|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 06 Kasım 2008 (23:16), Konuya Son Cevap : 27 Eylül 2015 (21:05). Konuya 44 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
24 Şubat 2009, 10:45 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 1390 Üyelik T.:
16 Nisan 2008 | Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?
Güzel bir konu, alaka az olmuş. Tahsil evin dış kapısına kadar değildir, tahsil farkından dolayı konuşacak bir şeyler bulunmaz da değildir. Siyah-beyaz değil, başka renkler de var. Bazen yüksek tahsil düşük kültüre mani olamıyor, bazen düşük tahsil yüksek kültüre mani olamıyor. Oldukça göreceli, önemli olan bizce ideal birliğinin olması, ilgi alanları farklı olsa da dini ve dünyevi görüşlerin ortak paydada buluşması. Bunların dışındaki açık, iyi niyetle ve çabayla kapanabilir.
__________________ ''Gönlüm Sükût-u Ezber Eyledi...!'' |
24 Şubat 2009, 10:49 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 1390 Üyelik T.:
16 Nisan 2008 | Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?
tabi yukardaki benim görüşüm tahsili önemseyenlerde çoktur Hayatta herşey İslamla güzellik kazanır. Ne kadar saçma buluyorum konuşacak birşey bulamazlarmış. Allah var ,Kuran var Rasul var İslami terbiye eksik, islami eğitim eksik ikiside müslüman ve oxford bitirmiş ben neyapayım o konuşulanı. İnsanlar dinini güzel yaşama uğrunda hayatlarını,mallarını ortaya koyunca tahsilde, parada, güzellikde hiç kalır çünkü ortada paylaşılan harika manevi değerler var. Bir insan eşinden bundan başka ne isteyebilirki....
__________________ ''Gönlüm Sükût-u Ezber Eyledi...!'' |
24 Şubat 2009, 11:02 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?
Önemli olan "Aynı Dili" konuşabilmek ,"Aynı yön'e" bakabilmek , "Aynı şeyi " isteyebilmektir.. (bence) Konuşabiliyorsan gerisi boştur... Ama denk'lik adı altında eğitim durumu da denk olsa iyi olur tabi yinede çok takılmayız öyle şeylere
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
24 Şubat 2009, 16:06 | Mesaj No:15 | |
Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir? Alıntı:
tahsili geçtik, yazsak buraya ne detaylar var, ohooo..
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | ||
24 Şubat 2009, 16:28 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 43 Üyelik T.:
03 Temmuz 2007 | Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?
erkekte bilgi kültür tahsilin fazlalığı kadına artıdır ve zararsızdır. kadında güzellik dışında erkekten hiç bir vasfı üstün olmamalı. eşim ihl mezunu ben fakülte.yemedi içmedi açık öğretimle fakülte diploması aldı.ben ona açık öğretimi nenem bile okur dediğimde dişlerini sıkıyor)) yakında önlük yakalık takıp okula |
24 Şubat 2009, 22:00 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?
"Eşini sen de yetiştirebilirsin" şıkkı görüşümü yansıtıyor. Çiftlerde bir tarafın tahsil olarak diğerine oranla daha üst mevkide bulunması eğer sevgi saygı çerçevesinde ise ilişki problem teşkil edeceğini sanmıyorum. Gönül isterki küfüv uygunlansın ama bazende bu kavramı farklı kulvarlarda aramak ilişkinin baştan yanlış başlamasına sebebiyet vermektedir.. Önemli olan kalbine mukabil bir kalp bulmaktır vesselam... Güzel anket tşk.ler... |
24 Şubat 2009, 22:35 | Mesaj No:18 |
Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?
HZ.MUHAMMED as BUYURUYORLAR Kİ: Evlilikte dörtt şey aranır 1-soy-asalet 2-mal varlığı 3-güzellik 4-din ve siz diğerlerini bulamazsaniz da dininize itaat edeni seçiniz. tahsil önemlidir elbette ama güzel ahlakın yerini hiç bir şey dolduramaz zira hanımlarını aldatan bir çok erkek tahsil sahibidir bu yüzden ahlakıda bozuktur ve bu kişiler islam ahlakıyla tanışsalardı mutluluğun kapılarını bir bir açarlardı ALLAH ın izni ile velevki tahsilleri ilk okul bile olsaydı! | |
24 Şubat 2009, 22:45 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?
İlahiyatçı abimi yetiştiren eşi idi... Hanımı hocası idi.. İlimde birbirleriyle yarışırlardı... Hanımı hafız idi , İlahiyatçı 45 yaşında hafız oldu.. Hanımı altında kalmazdı, gidip incili ezberler hadi beni geç bakalım derdi yaşasaydı:=))) Yarışarak, Sevgi ve saygıyı evlerinin BAŞBAKANI yaparak yaşadılar... Onlar EVLİLİĞİN ne olması ve nasıl olması gerektiğini biliyorlardı.. İnandıkları gibi tavizsiz.... İslamın ilk emri olan OKU ayetine sımsıkı yapışarak...... Allah mekanlarını cennet eylesin... Sözün özü: EŞLER BİRBİRLERİNİ YETİŞTİREBİLİRLER... KADIN ERKEK FARK ETMEZ.. İMAN VE SEVGİ VARSA AŞILMAYACAK DAĞ YOKTUR... SYGLR... |
25 Şubat 2009, 15:58 | Mesaj No:20 | |
Cvp: Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir? Alıntı:
ha belki erkek hanımını yetiştirebilir çünkü kadın fıtratında bu vardır...erkek istediği kalıba hanımını sokmakta zorlanmayabilir.ama bunu bir bayanın eşine yapması oldukça zordur... selametle | ||
Konuyu Toplam 19 Kişi okuyor. (0 Üye ve 19 Misafir) | |