|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ali,Açılış Tarihi: 26 Nisan 2008 (16:06), Konuya Son Cevap : 22 Ocak 2010 (14:06). Konuya 8 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Nisan 2008, 16:06 | Mesaj No:1 |
Benimle evlenir misin? Benimle evlenir misin? Kadınla erkek arasında fizikî farklar olduğu gibi, huy farkının da olduğu inkâr edilemez. Değil ki kadınla erkek arasında, erkekler arasında da farklar var. Hiçbirimizin huyu suyu birbirine benzemez. Kadın çabuk sinirlenir, alıngandır, hemen darılabilir. Hayatta en önemli şey, insanın kendi kendisini idare etmesidir. Nasıl ki şoförler arabayı, pilotlar uçağı, kaptanlar gemiyi idare ederler; aynı şekilde insanlar da kendisini idare etmelidir. Kendini idare etmek için evvela "Ben neyim, kimim, bu dünyaya neden geldim?" sorularına cevap vereceğiz. Biz Müslüman'ız. Cennete gitmek istiyoruz. Bu yolculuğa çıkmadan evvel, "İlmihal bize ne diyor?" önce bunu öğrenmemiz lazım. Erkek, hanımından sadece İslam'a uygun şeyler isteyebilir; kadın da öyle. Bu durumda, İslam'da kadının erkeğe, erkeğin kadına itaati yoktur. Her ikisi de Allah'a ve Resul'üne itaat ederken, birbirlerine de itaat etmiş olacaklar. Aile, ebediyete giden bir yolcudur. Ne halde bulunurlarsa bulunsunlar, gemi gidiyor... Bu gemide eşler fırtınaya tutulmuş kuru yaprak gibi olmamalıdır. Çünkü irade kullanılarak daha iyi bir hayat yaşanabilir. Eşler, bazen gururlarının, bazen de hayallerinin tesirinde kalarak, hayatlarını berbat edebiliyor. İnsan her türlü hale uyum sağlayabilir. İsterse evini cennet eder, isterse cehennem... Bu, kişinin kendi elindedir. Mesut olmanın formülü şudur: "Geçmişi bırak, geri döndüremezsin. Gelecekle meşgul olma, değiştiremezsin. Bulunduğun ânı Müslümanca yaşa!" Bütün sır, insanın kendisinde. Heykeltıraş, eline kocaman bir mermer almış, onu yontuyor ki insana benzesin. Elinde bir çekiç kalem, taşa vura vura insana benzetmeye uğraşıyor. Biz de nefsimizin heykeltıraşı olacağız, kendimizi yontacağız. Çekirdek toprakta çürürken yeşerir. Örneğimiz olan Peygamberimiz (sas)'e benzemeye çalışacağız. Bir problemim olduğunda rahmetli Zübeyir Gündüzalp'e gider, durumu ona açardım. Bir gün hanımla tartışmıştık. Yine ağabeyin yanına gittim. Küçücük bir odada yaşıyordu. Kendi oturduğu yeri bana vermesin diye, kapıdan girer girmez hemen yere oturdum. Ben daha derdimi anlatmadan dedi ki: "Kardeşim, kadına, çevresinden, anasından, babasından, basın-yayından, komşulardan hatalı telkin gelebilir. Böylece kadın, dokuz yerden yanlış fikir alır, bir yerden doğru fikir alır. O da iman hakikatine sahip çıkmak... Bir hanımın dokuz yanlışına bedel, sadece imanlı olması yeter. Onun aleyhinde konuşulmaz." Sorumun cevabını almıştım. Ağabey, öyle de bir cevap vermişti ki, evdeki huzursuzluktan bir de ben suçlu olmuştum; hanım beraat etti!.. Bir gün bir evde misafirdim. Küçük bir şeyden dolayı evin beyi karısını azarladı. Sanki yüreğime çivi çakıldı. O ikramdan bir şey anlamadım. "Bir şeyler anlat." dediler. Anlatamadım, yıkıldım. Başka bir gün Doğu Anadolu'da bir evdeydim. Çay getirdiler. Demlik simsiyah, çay is kokuyor. Evin sahibi, "Beyim" dedi, "işte ben hep böyle sefa sürüyorum..." Adamın o sözü beni keyiflendirdi. Aile hayatı her zaman laboratuvara alınıp, tetkik edilmeli. İyi ve kötü tarafları gözler önüne serilmelidir. Gözü görenler de yürür, körler de... Bugünkü evlilerin ekserisi körün değneğiyle yürür gibi. hekimoğlu... | |
Konu Sahibi ali 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
islam'da NİKAH AKDİ | Evlilik-Nikah Konuları | kawakeb31 | 38 | 16199 | 16 Temmuz 2010 02:21 |
tilavet | Hafızlık | ukba yolcusu | 1 | 2218 | 03 Ağustos 2009 12:52 |
Benimle evlenir misin? | Evlilik-Nikah Konuları | Esma_Nur | 8 | 3039 | 26 Nisan 2008 16:06 |
