Söz verip sözünü unutmaktan dolayı yerine getirememek hakkında bilgi verir misiniz?
Söz verip sözünü unutmaktan dolayı yerine getirememek hakkında bilgi verir misiniz?
Alıntı:
Ben çok unutkan biriyim Biri benden bir şey istediği zaman yapabileceğim bir şeyse inşaallah tamam diyorum Ama bazen unutuyorum Sonra da sözümde duramadığım için cok üzülüyorum Çünkü münafiklik belirtisidir sözünü tutmamak Bu konuda nasil davranmak uygundur? Hiç söz vermemeli miyim?
Size kesin gibi görünse de söz verirken bir ihtimal bırakın Yani söz verirken "bir mani çıkmazsa" vs gibi ihtilalleri göz önünde bulundurarak söz verin, yüzde yüz yaparım demeyin Ayrıca elinizde olmayan nedenlerden dolayı sözünüzü yerine getirememeniz münafıklık alemeti olmaz Bilinçli olarak, yapmayacağı şeyi yaparım demek münafıklık alemeti olur
Söz vermek o işi yapacağına dair teminat vermektir Ancak daha sonra kişi bunu yerine getirmeyeceğini anlarsa karşıdaki kişiden helallik dileyerek o sözünden cayabilir Helallik alınmadığı takdirde mesul olur
SİE