|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi: 03 Temmuz 2010 (00:55), Konuya Son Cevap : 05 Aralık 2022 (13:38). Konuya 15 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Eylül 2012, 22:01 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 14582 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Ey nurcular! Dinleyin bakalım
bende bir nurcuyum daha doğrusu nur talebesi olmaya gönül veren birisiyim desem daha doğru galiba ama talebelik nerde biz nerde uzgn ben üstadımı çok seviyorum beni çok aydınlatıyor yazdıklarıyla herkese tavsiye ederim okumayı benim bu zor imtihanımda ayağa kalkmamın çok etkisi var üstadımın ALLAH u teala üstatdan razı olsun
__________________ BANA BUGÜN SABIR DÜŞTÜ |
30 Eylül 2012, 22:33 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 19457 Üyelik T.:
19Haziran 2012 | Cevap: Ey nurcular! Dinleyin bakalım ~BİSMİLLAH~ ~EY MÜSLÜMANLAR SİZ DE BENİ DİNLEYİN!~ İnsan yaratıldıği günden beri hep bir arayış içindedir. Arayıştan maksat bir sonuca ulaşmaktır. Oysa ölümdür sonu, varmak istersen eğer. Ölümden önce ölmekse niyetimiz o zaman can ve gönül aynasına bakıp kendimizi aramalıyız, kendini bulan Allah 'ı bulur, O' nu bulan neyi kaybetmiştir¿ Bize de yaradılışımızın gayesini en uç burçlarıyla bildiren tek hak, olan bir din vardır , o da İslam'dır. Çağımızda İslam bir çok cemaat ve gruplara ayrılmıştır. Bu süreç Peygamber efendimiz vefat ettiği zamandan itibaren başlamıştır. Günümüzde ise tek cemaate bağlı ve sadece onun hak olduğunu veya onun diğerlerinden daha üstün iddia eden bir çok müslüman bulunmaktadır. Şöyle bir düşünelim, bütün müslümanlar camide namaz kılmak için toplanır. Sonra namazda da Fatiha süresinde ki şu ayeti tekrar ederler "Bizi dosdoğru yola ilet" dediğimiz bizler camiden çıktıktan sonra birbirimize ,ocu ,bucu ...cular ...cılar şeklinde hitap ediyoruz. Müslüman alemine gerekli olan cemaatçilik değil "İslâm Kardeşliği"dir. Herkes kendi seçimine göre istediği cemaate gidebilir. Bazen kendi bulunduğu cemaatini üstün görüp diğer cemaatleri küçük görebiliyorlar. Bunu yaptıklarında müslümanlar arası ayrımcılık ve kaos ortamı baş gösteriyor. Eğer hedef İslamı yüceltmekse, tüm cemaatler, tarikatler v.s. İslama bağlı olduğundan dolayı hepsi de haktır. Yani hepsi bir araya gelse batıl yokolur. Bu yüzden her cemaat ayrı bir din miş gibi ....cılar ...cular diye hitap etmek elbette çok yanlış bir tavırdır. Aşırıya kaçınca da ırkçılık bile sayılır. Hasılı kelam çağın gözüyle İslam'a değil, İslam gözüyle çağa bakabilmek için, cemaatsiz islam, lidersiz cemaat olmaz düşüncesideki asıl lider Hz. Muhammed (s.a.v.),ve şimdi onun yerine geçen liderlerin de amacının islamı yaymak olduğunu bilmemiz için, nübüvvet dönemindeki "Ashab-ı Muhammed" cemaatinin ,şimdiki "Büyük İslam Cemaati" olması yolundaki çabalar için; *hakiki müslüman* elinde İslâm Sancağı, hayatının gerçek gayesi olan Ìslâmi Hareket yolunda Hz. Muhammed 'e doğru gerçekten hazırdır kanat açmaya hazırlanmalı, hazır olmalı. Müslümanı eleştirmek başka müslüman a bazen hak olabilir ama; önemli olan gerektiğinde orta şekerli kıvamda uyarmaktır. Hz. Ömer 'inde dediği gibi "Bizi uyarmazsanız sizde , sizi dinlemezsek bizde hayır yoktur ..!" Selam ve Dua ile
