04 Mayıs 2010, 17:52
|
Mesaj No:24 |
Durumu: Medine No : 11167 Üyelik T.:
09 Aralık 2009 Arkadaşları:2 Cinsiyet: Mesaj:
329 Konular:
17 Beğenildi:2 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Re: Görünen yerler müstesna HALUK GÜMÜŞTABAK:
Çünkü Rabbim apaçık birçok ayetinde anlaşılması için açık ve detaylı gönderdim diyordu ayetlerini EVET AÇIK VE AYRINTISI DA İÇİNDE.
Şimdi söylemek istedeğim örnekle şu ki, Müslümanlığı yeni kabul etmiş bir bayana hiçbir hadis ve sünnet bilgisi vermeyelim. NUR 31 ayetini okutalım ve daha sonra da ne anladın diyelim. Bu ayeti okudun o halde gereğini yap diyelim.
GÖRÜNEN YERLER MÜSTESNA SÖZCÜĞÜNE TAKILIR DA KALIR.
NEDEN TAKILIR DA KALIR ? EĞER AYETLER ARASINDAKİ BAĞLANTILARI PEYGAMBER EFENDİMİZ GİBİ GÖREMİYORSA ( Yeni müslümanlığı kabul etmiş biri ilk etapta Kuranın kendisini tefsir ettiğini farkedemez. ve haliyle zorlanır )
VE BAKIN SİZ BİLE ZORLANIYORSUNUZ BAKIN NE DEMİŞSİNİZ. KIRMIZI YAZDIĞINIZ YAZIYA DİKKAT ! Alıntı:
HALUK GÜMÜŞTABAK:
Acaba benim anladığım cümlenin ve ayetin içeriği bakımından konudan uzak bir anlam mı, onun yorumunu yazımı okuyan kardeşlerime bırakıyorum. Önce ayetten bir alıntı yapalım. (Görünen kısımları müstesna olmak üzere, ziynetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler.) İşte ayette geçen kendiliğinden görünenler sözünün anlamını bu sözlerden eğer anlamaya çalışmazsak, asla doğru bir sonuca varamayız. Yukarıda ki sözlere dikkat edin, görünen kısımlar müstesna sözlerinden sonra ne diyor Rabbim? Ziynetlerini teşhir etmesinler. İşte burada bahsettiği ziynetin teşhir edilmesi neresi, eğer bunu anlarsak sorun kendiliğinden çözülecektir. Ayetin devamı burasının neresi olduğunu zaten açıklıyor, bizlerin telaş etmesine gerek kalmadan diyor ki Rabbim, Başörtülerini yakalarının üzerine örtsünler. Yakalarının üzerinde ne var? Elbette göğüsleri var. Demek ki kadının ziyneti göğüsleriymiş çok net anlaşılıyor. Peki, görünen kısımlar müstesna sözü ile göğsün örtülmesi arasındaki bağ nedir dersek, oda kendiliğinden anlaşılıyor. Örttüğümüz göğsün iriliği ne yaparsak yapalım görülecektir. Rabbim burada bir açıklama yaparak bizleri rahatlatıyor ve (Görünen kısımları müstesna olmak üzere) diyor. Bu söylediklerimi ayette geçen sözlerle birlikte düşündüğünüzde birliktelik sağlıyor. Şimdide Görünen kısımlar müstesna sözünden bizlere öğretileni düşünelim isterseniz. Bize neler söyleniyor? Eller, yüzler, ayaklar müstesna demek istiyor deniyor. Peki, Rabbim bizlere böyle söyleyemez miydi? Bizim zorda kalmamızı yanlış yapmamızı neden istesin de bu kadar gizli bir anlam versin Rabbim ayete, bunu da çok iyi düşünmeliyiz diye düşünüyorum. Nereden anlamışlar eller, yüzler, ayaklar hariç olduğunu? Daha 25 sene önce ben çok iyi hatırlıyorum kadınlarımızın bir kısmına ellerinizi de göstermeyeceksiniz günahtır diyerek, yazın sıcağında eldiven giydirdiklerini biliyorum. Ama daha sonra pardon yanlış alarm misali, orası serbestmiş dediler. İşte kendimizce koyduğumuz kurallar bir gün değişmeye kesinlikle mahkûmdur.
| AYETTE BAŞÖRTÜSÜ YOK DİYEN SİZ DEĞİL MİYDİNİZ ?