edeb | İslami Kavramlar | Esma_Nur | 6 | 2053 | 01 Mart 2008 23:32 |
26 Nisan 2008, 16:15 | Mesaj No:2 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Benimle evlenir misin?
Yazarın "bir deliyle evlendim"eserinide okumanı tavsiye ederim.hayatın gırgırdan ibaret olmadığınıda görürsün belki
|
27 Nisan 2008, 09:14 | Mesaj No:4 |
Cvp: Benimle evlenir misin?
Allah bu teklifi ahlakı yüksek kimselerden almayı nasip etsin. Evli olanalarında yuvalarında islami muhabbetin hasıl olması nı nasip etsin rabbim inşallah
| |
19 Ocak 2010, 21:41 | Mesaj No:5 |
RE: Benimle evlenir misin?
konuşsam iltifat olarak alınır,sussam birileri kendisini d a r ı ambarında sanır. bu mesjınızı alkışlıyacak kaç kişi var forumda. kocaman bir HİÇÇÇ değilmi ? arsızın ar nesine alır koy heybesine.!!!!! | |
20 Ocak 2010, 22:31 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 206 Üyelik T.:
20 Eylül 2007 | RE: Benimle evlenir misin? güzeL bi payLaşım oLmuş ..ALLAH razı oLsun... yaLnız anLamadığım bişey var ? bu alakasız yazıLar NediR anLayamadım!!!!düşünceli000 |
22 Ocak 2010, 10:27 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | RE: Benimle evlenir misin?
özeller foruma taşınamaz. (Abdulmelik) Çok özel bir açıklama olmuş can keşke kendi aranızda halletseydiniz Allah c.c. nefsimizi ön planda tutmayı nasip etmesin nefs ve şeytan bizim en büyük düşmanımız Allah c.c. mantığımızı kullanmamızı nasip eylesin .Diğer bir taraftan insanınz bazen düşüp süründüğümüz dönemler olur elimiz yüzümüz toz,çamur olurda haberimiz dahi olmaz Allah c.c. bizi bizimle başbaşa bırakmasın .Hatada günahta ısrarcı olanlardan eylemesin mevla sende farkına varmışsın yanlışın 'keça kürda başımızdan geçen olumsuzluklar bizlere dersdir yeterki almasını bilelim önce kendi nefsime bu yazdıklarm annem derdi "insanın en büyük mahkemesi vijdanıdır" vijdan rahat bırakmamış senide can ,hakkında her daim hayırlısı olsun tanımıyorum ama Ali kardeşimizde hakkını helal eder insAllah öyle bir his hasıl oldu içimde .... |
22 Ocak 2010, 13:50 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | RE: Benimle evlenir misin?
özeller foruma taşınamaz. (Abdulmelik) Yanlış kelime kullanmışsınız kardeş beşeriz şaşarız yarınlar ne getirir bilinmez ibreti alem için hayırlı olanı yapmak erkişinin yapacağı bir davranıştır ..... |
22 Ocak 2010, 14:06 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | RE: Benimle evlenir misin?
arkadşalar bu işler kısmet işidir bu kdr kafa yormayın yaratıcı ne yazdıysa o olıcak bunu burdakı herkes çok iyi biliyor misal desenızki ölürümde ben bunu almam yada bu kim ya parmagımın ucunu göstermem ben buna gibi lafızlr edilsede yazılmışssa olur çoooook gördük onun için olayları akışına bırakalım ve çokça dua edelim |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |