Kimler Nankörlük Eder
Öyleyse (yalnızca) Beni anın, Ben de sizi anayım; ve (yalnızca) Bana şükredin ve (sakın)
nankörlük etmeyin.
(BAKARA/152)
Andolsun, biz insana tarafımızdan bir rahmet tattırıp sonra bunu kendisinden çekip-alsak, kuşkusuz o, (artık) umudunu kesmiş bir
nankördür.
(HUD/9)
"Rabbiniz şöyle buyurmuştu: "Andolsun, eğer şükrederseniz gerçekten size arttırırım ve andolsun, eğer
nankörlük ederseniz, şüphesiz, benim azabım pek şiddetlidir."
(İBRAHİM/7)
Size her istediğiniz şeyi verdi. Eğer Allah'ın nimetini saymaya kalkışırsanız, onu sayıp-bitirmeye güç yetiremezsiniz. Gerçek şu ki, insan pek zalimdir, pek
nankördür.
(İBRAHİM/34)
Çünkü saçıp-savuranlar, şeytanın kardeşleri olmuşlardır; şeytan ise Rabbine karşı
nankördür.
(İSRA/27)
Size denizde bir sıkıntı (tehlike) dokunduğu zaman, O'nun dışında taptıklarınız kaybolur-gider; fakat karaya (çıkarıp) sizi kurtarınca (yine) sırt çevirirsiniz. İnsan pek
nankördür.
(İSRA/67)
Gerçekten Allah, hain ve
nankör olan kimseyi sevmez.
(HAC/38)
Sizi diri tutan, sonra öldürecek, sonra da diriltecek olan O'dur. Gerçekten insan pek
nankördür.
(HAC/66)
Andolsun bunu, onların arasında öğüt alıp-düşünsünler diye çeşitli biçimlerde açıkladık. Ama insanların çoğu
nankörlük edip ayak direttiler.
(FURKAN/50)
Kim şükrederse, artık o kendisi için şükretmiştir, kim
nankörlük ederse, gerçekten benim Rabbim Gani (hiç bir şeye ve kimseye ihtiyacı olmayan)dır, Kerim olandır.
(NEML/40)
Andolsun, biz bir rüzgar göndersek de onu(n ekinini) sararmış görseler, mutlaka ardından
nankörlük ederler.
(RUM/51)
Bizim ayetlerimizi gaddar,
nankör olandan başkası inkar etmez.
(LOKMAN/32)
Böylelikle
nankörlük etmeleri dolayısıyla onları cezalandırdık. Biz (nimete)
nankörlük edenden başkasını cezalandırır mıyız?
(SEBE'/17)
Gerçek şu ki, Biz insana tarafımızdan bir rahmet taddırdığımız zaman, ona sevinir. Eğer onlara kendi ellerinin takdim ettikleri dolayısıyla bir kötülük isabet ederse, bu durumda insan bir
nankör kesiliverir.
(ŞURA/48)
Doğrusu insan, açıkça bir
nankördür.
(ZUHRUF/15)
Biz ona yolu gösterdik; (artık o,) ya şükredici olur ya da
nankör.
(İNSAN/3)
Kahrolası insan, ne kadar
nankördür.
(ABESE/17)
Gerçekten insan, Rabbine karşı