|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 27 Ekim 2019 (11:26), Konuya Son Cevap : 12 Aralık 2022 (13:48). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Ekim 2019, 11:26 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Selfitis Misin? YOKSA WhatsApppitis Misin? Selfitis Misin? YOKSA WhatsApppitis Misin? TBMM Bilişim Teknolojisi Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu'na dijital çağın hastalıklarını anlatan Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Çukurova Üniversitesi'nde yapılan dijital hastalıklar araştırmasından veriler aktardı. "Sosyal medya bir müddet sanki yemeğin üzerine koyduğunuz sos gibi. Ama sonra sizi etrafınızdan o kadar koparıyor ki adeta S.O.S verdiriyor" diyen Ünüvar, hastalık türlerini şöyle sıraladı: WhatsApppitis: Sonu-it veya -itis ile biten şeyler enfeksiyonu tarifliyor. Aşırı mesaj atmayla bileklerin kullanılmasından dolayı sinirlerin sıkışması sonucu uyuşma, bazen hareket edememeyle giden hastalık. Esasinda Carpal Tunnel Sendromu. Hikikomori fenomeni: Eve kapanma diye tarif ediliyor. Ego sörfü: Sosyal medyada sürekli kendini arama. YouTube narsizmi. Google stalker: Yakın çevresini arama. Crackberry: Sürekli mail kontrolü. Siberhondrik: Hastalığını internette teşhis etme. Fomo hastalığı: Gelişmeleri kaçırma korkusu. Nomofobi: 'No mobile phone'un kısaltması, telefonsuzluk fobisi. Selfitis: Aşırı selfie çekme. Plagomani: Şarjsızlık korkusu. Kimde ne var, nekadar hasta? bakalım
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ÖSYM 2025 Sınav Takvimi | ÖSYM'den Duyurular | Mihrinaz | 0 | 18 | 14 Kasım 2024 11:14 |
Hazmedemiyoruz! | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 7 | 84 | 13 Kasım 2024 15:52 |
Kadın İstihdamı | İslamda Kadın ve Erkek | Mihrinaz | 6 | 109 | 11 Kasım 2024 09:33 |
Yeriniz Kişiliğiniz | Kişisel Gelişim ve Psikoloji | Vasat | 25 | 419 | 09 Kasım 2024 23:49 |
Şerefi Gemilerin Sırtında | Serbest Kürsü | Medine-web | 1 | 65 | 02 Kasım 2024 20:04 |
28 Ekim 2019, 08:26 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
WhatsApppitis❌ Bir dönem çok başım agrımıştı. Geçici olarak uygulamayi kaldirdim, Akrabaları küsturme pahasına gruplardan çıktım, sağlığıma kavuştum. ))) Hikikomori fenomeni:❗❌ Hikiko mikiko herhalde telefonda vakit geçirmek için evden çikmamayi kastediyor. yok bende yok) Ego sörfü:❌ (Bunu da yeni duydum bayaa kendini arayan varmış.))bulurlar inşallah ) Google stalker ❌ (Yakinimdakiler nerde ne yaptı ne yedi içti ne paylaştı,kaç begeni aldı takibi herhalde bu da.) Crackberry❌ (yok. Eposta bildirimlerini bile toplu halde bakmadan siliyorum. Kacirdigiminda ehemmiyeti yok.)Girince bakarim)) Siberhondrik✔❗(Bu var işte Karşı konulamaz şekilde illa google hocama sormam gerekiyor, önce ordan teşhis koyup sonra dr a.))Dr.larda hiç sevmiyor bu hastaları.) Fomo hastalığı❌ Yok. Hangi birini takip edeyim. Nomofobi ❌ Nerde olduğunu unuturum. Yanıma almadigim zaman çoktur. Selfitis❌ Nefret etme seviyem üst derecedir.)) Güzel foto çekerim ama.)) Plagomani ❌ Bittiyse bitti. Yapacak bişey yok.Korkmaya gerek yok.)) Çok şükür dijital hastası değilim 😁 Yada iyilestim diyelim.)) İlla kendi hesabiniza paylasim yapmak degil, sosyal medyada yönetici olunca da (gurup,sayfa) bunları yaşamak olası. Hiç birşey saglıgınizdan, zamaninızdan önemli degil. Bunların hepsi sağlık ve zaman hırsızı. Her gun hergün ayni seyleri daha hızlı paylasmak,aktarmak, takip etmek zorundasınız. Unutulmayacaksın. Illa begeneceksin,takip edeceksin. Tanimadigin kisilerle arkadaş olup kahrini çekeceksin, ayıklayacaksin, ugraşacaksin. içinizdeki yorgunluk ve bittim sendromu dişariya bıkkınlık olarak yansıyor. Sonrasinda çok gergin sinirli stresli agresif bir birey olup çikiyorsun. Baktım bendende yavaş yavaş çalmaya başladı azalttim, bilinçli kullanmaya başladım. Çok şükür uzun zamandır iyiyim Teşhis koyuyoruz sizde durumlar nice??
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
30 Ekim 2019, 08:46 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Emine hocam bazı şeyleri yaşadıkdan sonra mesafeli durmayı tercih ediyor insan, bazen şarzın bitmeside iyi oluyo )) bizimkisi medineweb sörfünden ileri gitmiyor şkr kapılmak hastalık derecesinde SİBERHODRİK eğerki hastalıksa akıllı telefon sahibi olan herkes de var bu hastalık ))))) o yüzden çok takılmamak lazım
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
12 Aralık 2022, 13:48 | Mesaj No:4 | |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Alıntı:
Aşırı SBERHONDRİK, PLAGOMANİ bide NOMOFOBİMvar hocam Esmanur rahatlattın saol
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |