|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 09 Nisan 2009 (17:46), Konuya Son Cevap : 09 Nisan 2009 (17:46). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Nisan 2009, 17:46 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | Şeytanın Saldırı Yolları Şeytanın Saldırı Yolları Sual: Şeytan daha çok hangi yolla insanı kandırmaya çalışır? CEVAP Şeytan çeşitli yollarla vesvese vermeye çalışır Hikmet ehli bir zat diyor ki: Şeytanın, bilhassa şu on yolla vesvese verdiğini görüp, ona göre tedbir aldım: 1- Tul-i emel [uzun emel] Zevk ve safa sürmek için çok yaşamayı istemektir Nerede, ne zaman öleceğimi bilmiyorum Aniden de ölebilirim diyerek, şu âyet-i kerimeyi hatırladım: (Hiç kimse nerede öleceğini bilmez) [Lokman 34] Sonra şu hadis-i şerifi de düşündüm ve böylece şeytanın verdiği vesveseden kurtuldum: (Cenneti isteyen, uzun emelli olmasın, dünya işi, ona ölümü unutturmasın!) [İEbiddünya] 2- Nefse uymak Her nimetin çetin bir hesabının olduğunu ve aşağıdaki âyet-i kerimeleri düşünüp, nefsime uymadım: (Onları bırak; yesinler, eğlensinler ve boş ümit onları oyalayadursun [Kötü neticeyi] yakında görecekler!) [Hicr 3] (Nefslerinin arzularını ilah edinenleri görmedin mi?) [Casiye 23] 3- Ucub Şu âyet-i kerimeyi hatırladım: (Onlardan kimi bedbaht, kimi mesuttur) [Hud 105] Hadis-i şerifte de buyuruluyor ki: (Üç şey felakete ***ürür: Cimrilik, nefse uymak, ucbetmek) [Beyheki] Mesut olacağımı bilmediğime göre, üstelik ucbun felaket olduğunu bile bile niye ucbedeyim dedim ve ucubtan kurtuldum 4- Kibir (Kalbinde zerre kadar kibir olan, Cennete giremez) hadis-i şerifi ile aşağıdaki âyet-i kerimeleri düşünerek kibretmekten sakındım (Allah, kibredenleri sevmez) [Nahl 23] (Allah katında en keremliniz, en çok takva ehli olanınızdır) [Hucurat 13] Aşağıdaki hadis-i şerifi de düşünerek tevazu sahibi olmaya çalıştım: (Allahü teâlâ, tevazu üzere olmamı emreyledi Hiç kimseye kibirlenmeyin!) [EDavud] 5- Müslümanlara saygısızlık Şu âyet-i kerimeyi hatırladım ve din kardeşlerime hürmet ettim (Asıl şeref, ancak Allah' ın, Peygamberinin ve müminlerindir) [Münafikun 8] 6- Haset Aşağıdaki âyet-i kerimeyi düşünerek kimsenin malına göz dikmedim: (Biz, onların dünya hayatındaki maişetlerini aralarında taksim ettik) [Zuhruf 32] 7- Riya Aşağıdaki âyet-i kerimeyi düşünüp ihlasa sarılıp riyadan kurtuldum (Rabbine kavuşmayı dileyen, salih amel işlesin İbadette Ona hiçbir şeyi ortak koşmasın) [Kehf 110] 8- Cimrilik, 9- Tamah, 10- Hırs Tamah, mal toplama, biriktirme hırsıdır Cimrilik ise, harcanması gereken yerde para harcamaktan kaçınmaktır Önce şu hadis-i şerifi düşündüm: (Cömertlik iman sağlamlığından ileri gelir İmanı sağlam olan Cehenneme girmez Cimrilik, [imandaki] şüpheden ileri gelir, böyle kimse de Cennete giremez) [Deylemi] Sonra şu âyet-i kerimeleri düşünüp Allahü teâlâya güvendim ve insanlardan ümidimi kestim: (Sizin yanınızdakiler tükenir Allah katındakiler bakidir) [Nahl 96] (Kim Allah' tan korkarsa, Allah ona bir çıkış yolu ihsan eder Ummadığı yerden rızkını verir) [Talak 2-3] (Her canlının rızkı Allah' ın üzerinedir) [Hud 6]
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |
Konu Sahibi KuM TaNeSi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
41.Haftanın Misafiri Belgin | Hafta'nın Misafiri | Belgin | 37 | 14840 | 04 Ekim 2009 16:49 |
Neden Su içmeliyiz(46 sebep) | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | su damlası | 6 | 3613 | 04 Ekim 2009 12:50 |
Yokluğuna Alıştırma... | Şiirler ve Şairler | KARAKÖSE | 1 | 2994 | 04 Ekim 2009 12:45 |
Kırgınım Sana /medineweb | Şiirler ve Şairler | su damlası | 8 | 3261 | 02 Ekim 2009 19:49 |
google amcam düzeltir işi bilir herşeyi =) | Resim/Karikatür | Esma_Nur | 2 | 2740 | 02 Ekim 2009 11:25 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |