|
Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi: 05 Şubat 2013 (18:08), Konuya Son Cevap : 05 Şubat 2013 (18:08). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Şubat 2013, 18:08 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Üftade... Üftade... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] soluğuma bitişiktir bülbül ben esrarengiz bahçelerin gülüyüm, dalımda atışan çiğ taneleri ateş hattında söz, şiir, yerle gök arası! Kar taneleri öykünür içimdeki alaza İlhamım vefasız bir tarihte, inim inim, üftade! kana davetiye çıkaran hatıralar mıdır her yağmur sonrası? Bir sarsıntı yokluyor içimde, yerini El yordamıyla bulunması mümkün bir yanım yoktur Yoktur bu şehrin kalbinde yerim! Kar krizinde sermayem un ufak edilir Bir devin alnı değmez sanma yere Sanma ki kabuk tutunca yara noktalanır içte acı, içte kahır! Sular çekilir… Fer söner… başımda duman, aklımda hayalin kalır! Baran kokusu okşar yüreğimi Hilekâr ataklara geçerim Yakalarım sözcükleri en teşne yanlarından ve Arz-ı halim küçük harflerle büyük bir ah’ın tercümesini yazar Müftehir söylemlerim olur, adın besmelemdir! Mevsimler sana uğrar ilkin, İlk kar senden yağar Acımtırak teselliler yontmaz hüznü üftade! Bilirsin,hiçbir resim aslının yerini tutmaz Hiçbir renk seni siyah kadar anlatmaz! Melaline üşüşürse acemi dilmaçlar Bırakma üftade… açmasınlar bağrını Saçlarını çözen ademin sırrına mahzar olur Buğdayın ve unun / kalemin ve nunun ah’ı tutar seni Bırakma üftade… çizmesinler resmini! Hançer bulunca kalbimi sanma ki biter vaveylâ! Gölgesinde erguvanî filizler uyuklar gecenin Bereket pek yakında… Bilmezsin, ellerim kutlu bir belaya kurban gider Gün gelir, günüm gelmez, vurgun vurgun ömrüm gider! Görmezsin üftade, görmezsin! Kuş katarları darp izleri taşır kına kokulu bayramlara Kar üful eder aklımın en mülayim mahalline Değer günışığı letafetine senin Kara karanlık gecelerle ayrılır yolun Değer cihanı sersem önüne değer üftade Ensiz, çapsız bir tebessümün için… Sonrası gençlik düğümü gibi gelir Kar değer saçıma, ellerime… ellerime… Bu devinim bengidir!… Bu yara mekkî.. Dili yok sancının … vuslatın üvey geçmişinde ismimiz yok Bu hikayenin sonunu merakla bekliyor kır gelinleri Üftade! Al da kır vaktin ikindisini Kalandan kime ne? / derdi gören gidiyor İçini dök semanın kuşağına Kan şerbeti kaynat ve yıka nehirlerin gümrah sesini Temiz bir sayfa aç ömründe, bilmediğin bir yöne ver mürekkebini Beni de unutma, unutma üftade! İnsan bilmedi mi ‘zamansız geldi’ diyor ölüme Oysa ölüm insanın önünde, eteğinde Aşkıma yürüyor çağın kan erbabı An, öldüğün mevsimi hatrıma taşıyor Böyle çığ gibi büyüyen tebliğ elbette karadır Ben alıştım insicamsız hayatıma Senin yolmaya yeltendiğin gülleri şimdi yedi kat el kokluyor üftade Bu ne yaman haldir… Bu ne derin bir uyku! Recm edilmiş bir günahın semeni böyle ağır ödenmemeliydi? Neden hâlâ açmıyor gökler? Hüsn-ü tahlil değil aleni gerçektir bu Nüzul değer naz çiçeğine Kargışların isyanı lâl olur Sen gelirsin üftade, ülfetinle Kaktüs suya kanar, soylu bir kıyama hazırlanır kainat Kuşlar sütkırı özgürlüğü kanadına sarar Sen gelirsin üftade, Gözü pek civanlar serilir yoluna Livası sende durur aşk-ı beyzi’nin Hüsn-ü tahlil değil elzem olan kazadır bu Suyun kaderinde sen varsın İncirin çekirdeğinde sen, üftade! Ben naçar çağırırım seni Ses etmezsin ötelerden bunca feryada karşın Dedim ya sonrası gençlik düğümü gibi gelir… Kar değer saçıma… adresime… adresime… Kerem etmez hiçbir cellat elindeki kadere… Bunu en iyi sen bilirsin üftade! Nuveyba! Şiir: Üftade Yazan: Eda / Nüveyba Yorum: Ahmet Karakaya |
Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
En Pratik Sağlık Bilgileri | Pratik / Faydalı Bilgiler | enderhafızım | 0 | 168 | 14 Ekim 2023 13:10 |
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... | Serbest Kürsü | su damlası | 3 | 2551 | 24 Kasım 2016 14:16 |
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2080 | 23 Kasım 2016 12:06 |
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... | İlahiler/Ezgiler | Esma_Nur | 1 | 2807 | 23 Kasım 2016 11:44 |
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2397 | 23 Kasım 2016 11:10 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|