|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MuntazarElZeydi,Açılış Tarihi: 04 Şubat 2013 (23:53), Konuya Son Cevap : 04 Şubat 2013 (23:53). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Şubat 2013, 23:53 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 25257 Üyelik T.:
30 Ocak 2013 | Evladıma Nasihat Evladıma Nasihat Ah evladım vah evladım İşte geldik gidiyoruz Dinle bizi bak evladım Bak bakalım ne diyoruz. Gençliğine bel bağlama Bir mum gibi söner oğul Haksızlığa el bağlama Tokat olur döner oğul. Ana baba baş tacıdır Duaların al evladım Haram lokma ne acıdır Helal yolda kal evladım. Gençliğinde taşlar taşı Ele muhtaç olma oğul Kocayınca yersin aşı Çaresizce kalma oğul. İlla edeb illa edeb Edebinle kal evladım Kötülüğe bulma sebep Dürüstlerle ol evladım. Namazını vaktinde kıl Kur'an öğren,oku oğul Zulmedede verme bir kıl Hayra bir yol doku oğul. Eğer birgün ölür isek Kabristana gel evladım Senden dua diler isek Muhtacızdır bil evladım. Okur isen ilmin artar Bilgi güçtür bil ha oğul Allah zerre hakkı tartar Adaletten şaşma oğul. Ufak taşlar başın yarar Sabır yolun seç evladım Acele iş sana zarar Sabır ile geç evladım. Yaşadıkça göreceksin Aka kara derler oğul Türlü derde gireceksin Çoğu hakkın yerler oğul. Her günahın bir isyandır Tövbe yolun seç evladım Dünya ise bir nisyandır Aşk şerabın iç evladım. Doğayı sev hayvanı sev Kin ve öfke kötü oğul Allah için insanı sev Asık surat kötü oğul. Ekmeğe kat alın terin Doyamazsın bak evladım Dürüst isen vardır yerin Kalbine bir bak evladım. Günah işler gülümsersin Günahlara dalma oğul Cefasını sen çekersin Sıratlarda kalma oğul. Alay etme kimse ile Hoş sayılmaz bu evladım Gıybet etme kimse ile Kar sayılmaz bu evladım. Güler yüzlü tatlı dilli Aranan bir dost ol oğul Muhabbeti gonca güllü Sevilen bir dost ol oğul. Sıkılırsan "La Havle" çek Dualara kan evladım Allah için dizini çök Yapamazsan yan evladım. Bacı kardeş sakın küsme Şu dünya da değmez oğul "Bismillahsız" nimet kesme Kimse seni eğmez oğul. Söylenecek sözler bitmez Aslını sen bil evladım Şeytan nefsi boşa gütmez İman ile öl evladım. Alkol alıp sarhoş olma Ol resulu çok sev oğul Vatan için geri kalma Bayrağını çok sev oğul. Talibi'yim çoktur sözüm Okudunuz bak evladım Sizler için yanar özüm Allah yolu Hak evladım. Talip KAZGI
__________________ Gülüşlerim; Acılarımı örtmeye çalışan ağır işçilerdir.... |
Konu Sahibi MuntazarElZeydi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Şeker ve Kansere Karşı Havuç Yiyin.. | Beslenme | muuskem | 2 | 1839 | 05 Şubat 2013 23:44 |
Misvağın makbulü taze ve yaş olanıdır | Tıbbı Nebevî | MuntazarElZeydi | 0 | 1521 | 05 Şubat 2013 17:49 |
‘Allah yakar’ ifadesi, çocuğun hayatında derin... | Çocuk ve Aile Sağlığı | Nesli_Nur | 4 | 1632 | 05 Şubat 2013 17:47 |
Evladıma Nasihat | Şiirler ve Şairler | MuntazarElZeydi | 0 | 2034 | 04 Şubat 2013 23:53 |
2 Yaş Sendromu, Çözümler ve Öneriler | Çocuk ve Aile Sağlığı | MuntazarElZeydi | 2 | 1838 | 03 Şubat 2013 16:10 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |