|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi: 20 Temmuz 2024 (13:46), Konuya Son Cevap : 20 Ağustos 2024 (09:57). Konuya 100 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Temmuz 2024, 19:08 | Mesaj No:31 | |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Alıntı:
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler.” Hep onlara kırılıp sonra yine kucak açmıyor muyuz. Bende hep öyle oluyor sende nasıl bilmem. Çok kırılıp çok kırık gezmisligim var hiç bişey olmamış gibi ama hep kırık bi yani kıyamıyor bir yanın kırılmaya müsait. Bende öğreniyorum yavaş yavaş
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | |
22 Temmuz 2024, 19:26 | Mesaj No:32 | |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Alıntı:
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | |
22 Temmuz 2024, 19:38 | Mesaj No:33 | ||
Durumu: Medine No : 62825 Üyelik T.:
12 Ekim 2023 | Alıntı:
Alıntı:
"Bilerek yapmamışlardır, bir anlık şeytana uymuşlardır, biz de uymuyor muyuz bazen?" diyerek atıyoruz arkaya, bakıyoruz önümüze. Ölümlü dünyada, sınavın ağırlığı da gayet ağırken, kalbe ek yüke hiç gerek yok: kendimizi/kalbimizi özgür bırakmak için affedici olmak, hiç olmamış gibi devam etmek en güzel seçenek : )
__________________ Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla "Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?" [Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler] | ||
23 Temmuz 2024, 11:07 | Mesaj No:34 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Misafirimiz nereli? Ve nerede oturuyor?
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
23 Temmuz 2024, 11:56 | Mesaj No:35 |
12 Ekim 2023 | Baba tarafı Karadeniz ama ben Kocaeli doğumluyum. 4,5 yaşımdan 18 yaşıma kadar ailece İstanbul'da ikamet ettik, bu açıdan kendimi İstanbullu gibi hissediyorum ama değilim tabi : ) Eşim Ankaralı ve evlendiğimizden bu yana burada yaşıyorum. Ama onca yıl alıştığım söylenemez, Kocaeli/İstanbul hala tarafımca özleniyor : )
__________________ Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla "Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?" [Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler] |
23 Temmuz 2024, 13:00 | Mesaj No:36 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
23 Temmuz 2024, 13:46 | Mesaj No:37 |
12 Ekim 2023 | Aynen öyle bir hal, duanız için amin ecmain diyeyim; gönlümüzdeki tüm her şey için : )
__________________ Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla "Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?" [Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler] |
23 Temmuz 2024, 15:58 | Mesaj No:38 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | İnsanlara hemen güvenirmisin ? Hüzünlerini yada sevinçlerini içinde mi yaşarsın yoksa dışarı yansıtan birimisindir ? Şuan ne olsa mutluluktan havalara uçardın ? hayalin 3 kelime oda şöyle ... ? İnsanları sevmem için bana bir kaç sebep söyleyebilirmisin ? Yormadan sizi alalım cvbları güzel insan
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
23 Temmuz 2024, 17:47 | Mesaj No:39 |
12 Ekim 2023 |
Peki güzel insan : ) *İnsanlara hemen güvenirmisin ? İnsanlara hemen, tümden güvensek: Çok ağlatan çıkar. Hiç güvenmesek: Samimi iletişim ve haliyle tanıma fırsatı doğmaz. Bu yüzden insanlara olan güvenim şu şekildedir: 10 üzerinden 5 puanı herkese peşin veririm. Sonra kişiler bunu azaltır veya çoğaltır. Zamana bırakırım yani : ) *Hüzünlerini yada sevinçlerini içinde mi yaşarsın yoksa dışarı yansıtan birimisindir ? Hüznümü ilgisiz kişilerden olabildiğince saklarım ama duyguların çok yoğun olduğu bir durumda onları saklamak çok zor tabi. Yine de ne kadarına gücüm yetiyorsa içimde yaşama taraftarıyım. Sevincimi ise sadece en yakınlarımla paylaşırım, ama onlar tarafından bilinmesi gereken önemli bir şeyse : ) Mesela aile gezileri vs benim için mutlu günlerdir ama bunların fotoğrafları sadece aile albümümüzde olur, whatsapp durumlarımda bile paylaşmam. Nazar var, haset var... *Şuan ne olsa mutluluktan havalara uçardın ? Ahiret açısından Cennete gireceğimin müjdesi tabi, hepimiz gibi : ) Dünyalık açısından: tüm müslümanların birlik olup azgın kâfirlere karşı direnişe geçmesi. Savaş hepimizi ürkütüyor belki ama bu aciz/zelil bekleyişten şereflidir. *hayalin 3 kelime oda şöyle ... ? Dünya İçin Adalet (Bu: barış, sağlık, huzur; ne varsa getirir) *İnsanları sevmem için bana bir kaç sebep söyleyebilirmisin ? Hepsi İslam fıtratı üzerine yaratılmıştır. Büyürken yaşadıkları zorluklara karşılık "nefslerini koruma" adına çeşitli olumsuz huylara sahip olmuşlardır. Mesela çocukken itilip kakılan biri, ezilmemek için itip kakmayı öğrenmek zorunda kalmış olabilir. Sürekli sözle inciten kişilerin de çocukken aşağılanmış olması büyük ihtimaldir. İşte kısaca bu tür davranışların çoğunluğu küçüklükten ve ergenlikten kalma davranışlardır ve "samimi ve bilinçli" bir yaklaşımla insanlar bu tutumlarını ilerki yaşlarında değiştirebilirler : ) (Fussilet 34-35) Not: Kalbi kötülükte karar kılmış, özündeki İslam fıtratını tümden kaybetmiş, kalbi mühürlenmiş kişiler istisna olarak kalırlar. Ancak kimin kalbi mühürlüdür, (bazı belirtileri olsa da kesin değildir) bunu biz insanlar bilemeyiz; bu yüzden öyle olduğunu düşünsek bile onlara güzelce tebliğle mükellefiz. Doğru yola gelirlerse ecri tebliğ edene, gelmezlerse de Allah emek verenlerin ecrini zayi etmez; elhamdülillah.
23 Temmuz 2024, 19:42 | Mesaj No:40 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Çok teşekkür ederim içten cevablar için .. Her satır huzur veriyor,Rabbim razı olsun.. Bende dumanı üzerinde tadını şimdilik bilemicem fırından yeni çıkmış sıcak sıcak kek ikram edeyim .. Çaylarda kara kartaldan Eğer getirirse bir dilim ikram var ,yoksa bilmem artık . Yüreğim dayanmaz yine ,hadi tüm forma yeter inşaAllah.. Afiyet ola....
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |