Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > SAĞLIK-BESLENME-SPOR > Sağlıklı Yaşam > Beslenme

Konu Kimliği: Konu Sahibi MuntazarElZeydi,Açılış Tarihi:  03 Şubat 2013 (16:02), Konuya Son Cevap : 03 Şubat 2013 (16:02). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 03 Şubat 2013, 16:02   Mesaj No:1
Medineweb Üyesi
MuntazarElZeydi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:MuntazarElZeydi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25257
Üyelik T.: 30 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:MüenneS
Memleket:OrtaDoğu
Mesaj: 61
Konular: 16
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Balı Süte Katmayın

Balı Süte Katmayın



Süte Bal Koymayın!


Ondokuz Mayıs üniversitesi (OMü) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Güler, balın 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalması halinde besin değerini yitirdiğini, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan balın tatlandırıcıdan öteye geçmeyeceğini söyledi.

''Domuz gribi'' ile birlikte birçok hastalık için vücut direncinin artırılması için beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilen, yüzyıllardır şifa kaynağı olarak gösterilen balın nasıl tüketileceği de önem taşıyor.

Uzun yıllardır arıcılık üzerine araştırmalarını sürdüren Doç. Dr. Ahmet Güler, balın besin değeri korunarak tüketilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. İçinde yararlı enzimler, proteinler, asitler, vitamin ve mineraller bulunduran balın besin değerinin son derece yüksek olduğunun altını çizen Güler, balın adeta bir enerji ve şifa kaynağı olduğunu hatırlattı. Balın yüksek derece ısıda besin değerini yitirdiğine işaret eden Güler, şu bilgileri verdi:

''Bal 43 derecenin üzerinde sıcaklığa maruz kaldığında besin değerini yitirir, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan bal tatlandırıcıdan öteye geçmez. Ilık süt, su veya meyve suyuna, çaya konulabilir. Balın kaynatılması ise bütün besin değerini yitirmesine neden olur. Bal yüksek ısıda kaynatıldıktan sonra tüketiciye sunulduğunda buna kesinlikle bal diyemeyiz.''

KRİSTALLEŞEN BAL KALİTELİDİR

Doç. Dr. Ahmet Güler, balın kristalleşmesinin ise halk arasında sanıldığı gibi şekerleşmediğini, bunun ''Bal üretiminde şeker kullanıldığını göstermediğini söyledi. ''Kristalleşen bal kalitelidir'' diyen Güler, balın kristalleşmesinin üretilen bitki çeşidine ve üretim yapılan yerin rakımına bağlı olduğunu kaydetti.

Balın buzdolabına konulmaması uyarısında da bulunan Doç. Dr. Güler, buzdolabında balın yapısının bozulacağını hatırlatarak, en iyi saklama koşulunun oda sıcaklığında güneş almayan bir yer olduğunu sözlerine ekledi.
__________________
Gülüşlerim; Acılarımı örtmeye çalışan ağır işçilerdir....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi MuntazarElZeydi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Şeker ve Kansere Karşı Havuç Yiyin.. Beslenme muuskem 2 1839 05 Şubat 2013 23:44
Misvağın makbulü taze ve yaş olanıdır Tıbbı Nebevî MuntazarElZeydi 0 1521 05 Şubat 2013 17:49
‘Allah yakar’ ifadesi, çocuğun hayatında derin... Çocuk ve Aile Sağlığı Nesli_Nur 4 1633 05 Şubat 2013 17:47
Evladıma Nasihat Şiirler ve Şairler MuntazarElZeydi 0 2035 04 Şubat 2013 23:53
2 Yaş Sendromu, Çözümler ve Öneriler Çocuk ve Aile Sağlığı MuntazarElZeydi 2 1838 03 Şubat 2013 16:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
SİTE'de Konularımı Nasıl Bulabilirim? Mihrinaz Medineweb Yönetiminden İlan 0 13 Mart 2023 14:33
Şehadet balı La ilahe illallah YaŞuHa Allah(c.c) 0 09 Kasım 2013 22:16

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.