Konu Başlıkları: Görünen yerler müstesna
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mayıs 2010, 18:50   Mesaj No:65

Abdulhamit 1

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Re: Görünen yerler müstesna

DİKKAT !

KURANI YANLIŞ TEFSİR EDENLER BAKIN KURANI ANLAMAYA NASIL BİR YÖNTEM VE METODLA HATAYA DÜŞÜYORLAR. MADEM Kİ ALLAH KENDİ KİTABINDA BU KURAN AÇIK , NET VE AÇIKLANMIŞ DEMİŞ.

O HALDE biz detay ararız. Hem de en incesine kadar. Kuranda detay arayanlar bakın detayı nasıl arıyorlar.


Alıntı:
Dikkat edin asla Rabbim kur’anın hiçbir yerinde kadın saçını örtmelidir dememiştir. Bunu söylememesi sizin için hiç önem arz edip dikkatinizi çekmiyor mu? Neden tek bir cümle yok kur’anda kadın saçını örtmelidir ve başka erkeklere göstermemelidir diye.
Allah kuranda saçınızı örtün demiş mi dememiş. Dememiş. O halde başörtüsü yok. O halde gelin bizde sizin gibi aynı yöntemi kullanalım.

Allah kuranda Gögsünüzü örtün demiş mi ? Demişse hangi ayette demiş. Nur 31 de yalnızca ( sadece ) göğüs yakalarınız örtün ifadesi var.Allah kuranda bacaklarınızı , göbeğinizi , kalçanızı da örtün demiş mi ? Dememiş. Demişse haydi gösterin bana. O halde bu yerlerin örtme şartı da yok. Çünkü böyle açık ayet yok.


Yani bu kadarına da pes doğrusu , el insaf doğrusu ! Bu şekilde kuranı anlamaya pes mi pes doğrusu.

Peki böyle bir hitap kuran uslubuna uygun mudur ? ( Saçınıza da , göbeğinizi de , kalçanızı da örteceksiniz )

Zaten kuran bu gibi yerlerin hiçbirinin örtünmesinden bahsetmez.

Fakat dışarı çıktığınızda cilbab giyinin der. Peki Nedir bu cilbab ve bu elbise ile nereler örtünecek ve nasıl giyilecek. Kuranda Cilbabın bir tanımı , bir tarifi , bir açıklaması var mı ?

Baş dahil, Vucut hatlarını çepeçevre saran vucut hatlarını dolayısıyla süsleri gizleyen bir elbise değil midir ? Bundan dolayı başta peygamber hanımlarına , kızlarına ve tüm mümin hanımlara emredilmemiş miydi ?


Allah cilbab giyinin emrini verdiği zaman cilbabın nasıl bir elbise olduğunu tanımıyla ve detayıyla vermiş midir ? Vermemiştir. PEKİ Niçin vermemiştir ?

Zaten o zamanki toplum bu elbiseyi özellikleriyle biliyordu. Böyle bir tanım ve detay vermesi kuran uslubuna uygun düşmez. Süregelen bir uygulama için kuran detay ve tanım vermez. Ancak uygulamada görülen aksaklıkları onarmaya çalışır.

Halbuki Cilbabın tam bir tesettür sağlaması gerekirdi. Çünkü Başörtüsüyle birlikte tüm vucudu çepeçevre örten bol bir elbise olması dolayısıyla kadının görünen süsleri mevzubais bile olmaz. Bundan dolayı tüm mümin hanımlara emredilmiştir.

O halde cilbabta ( Cilbab emrini gereği gibi yerine getirmeyenler ) Görülen aksaklıklar üzerine Nur 31 ayeti inmiştir. Nur 31 le daha güzel bir açıklama getiriliyor. Cilbabın nasıl kullanacağı ile ilgili.

Allah emrediyor. Dış elbiselerinizi üzerinize alacaksınız. Bu benim emrimdir. Söyle onlara (Kendi hanımlarına,kızlarına ve Müslüman kadınlara) dış elbiselerini kuşansılar.


Peki cilbab tesettüründe başörtüsü var mıydı ?

İşte kuranda detay arayanlar için tam benlik soru. Yok diyecekler. Hani nerede böyle ayet gösterin diyecekler. Nur 31 ayetinde dahi başınızı örtün dememişken


El akıl, el insaf ? İllaki söylemesi mi gerekir.? Ayetlerin akışından, Ayetlerdeki anlam bütünlüğünden ne söylemek istediği anlaşılmaz mı ?

Bu kuranın ayetlerini akletmezler mi , ayet mesajının ne anlama geldiğini hiç düşünmezler mi ? Kur'an da bir çok ayet "Ayetler üzerinde Akletmezler mi, Düşünmezler mi ? diye başlamaz mı ?

Ayetler üzerinde akletme ve düşünme ile Ayetlerdeki anlam bütünlüğünden ne söylemek istediği anlaşılmaz mı ?




Devamı var.
__________________
Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok.
Alıntı ile Cevapla