|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 06 Şubat 2012 (19:54), Konuya Son Cevap : 06 Şubat 2012 (19:54). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]() PASTANE POĞAÇASI TARİFİ PASTANE POĞAÇASI TARİFİ (Bu ölçülerle iki büyük tepsiden fazla poğaça çıkıyor) 3 su bardağı süt ( mutlaka ılık olmalı) 1 su bardağı zeytinyağı veya fındıkyağı 3 yemek kaşığı şeker 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı instant kuru maya 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak) 8 bardak kadar un (cinsine göre miktar azalıp artabilir) YAPILIŞI Un haricindeki bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.Sütünüz mutlaka ılık olmalı. Elinizle karıştırıp şekerin ve tuzun erimesini sağlayın.Daha sonra unu bardak bardak ilave edin.Hala elinize yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve 10 dakika kadar yoğurun. Yoğurdukça hamurunuzun özleştiğini ve artık elinize yapışmadığını göreceksiniz. Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Eğer işiniz aceleyse fırınınızın yoğurt kıvamında tutup daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz. Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın.Ve istediğiniz bir içten içine koyun ve ağız kısmına bastırmadan kapatın. Yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletin. ![]() ![]() Şimdi vereceğim tarif çok sevdiğimiz veya seveceğimiz bir atıştırmlık hani şu fast food gıda üretilen malum yerlerde oldukça sık tüketilir... Tıpkı o dükkanlardaki gibi lezzetli oluıyor mutlaka deneyin. ÇITIR SOĞAN KIZARTMASI( Fast Food tarzı) Malzemeler 2 adet soğan 1 çay bardağı maden sodası 1 çay bardağı un 1 çay bardağı nişasta 1 yumurta 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı zerdeçal (olmasa da olur) 1 çay kaşığı tuz Çok az kırmızı biber Galeta unu ![]() Çıtır soğan halkaları nasıl yapılır? Soğanları soyun. Baş ve kök kısmını derince alın. Yarım cm. eninde dilimlere kesin ve halkaları ayırın. Bir karıştırma kabına un, nişasta ve baharatları alıp karıştırın. Soğan halkalarını bu una bulayıp bir kenara alın. Unlu karışıma yumurtayı kırın, sodayı ekleyip çırpın. Bu karışıma soğan halkalarını bulayın. Fazlasını kenara bir kaç kez vurarak akıtın. (bulama işlemlerini yaparken çatal kullanın daha kolay oluyor.) Ayrı bir kaba aldığınız galeta ununa soğan halkalarını bulayıp kızgın yağın içine atın. Tavayı sallayıp her yerinin yağla temasını sağlayın. Altın rengini alınca yağdan alın. Sıcak sıcak ikram edin. NOT: 2 adet soğandan bir büyük servis tabağı soğan kızartması oluyor. İsterseniz malzemeyi yarıya düşürebiliriniz. Afiyet olsun ![]()
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 0 | 42 | 22 Şubat 2025 11:30 |
![]() | Forum Oyunları | Kara Kartal | 24 | 343 | 20 Şubat 2025 13:47 |
![]() | Soru Cevap Arşivi | Esma_Nur | 4 | 214 | 05 Ocak 2025 11:05 |
![]() | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 0 | 115 | 30 Aralık 2024 19:18 |
![]() | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 0 | 81 | 12 Aralık 2024 19:26 |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
NEFİS TRİLEÇE TARİFİ/medineweb | Mihrinaz | Tatlılar | 28 | 17 Aralık 2022 10:22 |
MEDİNEWEB "PASTANE POĞAÇASI" | mehmet akif2 | Börekler ve Hamur İşleri | 6 | 04 Ağustos 2017 00:20 |
GÜL TATLISI TARİFİ /medineweb mutfağı | su damlası | Tatlılar | 0 | 20 Temmuz 2012 18:33 |
PASTANE SİMİDİ | Esma_Nur | Börekler ve Hamur İşleri | 0 | 04 Nisan 2012 14:21 |
KUR'AN'IN TARİFİ | NUR | Kur'ân-ı Kerim Genel | 0 | 18 Mart 2009 23:43 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|