|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 09 Nisan 2009 (18:38), Konuya Son Cevap : 22 Mayıs 2014 (02:24). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Nisan 2009, 18:38 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | Bir kimse, yaptığı ibadetlere güvense, mahzuru olur mu? Bir kimse, yaptığı ibadetlere güvense, mahzuru olur mu? Bir kimse, yaptığı ibadetlere güvense, mahzuru olur mu? Bir kimsenin ameli, yani ibadeti ne kadar çok olursa olsun, ameline güvenmemeli, Allahü teâlânın ihsanını istemelidir! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Hiçbir kişiyi ameli Cennete koyamaz) [Buhari] (Bir kimse, doğduğundan itibaren ölene kadar yere kapanıp Allah' a ibadet etse, kıyamette yine zelil olur) [İAhmed] (Kıyamette üç kitab çıkartılır Birinde o kimsenin güzel amelleri, diğerinde günahları, üçüncüsünde de Allah'ın verdiği nimetler yazılıdır Hak teâlâ ona verdiği her nimeti sorar ve: "Ey nimet, değer ölçün kadar bu adamın güzel amellerinden al", buyurur Nimet, kendi değeri kadar ameli almaya çalışır, fakat yetmez Hak teâlâya der ki: "Bu adamın iyi amellerinden hakkımı alamadım" Geriye o adam, suçları ve aldığı nimetlerle kalır, güzel amelleri tükenmiş olur Hak teâlâ bu kula ihsan ederse ona, "Ey kulum, senin iyi amellerini kat kat artırdım, suçlarını da affettim, nimetlerimi de sana bağışladım" buyurur) [Bezzar] Sual: Dedikoduya sebep olmamak için, kötülerden ibadeti gizlemek gerekir mi? CEVAP Fitneye, dedikoduya sebep olmamak için, kötü kimselerden ibadetini gizlemek iyi olur Böyle kimselerin yanında açıktan ibadet yapmak emr-i maruf olmaz Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Bir zaman gelir ki, şimdi aranızda münafıkların gizlendiği [ibadet yapar göründüğü] gibi, o zaman da müminler gizlenir [İbadetleri gizli yapar]) [İbni Sünni]
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |
Konu Sahibi KuM TaNeSi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
41.Haftanın Misafiri Belgin | Hafta'nın Misafiri | Belgin | 37 | 14840 | 04 Ekim 2009 16:49 |
Neden Su içmeliyiz(46 sebep) | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | su damlası | 6 | 3612 | 04 Ekim 2009 12:50 |
Yokluğuna Alıştırma... | Şiirler ve Şairler | KARAKÖSE | 1 | 2994 | 04 Ekim 2009 12:45 |
Kırgınım Sana /medineweb | Şiirler ve Şairler | su damlası | 8 | 3261 | 02 Ekim 2009 19:49 |
google amcam düzeltir işi bilir herşeyi =) | Resim/Karikatür | Esma_Nur | 2 | 2740 | 02 Ekim 2009 11:25 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |