|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi: 30 Eylül 2022 (17:39), Konuya Son Cevap : 01 Ekim 2022 (01:34). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Eylül 2022, 17:39 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Bu deyimleri hiç duydunuzmu? Bu deyimleri hiç duydunuzmu? 1-Güneşe karşı tükürmek Anlamı: Saygı gösterilmesi gereken yere karşı saygısızlık, hürmetsizlik etmek. 2- Kerem'in arpa tarlası gibi yanmak Anlamı: Çok derin bir aşk acısını belirtmek için söylenir. Aşkı çok şiddetli anlamında kullanılır. 3- İlk kımız kasesini alacak kadar yaşlı Anlamı: Toplumda büyük saygı, hürmet görecek yaş ve olgunlukta; bilgi, görgü ve tecrübeye sahip. 4- Ayasofya'da dilenip Sultanahmet'te sadaka vermek Anlamı: Kendisi muhtaç durumda olduğu ve başkalarının yardımıyla geçindiği halde gösteriş için elindekini fakirlere dağıtmak 5-Akşamdan kavil, sabaha savul Anlamı: Kötü, dürüst olmayan, insanları aldatan kişi 6-Cihanın yangınlarına sala okumak Anlamı: Meydan okumak, haksızlığa karşı dik durmak 7- Uçan kuştan tüy alan Anlamı: Yiğit, gözüpek, korkusuz kimse. En yapılamaz denilen işleri yapabilen. 8-Dil otu yemek/Dil otu mu yedin? Anlamı: Çok konuşmak, gevezelik etmek 9- Göz kapaklarına bir karış kar yağmış gibi Anlamı: Kendisini, öfkesini kontrol edemeyen, hiddeti yüzüne yansımış kimse için kullanılır. 10- Kenardan gelerek kısır kısrak gibi ortalıkta dönme Anlamı: Öz denetiminden yoksun, haddini bilmeyen kişinin gerekmediği halde iki kişinin işine karıştığı durumlarda söylenir. 11- Terbiye tarlasından geçmemiş Anlamı: Terbiye görmemiş, hal ve hareketlerinde, sözlerinde ölçüsüz ve kontrolsüz olan, kendini denetim altında tutamayan kimse. 12- Bacadan düşen kimi kısmetin üzerine düşmek Anlamı: Beklenmedik bir anda mutlulukla karşılaşmak. 13- Çoban kulübesinde padişah rüyası görmek Anlamı: Çok dar imkanlara sahipken, durumuna uygun düşmeyen büyük ve olmayacak arzuları olmak, hayalci olmak. 14- Yedinci gökte olmak Anlamı: Derin hayallere dalar vaziyette bulunmak. 15- Yatan ineği kaldırmaz kişi Anlamı: Mütavazı, kendi halinde insanlar için kullanılır.
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
65 yaş üstü | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Kara Kartal | 0 | 15 | 14 Kasım 2024 22:57 |
Öyle bi geçtiki zaman | Satır Arası Birkaç Kelam | Kara Kartal | 3 | 43 | 05 Kasım 2024 15:01 |
Barış elçisimi teröristmi | Gündem/ Manşetler | Kara Kartal | 0 | 45 | 04 Kasım 2024 13:38 |
Kayyum atanan belediyeler | Gündem/ Manşetler | Kara Kartal | 0 | 41 | 04 Kasım 2024 13:36 |
İsrail medyası İsrail propagandasını yalanlıyor | İslami Haberler | Kara Kartal | 0 | 53 | 26 Ekim 2024 22:53 |
30 Eylül 2022, 17:48 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
16- Arpacı kumrusu gibi düşünmek Anlamı: Pişmanlık, vicdan azabı veya çaresizlik içinde derin derin düşünmek, ne yapacağını bilememek. 17- Hangi taş büyükse başını ona vurmak Anlamı: Büyük bir pişmanlık duymak, vicdanen huzursuz olmak. 18- Bir dilim ekmekle aç, bir dilim ekmekle tok olmak Anlamı: Kanaatkar olmak, tutumluluk, yaşamak için fazla şeye ihtiyaç duymamak. 19- Tintin oyununa çevirmek Anlamı: Bir işi disiplinli şekilde değil de çok laubali bir şekilde yapmak, işi boş vermek, özensizce, öylesine yapmak. 20- Sütçü beygiri gibi ayakta uyumak Anlamı: Çok tembel, miskin olmak. 21- Taylı kısrak gibi hep bir arada Anlamı: Çok yakın dostlar için söylenir. 22- Eliyle hamur ovalar, gözüyle dana kovalar Anlamı: Dikkatini yaptığı işe vermeyen kimseler için kullanılır. 23- Vidin kalesi gibi metin olmak Anlamı: Dayanıklı ve sabırlı olmak. 24- Davul (falanın) boynunda, tokmak (filanın) elinde Anlamı: İşin yükü ve sorumluğu yüklendiği halde, yetkinin o kimsede olmaması anlamında kullanılır. 25- Ay dadaş, atma daş, bir yaralı kuşam ben Anlamı: Derdimi, yaramı tazeleme, derdimi anla anlamlarında kullanılır.
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
01 Ekim 2022, 01:34 | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Arpacı kumrusu gibi düşünmek bir bunu duymuşum editim 25- Ay dadaş, atma daş, bir yaralı kuşam ben Anlamı: Derdimi, yaramı tazeleme, derdimi anla anlamlarında kullanılır. Çok güzel çok içli bir deyimmiş
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |