Cevap Çalışması | Hâdimul İslam | Tefsir Çalışmaları | 100 | 20Haziran 2025 05:51 |
| Peygamberler hakkında Sorular-Medineweb çalışması | Medine-web | Peygamberler(a.s) | 209 | 15 Şubat 2024 15:44 |
| Medineweb Tefsir Soru Cevap Çalışması | Medineweb | Tefsir | 15 | 07 Ocak 2019 21:29 |
| Omu ilitam kelam 3.ünite soru-cevap çalışması | Medineweb | SAMSUN OMÜ İlitam | 0 | 20 Aralık 2013 16:37 |
| Taharet hakkında genel bir bilgi | MERVE DEMİR | Namaz-Abdest-Teyemmüm | 0 | 10 Nisan 2009 08:53 |
| .::. Bir Ayet-i Kerime .::. | .::. Bir Hadis-i Şerif .::. | .::. Bir Vecize .::. |
|
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
|
عَنْ رَسُولِ اللهِ
|
الحِكَمُ وَالأَمْثَالُ
|
| Barındırma Hizmeti: AlemdarHost Sunucuları
|