|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 10 Ocak 2018 (17:16), Konuya Son Cevap : 19 Temmuz 2022 (19:46). Konuya 11 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Ocak 2018, 17:16 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | "YUMUŞACIK LAVAŞ YAPIMI"/medineweb mutfağı "YUMUŞACIK LAVAŞ YAPIMI"/medineweb mutfağı YUMUŞACIK LAVAŞ YAPIMI Malzemeler 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı zeytinyağı 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru (instant) maya 5-6 su bardağı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım) Lavaş Nasıl Yapılır? Karıştırma kabına ılık su, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve mayayı koyup karıştırın. Unu bardak bardak ekleyerek yumuşak bir elde edin. Hamurun üzerine bir poşet geçirip üzerini örtün. 1 saat kadar dinlendirin. Poğaça hamuru kadar mayalanmasına gerek yok. Hamurdan mandalina kadar parçalar alıp yuvarlayın ve un serptiğiniz bir tepsinin üzerine dizin. Üzerlerine yine biraz un serpin. Bezelerin üzerini bir örtüyle kapatın ve ilk yaptığınız bezeden başlayarak, oklavayla açın. Ben lavaş için küçük boy bir oklava kullanıyorum. Lavaş yufkası, mantı yufkasından biraz daha kalın olmalıdır. Daha fazla kalın olmasın. Kızgın tavaya açtığınız lavaş hamurunu serin. Üzerinde küçük kabarcıklar oluşmaya başlayınca arka tarafını çevirin. Büyük ocakta, harlı ateşte hızlı hızlı çevirerek pişmeli ki, lavaşlar kurumasın. Pişen lavaşı pamuklu bir örtünün üzerine alıp arka ve ön yüzüne sprey şişe yardımıyla 3-4 kez su sıkın ve üzerini örtün. Diğer lavaşları da aynı şekilde ıslatıp üst üste dizin. Islatma işlemini mutlaka sıcakken yapın ve üzerlerini açık bırakmayın. Bütün hamur bittikten sonra lavaşları bir poşete koyup ağzını bağlayın ki lavaşlar yumuşak kalsın. NOT: Her lavaşı pişirdikten sonra, hafif ıslattığınız kağıt havluyla tavayı silin. Aksi halde bir önceki lavaştan kalan unlar yanıp diğer lavaşa yapışıp yanabilir. Afiyet şifa olsun!
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 301 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 3148 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 185 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 231 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 225 | 16 Mart 2024 15:39 |
10 Ocak 2018, 17:19 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 |
Allah'ın kulu hamur açmaya ne dersin..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
10 Ocak 2018, 17:21 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 |
Bende pişiriyim bari..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
10 Ocak 2018, 19:45 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 |
Allahhhhh tutmayin beni derimeline saglik canim
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
10 Ocak 2018, 19:52 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Hadi iş başına o zaman..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
10 Ocak 2018, 23:17 | Mesaj No:6 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Amaaannn coşmuşya buralar. Oklavasını hamurunu alan gelmiş )) Birileri lavaş yapmış, hazırcı ararsanız o ben olabilirim Nasılda göz göz olmuş..ewet000
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
08 Şubat 2018, 19:40 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 |
Lavaşlar pişmiş kıyma ile harç yapıp aralarına döküp üst, üste koyalım yanında da sarmısaklı yoğurt sarıp ,sarıp yiyelim. Size kolay bi artarnatif
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
19 Temmuz 2022, 01:31 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Kayseri yaglaması sevmeyen yoktur umarım
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
19 Temmuz 2022, 12:25 | Mesaj No:9 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Sevilmez mi yaaa Lavaş denemedim niye denemedimki sıraya koyayım bi yağlama attirayim evdeki koloniye Yağlı, hamur, etli,tatlı ne varsa çok seviyorum ama yaa. 100 ü zorluyorum ama vazgeçmek yok Kan gurubuma göre sebzeyle beslenmem gerekiyormuş. Duyunca şoka girdim. Protein almazsam sodyumum düşüyor başlıyor kafa dalgalanmaları bende Ne sebzesi. Yağlama yapak editim. Foruma da dağıtırız. Az yağ tat girsin bünyelerine
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
19 Temmuz 2022, 13:08 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Ben o kadar yağlı yiyemem. Lavaşi tek yesem yada dürüm yapayım Dikkat edin yaw. Abla 100 kilo mu dedin acaba. Aman dikkat kalp şeker tansiyon Yemeyin bu kadar yağlı hamurlu. Türk Mutfağı da canını yidiğim hep yağlı Salçalı etli hamurlu
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Siirt usulü perde pilavi tarifi"/medineweb mutfağı | su damlası | Makarna ve Pilavlar | 6 | 15 Mart 2022 09:55 |
"Diyet Kuskus Salatası Tarifi" /medineweb mutfağı | su damlası | Salatalar | 2 | 31 Aralık 2018 15:40 |
"Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi"/medineweb mutfağı | su damlası | Köfteler | 0 | 24 Ocak 2018 14:51 |
"SU BÖREĞİ TADINDA FIRINDA MAKARNA TARİFİ"/medineweb mutfağı | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 1 | 28 Aralık 2017 13:33 |
"Bardakta Bisküvili Çilek Soslu Muhallebi"/Medineweb mutfağı | su damlası | Pastalar | 10 | 20 Aralık 2017 18:43 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|