Resulullah (sav) Ve Ashabının Yediği Yemekler
Fasil:YİYECEKLER BÖLÜMÜ
Konu:Resulullah (sav) Ve Ashabının Yediği Yemekler
Ravi:Cabir
Hadis:Resulullah (sav) ailesine katık sormuştu. "Yanımızda sirkeden başka bir şey yok!" dediler. Aleyhissalatu vesselam onu istedi ve gelince yemeye başladı. Hem yiyor, hem de: "Sirke ne iyi katık! Sirke ne iyi katık! Sirke ne iyi katık!" diyordu.HadisNo:3941
Ravi:Ömer ve Ebu Üseyd
Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Zeytinyağını yeyin ve onunla yağlanın. Zira, o mübarek bir ağaçtandır."HadisNo:3942
Ravi:Enes
Hadis:Bir terzi, Resulullah (sav)`ı onun adına hazırladığı bir yemeğe davet etti. Beraberinde ben de gittim. (Ev sahibi sofraya) arpa ekmeği, içerisinde kabak bulunan bir çorba ve kadid (kurutulmuş t) getirdi. Ben, Resulullah (sav)`ın tabağın etrafından kabağı araştırdığını gördüm. O günden beri kabağı sevmeye devam ediyorum.HadisNo:3943
Ravi:Ömer
Hadis:Tebük`te Resulunah (sav)`a hristiyanların yaptığı peynir (kalıbı) getirilmişti. Bir bıçak istedi. Besmele çekip kesti ve yedi.HadisNo:3944
Ravi:Yusuf İbnu Abdillah İbni Selam
Hadis:Resulullah (sav), bir miktar arpa (ekmeği) aldı. Üzerine bir hurma koydu ve: "Bu şuna katıkdır!" buyurdu.HadisNo:3945
Ravi:Aişe
Hadis:Resulullah (sav) kavunu taze hurma ile yer ve: "Bunun hararetini şunun serinliğiyle, şunun serinliğini de bunun hararetiyle kırıyoruz!" buyururdu.HadisNo:3946
Ravi:Abdullah İbnu Cafer
Hadis:Resulullah (sav)`ı salatalıkla birlikte taze hurma yerken gördüm.HadisNo:3947
Hadis:Annem, Resulullah (sav)`la evleneceğim zaman beni şişmanlatmak istedi. Ancak bana hurma ile birlikte salatalık yedirinceye kadar arzu ettiği diğer şeylerden (ilaçlardan) hiçbirine icabet edemedim. O ikisinden (muntazaman yemeye devam edince) güzel bir şişmanlık kazandım.HadisNo:3948
Ravi:Büsr es-Sülemi`nin iki oğlu
Hadis:Resulullah (sav) yanımıza girdi. Biz kendilerine tereyağı ve hurma ikram ettik. Aleyhissalatu vesselam yağla hurmayı severdi.HadisNo:3949
Hadis:Resulullah (sav) helva ve balı severdi.HadisNo:3950