__________________ "İslâm; huzur ve güven" |
30 Eylül 2012, 22:42 | Mesaj No:13 | |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 | Cevap: Ey nurcular! Dinleyin bakalım Alıntı:
__________________ ''onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. halbuki,biz sussak, tarih susmayacak.. tarih sussa, hakikat susmayacak........'' | |
08 Nisan 2013, 10:07 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 20351 Üyelik T.:
20 Eylül 2012 | Cevap: Ey nurcular! Dinleyin bakalım ben nurcuların risalei nura bu denli düşkün olmalarını anlamıyorum dersanede bir arkadaşım vardı test kitaplarımdan daha çok o kitapları okurdu o kadar tasavvuf kitabı okumama rağmen o kitaplar beni pek açmadı ağır geldi ki o kız daha 18 yaşında o kadar ağır tasavvufla manevi mertebelerle ilgili kitapları neden okur aklım almaz sen önce Kuranı oku hayatında yaşamaya çalış sonra üstazının ya da ondan sonra gelen din alimlerinin kitaplarını oku ha bir de o arkadaş bana risale i nur okumak vacip demişti çok şaşırdıM kURAN okumak bile sünnetken neden risale vacip? bu cemaat mensubu insanları kişisel olarak severim ılımlı olmaları ve özellikle kız çocuklarını okutmaları çok artı bi durumdur benim için.Ama işte küçücük çocukların ellerine onlara ağır gelecek kitapları vermelerini ve kitaplara bu denli bağlı kalmalarını anlayamam hatırlarsanız şu anki derslerimizde de geçiyor kuranla karışmasın insanlar kuran ı okumaktan yüz çevrilmesin diye hadis yazılmayan zamanlar olduğu...
__________________ ÜZÜLME GÖNÜL GECENİN AĞARINDAN SEHER KIŞIN ARDINDAN BAHAR MUHAKKAKTIR. UNUTMA GÖNÜL. GECENİN DE, KIŞIN DA SAHİBİ HAK'TIR. |
08 Nisan 2013, 21:23 | Mesaj No:15 |
Cevap: Ey nurcular! Dinleyin bakalım ben 5 yıl önce risale i nur okumaya başladım.ve risaleleri okudukça kur an okuma şevkim arttı.okudukça tefekkür ettim,teffekkür ettikçe üstadın tefsirindeki üsluba hayran kaldım.asla kur an ve sünnet çizgisinden kopmadım.namaz sonundaki tesbihat bile peygamber efendimiz(sas)i yansıtıyor. bediüzzaman hazretlerinin hal ve hareketleri,yaşamının tamamı sünnet i seniyye ışığında olmuştur.dolayısıyla bediüzzaman efendimiz (s.a.s)i kendine rehber edinmiş bir alimdir. 'Risale-i Nur, Kur'ân'ın çok kuvvetli, hakiki bir tefsiridir' tefsir iki kısımdır: Birisi malum tefsirlerdir ki, Kur'ân'ın ibaresini ve kelime ve cümlelerinin manalarını beyan ve izah ve ispat ederler. İkinci kısım tefsir ise, Kur'ân'ın imanî olan hakikatlerini kuvvetli hüccetlerle beyan ve ispat ve izah etmektir. Bu kısmın pekçok ehemmiyeti var. Zahir malûm tefsirler, bu kısmı bazen mücmel bir tarzda derc ediyorlar. Fakat Risale-i Nur, doğrudan doğruya bu ikinci kısmı esas tutmuş, emsalsiz bir tarzda muannid filozofları susturan bir manevî tefsirdir" ben sizin fikirlerinize saygı duyuyorum sadece risalelerle haşır neşir olan bi insan olarak fikirlerimi paylaşmak istedim. cemaatler,tarikatlar benim nazarımda bir evin farklı odaları.hepsinin amacı aynı.Rabb im bu devirde insanları başıboş bırakmasın.. bence bu alimleri,zatları,kitapları eleştirmek yerine dua edelim.çünkü hepsinin hikmetleri var ve bunu biz bu hikmetleri idrak edicek mertebede değiliz. selam ve dua ile inşaallah... | |
05 Aralık 2022, 13:38 | Mesaj No:16 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Alıntı:
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |