Kalbe Dokunan İncidir Aşk /medineweb
kalbe dokunan incidir aşk vuslatı hayal ederken hasret ateşinde yanmaktır nefes alırken var'lığını her bir zerrene çekmektir aşk kalbin yanışı aslına uzana ellerin boşluklarda kalmasıdır yanmak ama başka için kavrulur kor olur yakar yüreğini ses çıkarmazsın adı aşk sevgilinin hasretidir yakan sevgilinin sevgisine ulaşmak sevdasıdır bazen yokluktur;sanki hiçbir şeye sahip değilmişçesine bazen varlıktır ki o sevgilinin varlığı dünyada hiçbir şeyle kıyaslanamaz o öyle bir sevgilidir ki bir bakışı alemi küle çevirir o öyle bir yar’dır ki onun sevgisi ömrüne en büyük hediyedir zamanı varlığı ve yokluğu diye ikiye ayırmaktır aşk çölleri yurt edinen bedeni güneşin yakamayışı ayağına batan binlerce çakıl taşının kanattığı yaraların sızını duymayışıdır aşk dünya nimetlerinden yoksun kalış rızkının yalnızca “aşk” olduğuna şükretmektir aşk su değil onun bir bakışıyla susuzluğa kanmaktır bal değil onu sevmek öyle tatlıdır ki hiçbir tat o olamaz yakar ciğerini belki bakışı yoktur su niyetine ama tatlıdır işte;adı AŞK ölümü özlemek kapı eşiklerinde ölüm meleğini beklemek bazen ama sığınmak Yaradan’a ölümü güzel kılacak sevgiyi dilenmek her duada yaşadığın her dakikayı onu severek geçirmenin hazzına varmak bir dirhem daha fazla sevebiliyorum diyerek her geçen saniyede O’na şükretmektir aşk sevgilinin hayaliyle kucaklaşmak o güzelin kapısına serilip ayaklar altında kalmaktır çarmığa gerilip kızgın demirlerle dağlanırken Allah demektir;adı aşk tonlarca ağırlıktaki kayanın altında Bilal’i Habeşi olmaktır aşk Eyyüb a.s sabrıyunus a.s duasıYusuf a.s gibi kuyularda uyanmaktır aşk benliğini yar’a boyamaktır ben demeden o olmak aynada ona bakmak kanın damarlarından çekilişini gidişiyle hissetmektir en çok haykırmak istediğinde kainata dayanılmaz olduğunda bütün sancıların sevgisine sığınıp susmaktır sorulara verecek cevap o iken yok demektir kapılar ardında kalırken her adımda yar’sız kalmaktır aşk ama yar’sız kalırken yar’a uzanmaktır bilmez kimse çektiğini anlamazlar ne hissettiğini yemekten içmekten kesilirsin de kınar seni bakışlar ama açlık yoktur ki onu sevmek doyuruyor rızkını Yaradan en fazlasından veriyor aşk böyle bir şeydir işte ben aşkı en azıyla yaşıyorum en az bu kadar sevebiliyorum bir gün vuslata erdiğimde yar’ın karşısında yar varsa işte aşk o zaman benim yeniden doğuşum olacak aşk bendeben Yaradan’da Yaradan aşk’da… Zehra Öner[/align]