|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MuntazarElZeydi,Açılış Tarihi: 03 Şubat 2013 (16:02), Konuya Son Cevap : 03 Şubat 2013 (16:02). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Şubat 2013, 16:02 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 25257 Üyelik T.:
30 Ocak 2013 | Balı Süte Katmayın Balı Süte Katmayın Süte Bal Koymayın! Ondokuz Mayıs üniversitesi (OMü) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Güler, balın 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalması halinde besin değerini yitirdiğini, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan balın tatlandırıcıdan öteye geçmeyeceğini söyledi. ''Domuz gribi'' ile birlikte birçok hastalık için vücut direncinin artırılması için beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilen, yüzyıllardır şifa kaynağı olarak gösterilen balın nasıl tüketileceği de önem taşıyor. Uzun yıllardır arıcılık üzerine araştırmalarını sürdüren Doç. Dr. Ahmet Güler, balın besin değeri korunarak tüketilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. İçinde yararlı enzimler, proteinler, asitler, vitamin ve mineraller bulunduran balın besin değerinin son derece yüksek olduğunun altını çizen Güler, balın adeta bir enerji ve şifa kaynağı olduğunu hatırlattı. Balın yüksek derece ısıda besin değerini yitirdiğine işaret eden Güler, şu bilgileri verdi: ''Bal 43 derecenin üzerinde sıcaklığa maruz kaldığında besin değerini yitirir, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan bal tatlandırıcıdan öteye geçmez. Ilık süt, su veya meyve suyuna, çaya konulabilir. Balın kaynatılması ise bütün besin değerini yitirmesine neden olur. Bal yüksek ısıda kaynatıldıktan sonra tüketiciye sunulduğunda buna kesinlikle bal diyemeyiz.'' KRİSTALLEŞEN BAL KALİTELİDİR Doç. Dr. Ahmet Güler, balın kristalleşmesinin ise halk arasında sanıldığı gibi şekerleşmediğini, bunun ''Bal üretiminde şeker kullanıldığını göstermediğini söyledi. ''Kristalleşen bal kalitelidir'' diyen Güler, balın kristalleşmesinin üretilen bitki çeşidine ve üretim yapılan yerin rakımına bağlı olduğunu kaydetti. Balın buzdolabına konulmaması uyarısında da bulunan Doç. Dr. Güler, buzdolabında balın yapısının bozulacağını hatırlatarak, en iyi saklama koşulunun oda sıcaklığında güneş almayan bir yer olduğunu sözlerine ekledi.
__________________ Gülüşlerim; Acılarımı örtmeye çalışan ağır işçilerdir.... |
Konu Sahibi MuntazarElZeydi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Şeker ve Kansere Karşı Havuç Yiyin.. | Beslenme | muuskem | 2 | 1839 | 05 Şubat 2013 23:44 |
Misvağın makbulü taze ve yaş olanıdır | Tıbbı Nebevî | MuntazarElZeydi | 0 | 1521 | 05 Şubat 2013 17:49 |
‘Allah yakar’ ifadesi, çocuğun hayatında derin... | Çocuk ve Aile Sağlığı | Nesli_Nur | 4 | 1633 | 05 Şubat 2013 17:47 |
Evladıma Nasihat | Şiirler ve Şairler | MuntazarElZeydi | 0 | 2035 | 04 Şubat 2013 23:53 |
2 Yaş Sendromu, Çözümler ve Öneriler | Çocuk ve Aile Sağlığı | MuntazarElZeydi | 2 | 1838 | 03 Şubat 2013 16:10 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
SİTE'de Konularımı Nasıl Bulabilirim? | Mihrinaz | Medineweb Yönetiminden İlan | 0 | 13 Mart 2023 14:33 |
Şehadet balı La ilahe illallah | YaŞuHa | Allah(c.c) | 0 | 09 Kasım 2013 22:16 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|