Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri

Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi:  18 Şubat 2015 (16:00), Konuya Son Cevap : 10Haziran 2019 (01:42). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen gün ışığı
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 18 Şubat 2015, 16:00   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:su damlası isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.759
Konular: 697
Beğenildi:8588
Beğendi:10215
Takdirleri:28065
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "Patatesli Gözleme Tarifi "

"Patatesli Gözleme Tarifi "



malzemeler:

3 adet yufka
3-4 adet patates rendesi
2 adet kücük dogranmis domates
1 tane kücük dogranmis kuru sogan
2 tane yesil biber
1 yemek kasigi sivi yag
tuz,kirmizi pulbiber


YAPILISI:

Rendelenmis patatesin icine soganı,biberi,tuzu,sıvı yağı,kırmızı pulbiberi katıp iyice karıştırın.Yufkalar ortadan iki uclarını ortada birlestirerek katlayın iclerine patatesli harctan koyup tekrar uclarını ortaya dogru kapatarak katlayın..Isıtılmış teflon tavada pisirin..Sicakken tereyağı ile yağlayıp servis yapın.Afiyet olsun..
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
TUZSUZ NAFiYE Kurabiyeler su damlası 7 282 01 Kasım 2024 20:21
< Hangi şık > Forum Oyunları Esma_Nur 31 2947 16 Nisan 2024 23:11
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? Salatalar su damlası 0 179 17 Mart 2024 18:01
Yalancı Tarhana Çorbası Çorbalar Kara Kartal 3 216 17 Mart 2024 17:56
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi Et Yemekleri su damlası 0 213 16 Mart 2024 15:39

Alt 22 Aralık 2018, 20:07   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:su damlası isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.759
Konular: 697
Beğenildi:8588
Beğendi:10215
Takdirleri:28065
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Yumuşacık Patatesli Nefis Gözleme (Mayalı Hamurla Hiç Bekletmeden) Tarifi'nin Malzemeleri
Hamuru için;

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
Aldığı kadar un (3-4 su bardağı)
İç harcı için;

5-6 adet haşlanmış patates
Yarım kalıp beyaz beynir
Sıvı yağ, tuz
Pulbiber, karabiber, nane
Yumuşacık Patatesli Nefis Gözleme (Mayalı Hamurla Hiç Bekletmeden) Tarifi'nin Yapılışı...

Hamur için ılık süt, ılık su, şeker ve maya bir kapta karıştırılır. Mayanın aktifleşmesi beklenir. Yoğurma kabına 3 su bardağı un ve tuz koyulur. Aktifleşen mayalı karışım ilave edilip güzelce yoğrulur. Gerekirse un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzerine bir kapak yada bez örtülür, iç harcı hazırlayıncaya kadar dinlendirilir.

İç harcı için patatesler rendelenir, beyaz peynir ufalanır. Sıvı yağ, tuz ve baharatlar da eklenip güzelce karıştırılır.

Gelelim en güzel kısma. 😊 Hamur un serpilmiş tezgaha alınır, mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Bir tepsiye dizilip üzerine temiz bir bez örtülür.
⭐Yalnız işin püf noktası burda başlıyor. ❗Yaptığımız bezeleri tepsiye sırayla diziyoruz ve açmaya ilk yaptığımız bezeden başlayarak sırayla açıyoruz. Bu şekilde sırayla yapınca hamur mayalanmış oluyor. Ekstra mayalandırmaya gerek kalmıyor.

Servis tabağı büyüklüğünde açtığımız bezenin yarısına resimdeki gibi iç harcından koyarak D şeklinde kapatılır. Uç kısımlarını parmaklarımızla bastırıp, temiz bir sofra bezinin üzerine alınır ve üzeri kurumaması için örtülür. Bütün bezeler bitinceye kadar sırayla açarak aynı işlem uygulanır.
Açma işlemi bittikten sonra yanmaz-yapışmaz bir tava ocağa alınır ısındıktan sonra gözlemeler orta ateşte arkalı-önlü pişirilir. Ocaktan alınca üzerine tereyağ sürülür, sıcak sıcak afiyetle yenir.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 10Haziran 2019, 01:42   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
gün ışığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:gün ışığı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20319
Üyelik T.: 18 Eylül 2012
Arkadaşları:21
Cinsiyet:Byn
Yaş:36
Mesaj: 603
Konular: 44
Beğenildi:177
Beğendi:199
Takdirleri:1717
Takdir Et:
Standart

Şu saatte acıkıyorum ama bu yapılır mi yahu
su damlası beğendi.
__________________
💛💙
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
"Velibah (Patatesli Bazlama) "/medineweb mutfağı su damlası Börekler ve Hamur İşleri 13 25 Mart 2023 20:02
"Biberli Gözleme "/medineweb mutfağı su damlası Börekler ve Hamur İşleri 1 16 Nisan 2021 19:02
"Patatesli Gözleme /medineweb su damlası Börekler ve Hamur İşleri 0 27 Kasım 2019 18:36
"Patlıcanlı Patatesli Kıyma Kapama "/medineweb mutfağı su damlası Et Yemekleri 2 24 Mayıs 2018 13:41
"Sivas'ın yöresel tatlarından Patatesli Hıngel'in Tarifi" su damlası Börekler ve Hamur İşleri 3 04 Nisan 2015 23:55

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.